Friday, June 12, 2009

... Love Peace Not War ...

Syukur Alhamdullilah, hari nie dah pun jumaat...

Sooo, looking forward teramat sangat for tis wiken. Naper ek. Tahap kebosanan kat opis nie, dah meruah limpah. Petang semalam, something made my blood go upstairs. Habis dari lunch sampai dinner i tak leh makan. Hilang selera bagai ~ ada chance nak kurus ek *ihiks* ~ Bila solat rasa tenang tapi bila dok sesaja, dikenang2kan, angin twister tornado muncul semula.

Mula2 tu ingat nak 'off' je hari nie, tapi i nie jenis prefer to confront the 'situation'. Tak suka sit in the dark and assume. Not a healthy habit. Life's too short to ponder upon the uncertainties. Jadik here i am today. Pagi tadi I 'terjah' my big boss and 2nd big boss, jez to make myself be heard and to get some kind of explanation.

Syukur alhamdullilah, things are a lil' bit clearer now...at least i tak lah 'lost' dlm 'haze' yg melanda skarang nie. But yet, I shall see samada 'kata hanya tinggal kata' or they really meant what they say. Time will tell kan.

Ni sipi2 'tornado' nie, melepaskan luahan hati kat sini. Jarang-jarang i cenggini kan, so ya ampon ek atas luahan perasaan nie. I'm not perfect maa...

Neway, let's put away the heartaches and sorrows. Love peace not war, muahahaha. Let's enjoy the weekend togeder-geder with ur loved ones.

Skarang nie, jerebu agak teruk kan, so pada yg sensitive tu, take extra precaution tau..pada yg nak travel tu, safe trip. Coti skolah pun dah habis. So para2 parents, barang2 skolah anak dah ok? ~ ingatan utk diri sendiri *ihiks* ~

Have a great weekend uols....smooocchh & hugs!

14 comments:

Mommy Lily said...

jgn marah2 rasp, hari ni enjoy dah friday kannn,....hehehe

Dee said...

sabar rasp..leh bygkanlah kalo u upset..take care ok..enjoy ur wiken!!

PerantauSepi1306 said...

uikssss sis u pun berangin gak ari ni ye.. hmmm but u're definitely correct.. life's too short to ponder upon uncertainties so jommmm nanyi lagu I'm Yours ngan i sesama... muahahaha...

be cool sis... and have a good wiken with your precious ya... :D

sWeEtdARLinG said...

going to JB... wedding cousin.. byeee!! happy weekend..

rasp said...

mommy,
: dah cool dah nie mommy :D

dee,
: uish sis, i rasa kali tahap kemarahan yg amat sgt...tapi dah cool dah nie :D

perantau,
: a'ah sis..tu la sis, wasting time je kan marah2 nie, let's hoye2! muahahaha me nyayi!!! mau ujan lebat sis :D

rasp said...

afkar'z,
: have fun....safe trip! bubye!

mamaadam said...

sis rasp.. jgn stress lagi jgn marah2 lagi okey.. tenangkan diri dan enjoy ur wiken.. bubyee hugs from me

Zanna_MamaBatrice said...

betul tu sis
baik tanya dari dok diam tertanya2 sendiri kan....
yg penting kebenaran....

alhamdulillah...everything dah ok...
mmg x syok kan bila kita x happy kat office...

Moralle said...

salam sayang dari moralle :) hv a great wkends sis, muachhhsssss...

rasp said...

finee,
: thx sis, dah ok dah nie ;)

zana,
: tul la sis, no harm bertanya kan..lagi harmful bila kita assume :D

moralle,
: smooochhh... thx dearie... u take care!

atty's said...

SALAM SIS..SEKALI SEKALA KENA LUAHKAN JUGA APA YG TERPENDAM..

HAPPY WEEKEND SIS..

mc ta said...

fuuhhh..hopefully.the rain that pours today..fades the haze away..same goes to ur "haze" kan??
epi wiken to u sis

reena said...

hah?? sape yg buat blood sis go upstair nih.... meh sini story-telling kat kite....

p/s: thanks a lot sis n hubby dah jmpe dah kedai mkn tuh... slamat ade kat dlm perot... hehe

rasp said...

atty's,
: tu la yg diluahkan *blush*

mcta,
: syukur 'haze' i dah subsided hari jumaat tu after 'terjahan' :D

reena,
: kalo i jumpa u, leh i storikan *ihiks*

dah slamat masuk pewot ek...makan tak on my behalf mauahahahahaha :D