Tuesday, July 14, 2009

... my trip ...

Syukur Alhamdulillah .... Yezzar, i'm back :)

Today, i still bercuti :) Esok baru start keje.

Firstly, sblum terlupa ~ umur dah bertambahkan *ahaks* ~ i nak ucapkan thx pada yg mendoakan i sekeluarga for the safe trip. And juga trima kasih berbanyak atas ucapan hari jadi i tu, and oso to sis Moralle, thx for the lovely n3...malu i tau *blush* You are indeed a true friend!

A'ah, baru2 nie was my birthday.... Syukur alhamdulillah i masih disini, masih dapat menyambutnya bersama yg tersayang...

OK bout my trip. Kita cuti-cuti malaysia ya...Jom zoom ke.....


Yes we went off to Langkawi. Ekceli ada kejadian sebelum w'ouls sampai ke destinasi nie...tapi tu n3 kemudiannya lah iye. I will try to make a simple n3 bout tis trip coz rasanya ramai yg dah ke sana pun. Lagipun kali nie gi, i tak byk melawat kawasan sgt, coz hujan. So w'ouls nie kan baru baik demam, so takmo lah berbalik demam tu... W'ouls byk round2 island tu je, dok dlm kete, snap pics pun dari dalam kete...

Jom layan pics je lah iye.... I stay kat Kampung Tok Senik. Memang ala-ala kampung gitu. If uols booking tru Agoda leh dpt cheap tau...ermmm dalam rm80 camtu, tak sure..tapi if uols tak kisahkan dok kat yg ala-ala kampung lah kan...bukannya cam kat hotel gitu :D tapi tv, fridge, air cond semuanya ada lah *ahaks* not so kampung kan...


Ni gambar kat Underwater World. OK lah ke sana. Oh! Yes! If sesapa lum pernah ke sini, ada 1 tip, save duit nye tip :D Masa uols nak beli tiket tu, tunjukkan MyKads or MyKids semua yg gi tu... Leh dapat diskaun byk gak aaaa...Ingat tau!! Coz kat situ mmg dorang tak tulis apa2 pun pasal diskaun nie... Tapi kalo pelancung...ya ampon, ngak boleh....bayar je lah yg seadanya...

Ke Padang Maksirat, Beras Terbakar tu pun i sempat gi kejap je....Time tu renyai tapi memandangkan w'ouls langsung tak kemana-mana, redah gak aaaa...

Oh ya, nie antara pemandangan di sana... Gambar yang tepi laut nie, cuba tgk kat pantai, tak de sesapa mandi kan..sbb hujan la tu...
Ni gambar w'ouls pusing2 island...nampak sawah bagai...btw, tu le kete yg w'ouls sewa. Kete kebanyakkan dah booked...


Oh iye, kalo ke sana, wajib beli barangan gamat bagai and oso coklats...murah.... i beli mostly kepada yg memesan je... Bila balik sini, tengok2 utk diri sendiri tak byk lak rembat... not in the mood sama kot *ahaks*


Well, itu lah lebih kurang stori morri i ke sana, 3 days 2 nights stay...tak byk pics amik pun. Kalo Ada rezki, next time ntah bila nak gi lagi lah ke sana... Till then...Syukur alhamdullilah slamat pergi and balik and thx to my darling SH for this gift trip!

13 comments:

~Eila @ Along~ said...

hi sis...
lama tak singgah..neway eppi belated bezday..moga kejayaan dan kesihatan yg baik sentiasa berkekalan gitu..owh langkawi...bestnya zoom..ke sana..ujan ekk..ala..tak dpt la naik cable car...

lily lotus said...

seronoknya sis! hehe...thn depan fly tmpt lain plak ;)

by the way, i dah tukar blog baru
..so u update ekk..muah muahh!

~ Lady ell ~ said...

ruginyer tak memesan chocs yg murah2 tu..kalau tk ell punya bhgn pun ada ekk. ;P

syukur sis sefamily slmt pergi n balik.nk tumpang seronok gak boley..*wink*

neezareef said...

happy besday sis...

wpn dah bpe kali g langkawi x round the langkawi mane nk sah kan...

selagi daya nk ronda2 bkn salu pn pg...

Dee said...

wui..gi langkawi eh..musim ujan ke kat sana sis..

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

happy belated birthday sis!May Allah S.W,T bless you and family with all happiness in the world....bestnya jalan!

AQisH said...

epi belated besday sis..semoga suksess selalu..

bestnye cuti² mesia..dh lama x gi langkawi mmg teringinnnnnn sgt²..last pegi 8 thn yg lalu huhu..

atty's said...

happy belated besday sis..semoga murah rejeki selalu amin

rasp said...

eila,
: me oso lama tak singgah 'umah' u...thx for the wish... a'ah..mmg tak naik cable car tu sis..

lily,
: cantik 'umah' baru u sis...dah singgah dah pun...

ell,
: thx for ur doa sis...jom kita hepi2 :D

neeza,
: thx sis!
tul la sis, tapi kali nie sbbkan hujan so malas nak redah2 dlm hujan tu...jadik round2 island je lah...

dee,
: ntah la sis, agaknya kot... hari last tu je cuaca cerah skit, tu pun ala-ala mendung gitu...

ajee,
: thx sis for the doa.... jenjalan nie mmg best kan :)

aqish,
: uish lama tu tak gi....gi lah nanti2 nie, dah byk perubahan tau...

atty's,
: amin....thx sis..

PerantauSepi1306 said...

;D dalam takde mood tu byk jugak tempat sis merayap and soo loikke the kampung house lah sis ;D

eLLy said...

yuuuhoooo welcome back!

Shopaholic Mama said...

Langkawi such a nice place!

Maybe plan for end of the year.

Blushwax said...

My mom has been wanting to go here but hhmmm..entah eh. I mcm tak tergerak to go Langkawi yet.