Wednesday, July 22, 2009

... jawapannya ...

Wokezzz.... nak tau jawapannya.....jeng jeng jeng....

1stly let me explain utk clue ke-2 yg dalam bentuk anagram tu....Sesapa yg suka masuk treasure hunt faham apa maksud anagram tapi sesapa yg tak biasa dengan treasure hunt nie...maksud anagram ialah "perkataan yang dibentuk dengan mengubah kedudukan huruf-huruf dalam perkataan lain" contohnya :
Masa boleh menjadi Sama.... jadiknya
Giant Air Man adalah "Gitar Mainan"

So jawapan tepatnya ialah Gitar Mainan.... dan tengoklah aksi Sapphire main gitarnya....apalagi...let's do the twist..... Bunyi gitar, irama twist ~ p.ramlee
Dan pemenangnya : ya ampon, ngak ada...

Aiseyman...baru ingat nak belikan gift utk pemenangnya tapi looks like kena postpone lah kan... next puzzle perhaps :)

* autopublish tapi dah tersalah tarikh...due esok..ya ampon kengkawan! Terlebih timing lak :)

11 comments:

lily lotus said...

eh sis i sipi2 nak kenakan..i kata mcm toys my heroes..hik hik..tak aci ekk :P

GreenJade said...

cess melepas ai..

err cekelat = gitar kans..kans hahahaha..!! :))

Dee said...

hahaha..jom twist sapphire..

Shopaholic Mama said...

alah, terlepas! yest nak teka, but I thot nak selidik betul2 dulu!

next one pls!

mummysyafie said...

hihihi...next time for sure kiter tak terlepas sis..

Lady Dyla said...

waduhhhh... salah dong!

neezareef said...

wah bila sis wat contest nih..ai kebizian smpai termiss nk join..isk rugi besoooooooooooooooo

rasp said...

lily,
: aisymen..patutnya u gi godek toys heroes u tu...kot2 lah ada kan...

greenjade,
: 1st time dengar persamaan nie hehehehe

dee,
: twist, jgn tak twist...

SHM,
: next one ek...nanti i gi selongkar dulu iye...

mummyshafie,
: hehehehe moga2...

dilla,
: takpe u lum ada kids ~ alasan lah kan ~

neeza,
: iye lah bz catwalk pekerja cemerlang lah katakan hehehehehe

eedany said...

melepas i!

tak per i tunggu di lain rancangan...heee

:)

ikiqzana said...

sis.. terlepas sudah.. buat lg sis.. nnti bagitahu ye..

~ Lady ell ~ said...

la...tak sorang pun yg kena ke...tk de nasib tul la...