Sunday, August 9, 2009

... birthday nephew ...

Petang semalam my bro buat 1st birthday celebration for his only son. Sepanjang persiapan tu, i tak dapat nak gi tolong coz, sapphire kan tak sihat...So kali nie, i tak tau apa2 gi terjah cam tetamu kehormat je..hehehehe...

Neway, jamuan start 2.30 gitu tapi i sampai lewat sgt coz sapphire tido. Nak tunggu dia bangun confirm lagi lewat...Kul 3.30 gitu i angkat je dia...dalam car dia dah bangun tapi agak moody... Bila sampai sana, org ramai, mulalah dia buat adengan 'malu tapi mau' dia...

Why i say that... sapphire nie bila berdepan dengan boys or guys yang dia tak kenal, mulalah dia pejam mata, ala-ala tido gitu kan, and berkepit je dengan i.... adui....tengok lah aksi dia nie... about setengah jam kemudiannya baru lah leh buka mata 100% tapi tak gerak mana sangat pun, still kepit dengan i....

Food dia sodap.... tapi i tak leh nak snap sgt piccas coz dok bz dengan sapphire kan....Nasi putih ada, nasi beriani ada, ayam masak merah, kurma daging, acar buah, dalca, fruits, sausages dll....
Tetamu pun ramai, from our own family members, ke jiran tetangga and fwenz ....

Tapi yang best tu, one of my SIL's fwen sempat lagi tu bawa business ke sini...dia jual tudung hehehehe..layan aje lah.....respek la org camni, business minded tul tak kira tempat...

And this is the birthday boy! my nephew... dia nie mmg putih melepak...he is the fairest dalam semua cucu my mom... and suka menyengih....masa i snap gambar dia nie, dia tgh pandang bawah kat sapphire yg melekap kat kaki i...heheheheh...
Neway, bro thx for the invitation and smoga ur business sukses... ariff, cik yang doakan semoga u grow up to be anak yg soleh and make ur parents proud.... oh btw, dorang nye tema is simpson... sampaikan goody bag dia bagi pun tema simpson...cute kan!

10 comments:

neezareef said...

npk dr jauh pn sedap2 dah food dier..

ensem la beday boy tuh..

lahai saphire dia malu ya jmpa abg2

GreenJade said...

sapphire dh sihat?

vahh meriahnye parti..cam mejlis knduri kawen sambut menantu sulong lak tih tih..ihiks :p..btw terliur nengok acar buah tuh hehe

tul lah..ensem le betday boy..ngeee :D

mc ta said...

mmm..putih melepak bday boy..cute sungguh. sapa nama si putih melepak nih ? :-)

sWeEtdARLinG said...

sapphire tu dah putih, yang ni lagi putiih...

sis, mcm snowhite laaaaa!! jelesnyaaaaa

PerantauSepi1306 said...

eeiii comelnye bag simpson tuh.. meh la sedekah kat auntie leh ke sapphire.. ekekekeke...

and the birthday boy memang sgt gebu.. muehehehehe... sok beso ramai la yang berkenan tu ;D

rasp said...

neeza,
: dia mmg suka buat perangai tutup2 muka kalo jumpa org yg dia tak brapa kenal...

greenjade,
: dah..dia dah ok dah..thx!
acar buah dia mmg yummy sis...

mc ta,
: namanya ariff muzaffar sis...putih gebu kan...

afkar'z,
: dia mmg gebu sis, kalah kakak2 dia..tgk pipi dia tu merah sbb panas hehehehe...

perantau,
: itu beg simpson dah masuk toy box dia kiranya hak milik dia la sis hehehehe

tak yah org lain, i pun berkenan gak..slalu gak lah i kidnap amik dok kat umah i hehehehehe

Dee said...

besday boy tu kemain putih cam patung dh mukanyer..

lily lotus said...

yerlah mcm patung..putih merah2 gitu

eedany said...

wah meriahnya...

beg yang saphire bawa tu cutelah. bag goodies ke sis?

kalau ai dijemput, ai pun nak bag goodies tu. hehe...

~ Lady ell ~ said...

makoiii...putihnyer beday boy tu..cam kulit telur kena kupas...:)

mcm2 dh skrng ngan tema for birthday...goodie bag tu mmg cute arr..:)