Thursday, August 13, 2009

... bahang ...

Dah mula dah rasa bahang posa kan .... ke bahang raya ... ermmmm

Kat ofis nie dah start la aktiviti jualan kuih muih...dah 2 minggu org dah mula bagi sample kuih muih raya utk diorder....tapi kuih samprit yg pic bawah tu kan...tat's my fav. every year mesti i order kat budak yg sama nie...sedap maknya buat...semua terasa...kkdg tu tak tunggu raya... bila tingat nak makan, i order aja. Gambar tu pun gambar i amik dari stok i baru amik utk makan sblum posa hehehehehe....yummy!
Ada lagi a few org bagi tapi nie je yg i snap... kerepek2 pun ada dijual...kiranya macam2 ada...

Yang nie plak my fwen bebaru nie gi bandung...dia bagi kek amanda / kartika nye kek...dia sendiri lupa kek apa yang dia beli...tak kisah lah... bedal je...tapi kek2 nie i tak leh makan byk sgt coz manissssss....

So uols dah order kuih ke...or homemade kuih....

17 comments:

zarin said...

salam ziarah
sedapnya kuih samprit tu.my fav tuh...tp dah lama tk jumpa yg berkenan kat tekak ni.so end up buat sendiri...sedap tk sedap..i belasah je...

p/s
boleh la i order samprit tu ye?

lily lotus said...

uii nmpk cam sedap jer..pasal buat kuih raya i tak pernah berjaya..u tau jerlah my heroes camne

mummysya said...

kek tu meariklah sis...

GreenJade said...

byk tunjok2 oder2 jek dr home made nye hahaha!!


ferghhh...bhg raye yg terasa lelebih nih hehehe

ratna said...

saya pun dah selesai mengorder kuih raya.. tgk tu..belum pun bulan posa tp dah siap2 tempah kuih raya dah..

*ayu* said...

ni bahang kalori ni sis..
huhuhu..

bahaya..bahaya..

rasp said...

zarin,
: salam...
kalo nak order kena lah rasa dulu..kot2 tak kena gak dgn tekak u ;)

lily,
: kot2 lah heroes u leh tolong buat sama ke hehehehe

mummysya,
: dlm menariks tu, i order samprits je :D

greenjade,
: kita serupa lah sis...main tunjuk je :D

ratna,
: senang gitu kan....order skarang leh rasa ;)

ayu,
: hahahahahahaha betul tu...
bahang kalori hahahahahaha

Emilia said...

wah sis tak menyempat raya dah makan kuih semprit ye....
tod's favorite tu.. :)

KiMiE said...

hehe..sama la..kat opis ni pon da stst da aktiviti jual beli ni..dengan kuihnye..kainnye..hehe..

hai..selamat berkenalan..

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sis,
org pun jual kuih gak..cjoc chips..sedapp....nak tak...satu balang dalam 6o lebih biji...rm25.hehehhe..trial x derla sis..tp memang sedap lebih kurang cam famous amos..hehehhe...saja jer...mencelah..hehehe

rasp said...

emilia,
: can't resist the temptation la sis...sbb tu body i makin 'sihat' :)

kimie,
: gitulah tiap2 tahun kan..
slamat berkenalan gak..thx drop by.

ajee,
: ooooo iye ke...la apsal tak dtg promote kat i...sodap ek...if cam famos amos nak lah sebalang...kiranya ni confirm k ;)

~ Lady ell ~ said...

dh malas nk buat kuih raya..evry yaer siblings balik mesti bawak yg d'ols order/beli.senang citer...:)kat sini we'ols sefamily beli kepek2 jelah.

eedany said...

so far eedany dah tempah 5 jenis biskut dari kawan2 ofis.

hopefully, kalau dah siap nanti sama sedap macam sample yang dorang kasih.

bukan apa, pernah terjadi... sample sedap bila order sampai...tak sedap pun! Hahaha...

Tak bestlah macam tu kan?

:)

PerantauSepi1306 said...

wahhh sodap2 kan kuey raya home made nie.. hmm samo la kita sis.. i pun suke gak semprit tapi susah nau nak carik yang sodappp

neezareef said...

npk kuih sempritttt ..owhhh...

mummYaeesh said...

weols pun ada tolong my friend jual kueh eh bkn..coklat!ahaks.. chocolate cluster (ala2 conflakes celup coklat tu tp yg ni sedap giler) rm25=50pcs, klu nak bleh info kat blog..hiks

my sil pun jual gak.. tat gulung and choc cookies.. harga tak sure lak..ahaks..nnt g check!

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

ok sis...confirm sebalang choc chip..hehehe