Friday, July 24, 2009

... koleksi ...

Last friday, masa cik Dee datang ke opis i, i turun jap dengan dia, konon nak temankan dia beli lunch kat Pasar Siang, Jalan Tengah nie...kat situ mcm2 ada... sesapa yg keje kat are KL nie, kalo hari jumaat long hours kan..naik lah monorail sampai ke stesen raja chulan ~ ermmmm napa nama raja chulan ek, bukan sultan ismail??? pelikkan ~ neway, turun yg opposite wisma genting tau...turun2 je dah start dah gerai2 niaga kat situ...food, baju, jajan, tudung ntah apa2 lagi ada...dari hujung jalan nie, sampai hujung jln ke weld tu....every friday tau! ooopppss dah melencong crite i nie...

Neway, masa i turun temankan dee, food i tak beli tapi i gi beli cam pencil case nie....i beli 2 case..satu i bagi kat my precious emerald lah...satu i rembat..bukan isi pencil tapi isi my koleksi lipsticks...



Penuh gak pencil case tu. Baru lah i terasa cam byknya lipstick i nie...ooooo tak leh beli dah le lepas nie :) Kaler my lipsticks pun nak sama je semuanya...hehehehe... yg nombor 1, 2, 3 tu lum guna pun lagik...


Yang bawah is koleksi lip gloss i. Utk lip balm, i leh pakai yg brand nivea nie je..if i guna lain, my lips will mengelupas. Sib baik lipstick tak kisah apa2 brand pun i leh bedal. Lips gloss plaks yg warna merah dah 3 dah i give away coz me tak suka lipstick or lip gloss kaler merah, rasa cam tak sesuai dgn i....tapi yg merah i tak beli, dpt free bila beli set makeup, takdelah membazirkannnn.... :)

Seriously, i rasa i better stop buying lipsticks...yg dok ada nie pun ntah zaman bila nak habis, isk isk isk....

12 comments:

~~ciklinn~~ said...

sis bykknyer koleksi..linn ada 2 jerk lipstik.. huhuhuh

lily lotus said...

tak pun u pass kat ur lil girl..hiks

eedany said...

banyaknyerrrr....

eedany suka lipstick pink!

:)

ikiqzana said...

mak aii sis.. bnyk nyer lipstik. bole berniaga ni.. hehehe
jgn marah ye..gurau je.

suker negok color lipstik tu..cantik

ratna said...

best pulak tgk byk lipstik tu..

neezareef said...

tgk skali u up kan lipstik byk ha
camne leh same color tu sis

ur lipbalm same as mine lah..

IdaShah said...

rajin nya kumpul lipstik
ai ada dua jer
tak reti nk pki bila byk

Dee said...

byknyer lipstick..jual kat psr sianglah..hahaha..i beli....hihihi..

Shopaholic Mama said...

Dah lama tak beli lipstick. Yg I pakai semua yg I dapat free or ppl give.

Cuma latest I bought is lip balm Bodyshop on offer.

~ Lady ell ~ said...

wow! bnyk nyer lipstik.berderet ha...bila nk abis tu.:)

PerantauSepi1306 said...

perhh... koleksi btul nie... ;D

rasp said...

ciklinn,
: tanpa ku sedari tup tup dah ooopppss terlebey sudaaa

lily,
: my doters i tak galakkan bermake up la dearie...

eedany,
: i like natural kaler...

ikiqzana,
: lelong lelong!! ihiks :)

ratna,
: fenin pun ada :D

neeza,
: i tak leh lip balm lain aaa sis :)

idashah,
: tanpa berniat tup tup terbanyak gitu...i pun susah ooo nak abiskan 1...

dee,
: tak leh kuar opis la sis, online leh kot jual hahahahaha

SHM,
: me slalu beli makeup EL kan mesti ada 2, 3 lipstik tu yg leh jadik byk tu...

ell,
: tu la pasal...1 pun susah nak abiskan...nie byk2 camtu..confirm i bagi kat sesapa nie...

perantau,
: hahahahaha tak kusedari, terjadiknya koleksi, leh gitu :D