Wednesday, July 15, 2009

... eksiden ...

Ni kejadian sebelum ke Langkawi. Pagi masa otw ke LCCT, kat cyberjaya. W'ouls almost nak sampai kat satu trafik lite simpang empat lah kan. W'ouls perasan satu kete wira putih cam terhoyong hayang semacam je tapi dia nya dari arah yg berlainan. Time tu lampu hijau, so kete w'ouls mmg tengah bergerak.

Tetiba leh lak kete tu corner, masuk ke jalan w'ouls...terkezut giler both of us...nasib baik SH sempat elak ke kanan i coz kete tu mengarah ke kiri i tapi still ketenya langgar kete w'ouls...

SYERRKKKKKK! kuat bunyinya.... 'Allah hu akhbar, Allah hu akhbar' tu je kalimah yg terdengar dlm kete w'ouls.....Then semuanya sunyi kembali.....Our car stopped moving. SH tanya "semua ok? anyone hurt?" "semua ok" was the reply...w'ouls kuar kete....

Dia byk gesel belah i. Side mirror pun dah berkecai bagai. Ni je gambar kete w'ouls yg i sempat amik. Lain2 pics tu dlm hp SH. Sapphire pun dah start merengek, coz dia nie kureng skit dgn kaum Adam yg dia tak kenal. Iyelah yg stop tengok kejadian nie mostly kaum adam. Plus mungkin dia pun agak terkejut and tak paham dengan keadaan kecoh time tu....


So, we w'ouls kena gi buat polis report bagai. Yang langgar w'ouls nie berbangsa Arab..budak2 muda. Masa dia ckp dengan w'ouls, nafas dia ada bau arak. Dia nak bayar on the spot tapi w'ouls insist to claim insurance bagai.


Ni pics kete dorang, i amik dari dlm kete jez before w'ouls dibawa ke balai polis by org workshop tu. Rezki w'ouls lah time tu, ada sorang abg keje workshop tgh otw ke workshop dia, driving blakang kete w'ouls. Dia pun nampak eksiden tu, memang sah2 salah kete budak Arab tu. And oso kat situ ada CCTV. Senang, clear cut lah kes nie kan. So, abg nie lah tolong antar w'ouls ke balai polis and ke LCCT.

Neway, bila budak2 arab nie tau w'ouls dah call polis, and polis dah nak datang, i tengok dorang memasing asyik mengunyah chewing gum and minum air mineral je. Lantak aaaa... tapi mmg sah dorang ni ada minum minuman keras... coz ada sorang mamat nie baru balik keje. Dia keje kat satu restoran and dia ni pelayan. Dia ckp mmg dorang tu minum arak kat restoran tu...
sapphire dgn muka innocentnya :D di balai polis...

Lepas settle report kat balai polis bagai, we sat down to discuss on the trip. Mula2 i ckp kat SH cancel je lah trip tu coz my mood dah off dah.. but he insisted nak gi coz that is one of his gift for my birthday. Pikir2 punya pikir... i tak nak spoil mood my family kan....so we went to buy ticket on the spot...rege dia mencanak tinggi ooooo... sorang dlm RM300+. Adusssss...nak buek camno, SH nak gak gi and he says he doesn't mind spending extra coz it's part of his effort to cheer us up after the incident...

But disebabkan eksiden ni, i really don't feel like going anywhere. Mood i really down laaa.. I didn't buy anything for anyone except pada yg dah kirim ongkos tu kan....

But i really bersyukur no one was seriously hurt. I sorang je yg cam luka skit and my left hand rasa cam 'lenguh'2 gitu...

Tu lah kan...malang tidak berbau gitu. Kekadang nie, kita dah amat berhati2 tapi dah termaktub kejadian tu tetap berlaku. I redha tapi sambil tu i juga kena lah muhasabah diri i nie .... Tapi i teramat-amat bersyukur coz my family is well and unharm... Syukur Alhamdullilah...

13 comments:

mamaadam said...

Allahuakhbar sib baik u sefamily tak ape2 sis, hm syukur.. anyway diorang tu memang patut kena hukum arr

arianna adrizal said...

berdebar2 i baca sis.
alhamdulillah semua ok.

neezareef said...

sebijik2 sy baca kisah u sis...btl sis ckp tu dah termaktub kan walau kita dh cp hati2...

so far semua kids ok kan..alhamdulillah

PerantauSepi1306 said...

alhamdulillah you selamat sis.. eiii geram betul budak2 ni.. dah la dtg negara org, paih tu wat hal plak.. hmmmmm elokla kena tangkap masuk lokap je depa ni..

~ Lady ell ~ said...

seriau gak kalau perkara2 buruk camni berlaku but bersyukur,tk de apa2 yg lebih dahsyat berlaku berkat iringan doa dr org2 yg trsayang..

Dee said...

syukur u 1 family xde apa2..

lily lotus said...

ya Allah luckily sume ok...

atty's said...

tu ler sis..atty pun accident..ahad masa balik kg..tp mlas nak citer..huuhuuh trauma..gak..tp bak mak atty ckp..benda dah tersurat tersirat ..nak jadi..ttp jadi..walupun cpt seminit atau lambat..sekali pun ianya tetap terjadi..tp syukur..semuanya takde apa ye sis

reena said...

hmm... so far kite pon dah penah 3kali kena hentam dr belakang gara2 kecuaian org lain. mmg sakit hati sgt bile org lain punye kesalahan kete kite kena sama penyek...tapi apa2 hal pon yg pntg semuanye selamat kan sis?? anyway take care

eLLy said...

syukur semua selamat sis!

tangan tu klu still lengoh2 gi la berurut atat gi jumpa doctor

Shopaholic Mama said...

nasib baik you & yr family tak apape.

never mind, maybe you can claim from the insurance company on the air ticket?? No??

ratna said...

tak suka tok arab. dtg tempat org selalu lebih2. sama gak kat dlm lrt. mesti nak ckp kuat2.

Blushwax said...

OMG! Thank God you and your family are ok. Take care sis!