Tuesday, August 11, 2009

... Avin Damia 2nd birthday party ...

1st time in my life i mendapat jemputan dari Keluarga DiRaja oooo...Keluarga diRaja Masviona untuk menyambut Princess Avin Nurdamia nye 2nd birthday party 9 ogos bebaru nie.

Neway, ibunda dan anakanda dua-dua memakai pakaian sedondon gitu...so sweet...si Princess Avin pun steady je dia...walaupun i rasa dia agak letih and ngantuk but like a true princess dia still mengukir senyuman yang manis sgt bagi rakyat jelata yg hadir *hugs* Masa time nak tiup lilin senyum je dia, pandai tul dia posing bagai...

Food was yummliicious...ada laksa, mee hoon goreng, karipap, buah2an, jelly yg diukir2 berbagai rupa dan mcm2 lagi....ada games utk anak2 dan juga ibu bapa...best...tapi i tak stay lama kan sempat tengok satu dua game je....

Ada gak permainan for kids...sempatlah si sapphire main kejar2 bubble and oso melompat2 dalam 'mini istana' tu and melayan goody bag dia :)
Dan tak lupa, me and acara snap sana, snap sini sblum me berundur diri....Walaupun me agak shy2 cat...me membranikan diri gak menegur blogger yg pames amos nie semua...

Sis Mummysyafie org pertama i nampak masa masuk dalam dewan tu. Terus i gi ke meja dia and join her famili. Lembut berbicara tul orgnya. And anak2 dia soooooo putih like mummy dorang and soooo adorable! nak kidnap leh tak sis... Tengoklah si wawan tu, most of the time, dia tutup telinga coz tak suka bising speaker hehehehehe cute. Sorrylah sis, me tak pandai berbual sgt, agak shy2 catlah...dah tu, si sapphire jenis tak tau dok diam like ur kids...nak itu lah nak inilah....
Lepas tu sis Dee plak sampai dan join us....Sis ur doters cute aaaa...and mimi tu friendly cam u :D
I nampak dayang-dayang pames amos sedang bz, kehulu kehilir...takleh jadik nie...kena gak paksarelakan mereka snap pics with me hehehehehe so sempatlah i tarik sorang2 :D

Ni with the sweet, jovial and cute sis Mummysya. Comel tul orgnye! and anak dia segorjes ibunya. Walaupun i lum pernah jengah blognye, tapi she very the peramah one tau...lepas nie pasti i ke 'umah' u tu..
Sis Attyfir pun ada. She is very lawa and peramah. Sorri lah sis, tak leh nak sembang lelama dengan u...u nampak kebzan banget....
Cik adik manis Wanie pun bz gak...org kuat tu, kesana kemari i tengok dia...masa i nak snap pics dengan dia, katanya yg sedang dukung wawan anak mummysyafie tu, "jgn marah iye kak, i ada anak dah"...tapi bila tanya anak umur brapa, terus gabra cari mummysyafie plak hehehehehe..fail la sis kalo anak tak tau umur hehehehehe...lawak tul cik kak nie...and dengar crite lepas majlis tu, dia tak brapa sihat, i hope u dah recover by now..cian dier...

Ni plak si jorges Mrs Mondok. 1st time jumpa dia, diintroduce by cik dee. Lepas nie i will terjah blog u k...She very gorjes, sweet and ayu.
Jez before i balik...jeng jeng Cik Puan Lily nie. I memang tingin bangat nak jumpa dia. Orgnya lembut berbicara, tenang and oso a loving mummy. Terkilan la i sis, tak dpt nak amik pics with ur heroes. Coz i mmg suka baca hal hero2 nye yg sememangnya kreatip...

Last but not least, to dearest Cik Puan Masviona trima kasih beribu2 lemon sbb sudi menjemput w'ouls sekeluarga. Smoga murah rezki uols sekeluarga sis. And dearest Princess Avin, smoga menjadi anak yg solehah ya sayang...

Truly, we enjoyed ourselves....had a great time meeting kengkawan ku yg pames amos tu semua....

Sorry i had to rush back home. Emerald tak sihat....but in the end, malam tu i pun terus demam and flu till today... but all in all... syioknya jumpa-jumpa, mengeratkan silaturrahim.....

19 comments:

lily lotus said...

full review u buat..hiks..i datang lambat tak dpt tgk tuan puteri potong kek..tp kek dia sgt cute! tak sanggup nak potong u :P

i pun hepi sgt dpt jumpa u..nak sembang lama2 pun tak dpt..takpe one day nantikan kita dating2 kat kedai makan ke..hehe..like what u always did with dee..hoho!

and ur sapphire sgt adorable..mcm anak patung! and my heroes sgt teruja main bubble2 tu..pic diorg pun tak byk :D

ratna said...

meriahnya majlis.. kak.. akak nampak manis sgt..

rasp said...

lily,
: i kalo menaip letak dlm blog...mmg leh tulis byk2 tapi cuba kalo ajak sembang..shy2 cat gitu hahahahaha

insyAllah kita dpt gi dating nanti k...ajak dee skali :D

susah nak snap pics dorang time kejar bubble tu kan..iyelah, i guna camera hp je :)

ratna,
: a'ah mmg meriah...nampak 'gemuks' pun iye kan hehehehehe

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Wewewewe!!! Udah kuar entry Avin Damia... Tetiba nampak terselit lak muka Mrs MonDoK... Huahuahua!!! *shy!!!*shy!!!*shy!!!*

Terjah kak!!! Jangan tak terjah!!!::.

sWeEtdARLinG said...

alamakk, i pun teringin nak gi tapi takde gang.. kalo i tau u pergi, leh join konvoi. i kan bab2 jalan ni, failed...! kalo tak de mr hubby, mmg i tak sampai laa jawabnya

Cik Wanie said...

salam sis,
huk huk huk,
x puas nak hug2 ngn sis lah,
hurm...

tue lah,
lps majlis tue,
ada insiden berlaku kat umah kak mas,
hik hik hik,
x per,
nanti wanie akn citerkan kat blog bila wanie blk nanti:)

~gonna miss u my dearest kakak~

~hugs~

arianna adrizal said...

waaa~ ramainye.. dan terpenting sekali kan sis, i berenti lama merenung gmbar mknan tu.. waaa~ lapar ni. huhu

~ Lady ell ~ said...

meriahnyer u'ols...:)nape ell tk di ajak sama.oopppss,ell tk dikenali ekk.

masviona said...

Hehehe memula nk ucapkan tima kasih dulu kat sis n famili coz sudi dtg memeriahkan majlis tak seberapa tuh....suka sgt but maaf sis kelam kabut sket xsempat nak borak lama ngan sis yg lemah lembut sopan santun baik budi ni..lepas ni senang nak jupe coz dh ada cntct no dah kan sis

Pastu terkilan gak xleh nak snappy ngan ur doter saphire huhuhu

Last but no least thanks again to sis n famili n jugak semua blogger2 lain yg sudi turun memeriahkan majlis uols semua mmg best n sporting gilossss la

a-as said...

Seronoknyer bergathering.. :)

atty's said...

salam sis..happy nya dpt jumpa..masa tu mcm terperanjat..depan atty sis..sonok sgt..lenkali kita jumpa lagitau..tak puas aritu ..

mamaadam said...

wah meriah ye kak majlisnya.. hm tudung akak cun arr hehe.. cik wanie collapsed eh pas majlis.. sian dia

rasp said...

mrs mondok,
: u gorjes tak perlu shy shy :D

afkar'z,
: ala sis, tak tau u nak gi pun...i pun 50% gak time nie nak gi tak coz emerald xsihat, i pun time tu dah agak kureng skit...tapi alhamdullilah dpt gak gi...kalo tau u nak gi, mesti i dah roger2 u tau...

cik wanie,
: hari tu u kan bz dik ku syg...
mmg tak puas kita bersembang...
miss u tooooooo....
*hugs* *smoooch*

arianna,
: kalo u ada situ, mesti kita syiok layan food kan...hehehehe

ell,
: ala sis, kalo u terjah blog masviona, dia jemput semua org la sis...

masviona,
: tuan rumah mesti la bz melayan tetamu....
i ada snap gambar sapphire & avin tapi gambar tu tak clear...
insyaAllah next time kita leh jumpa dlm keadaan yg tenang skit :D
thx for the lovely time!

a-as,
: mmg sronoks :D

atty's,
: mmg tak puas sis...tu pun dgn u, sib baik i sempat tarik & amik pics..kalo tak mau langsung tak bertegur kan...u nie kan org penting lah katakan :)

finee,
: tudung murah je sis *ihiks* walopun ku nampak serebeh memakainya, tapi tak kisah, pakai gak...

a'ah..cian dia, sib baik dah recover...

PerantauSepi1306 said...

;D happy party, eh... sapphire tu bila sis dukung dah nampak panjangnye dai... hehehe tp still manja gittew.. ;D

Dee said...

masa i kt luar tu u balik eh..sbb i masuk2 tgk u dh xde..tp i tau u balik cpt sbb sapphire x sihat sgtkan..

GreenJade said...

meriahnye mejlis tuan puteri tenit tuh hehe

besh kan sesekali gather bloggers kt mejlis2 gini..memanjangkan silaturrahim gitu :)

rasp said...

perantau,
: a'ah la sis...si kecik tu dah not sooo small dah *uhuks* tak lama lagi tak larat dah nak dukung..tapi dia still nak gak berdukung sis :D

dee,
: a'ah i dah balik..tapi bukan sapphire demam, emerald yg demam...i pun time tu dah start rasa semacam dah...mlm tu i plak yg demam :(

greenjade,
: a'ah majlis tu best...
tu lah...yg jauh didekat2kan, yg didekat, dirapat2kan gitu hehehehe

eedany said...

wah seronoknya dapat pergi birthday party yang meriah macam ni.

makanan pun nampak sedap2 belaka (matilah kalau i ada sana, mesti makan mengalahkan budak2 kecil yang ada)

hehe...

Happy Belated Birthday to Damia. Mama dia pun macam permaisuri.

mummYaeesh said...

uwargghhhh..sis rasp g ek bday avin damia??tak dpt jupe pun! weols smpai lewat sgt sbb ada event aritu..mula2 ingat tak dpt join skali dpt kelepasan jap tgh2 event tu cabut g bangi..siap sesat2 bagai..woohoo