Monday, May 11, 2009

... trip P3 ~ summary ...

Happy Mondays uols....hope u had a great wiken!

Sini i summarize je lah ek tempat2 yg i gi menabur wang ribu riban i tu :D Agak malas aaaa nak stori morri crite yg dah agak kebasian nie :)

Sebelum sopping... wajib ada ini, mesti ada byk copy sbb pasti akan lunyai coz asyik dok belek je kan ....

Kali nie i terjah mostly sopping kompleks je..Monas pun i tak dapat pegi sbb, my lil' precious tu kan demam so mmg kali nie tak dapat nak betul2 sopping... sopping lite-lite je ~ leh gitu.

Ni kat Mall Taman Anggerik. Kedai dia ala2 KLCC gitu. Tapi ada gak kedai2 yg affordable utk dilawati and bersopping... I gi sini on 1st and last day.


Ni plaks tempat wajib pegi if in Jakarta... Tanah Abang. Tapi kat sini tak dok lama sangat coz si kecik ni time tu badan dia dedar skit...So jez merembat pesanan famili and fwenz aje. So, list i leh simpan utk next trip ke sana kot hahahahaha ~ verangan tak ke sudah!




Yang nie ITC Mangga Dua Mall. Kat sini best gak aaa, tempatnya cam Sungai Wang/Bkt Bintang gitu. Kat sini my SH merembat dvd tak hengat donia...mau tak nye, satu dvd tak sampai RM2 tau and yes clear sesgt... hehehehehe tapi sayang i tak sempat nak rembat coz me busy melayan si kecik and oso i gi buat manicure which is only RM12 je tau...i loike...hahahahaha



Ada 1, 2 lagi mall yg i terjah tapi no pics taken. Why? Malas and oso me kebzian melayan my precious. Futhermore, thru tis trip, camera most of the time, SH yg pegang and he jenis malas nak snap2 bagai, kiranya..halal lah ek..not much pictures taken.....


I guess tu je lah stori morri masa kat Jakarta... sebenarnya kemalasan tahap gaban rite now nak stori but i rasa tis sums up my stori...






Syukur alhamdullilah that my lil' gem nie masa the last 2 days kat sana dia dah kebah.. tak de demam2 dah.. lega lah skit hati i kan... Neway, i had a truly great time..iyelah kan sapa tak sronok if dpt gi holiday bersama famili tersayang kan... Memang ada time2 hangen or downs nye but it makes the trip lagi colorful and memorable... Next trip? Don't know when but kena save up balik laaa kannnnnn... hehehehehe tapi kalo dapat round2 malaysia pun i loike :D
Till then.... daaaa......

21 comments:

arianna adrizal said...

sis, bila u kata yg ada time hangen ms trip tu kan.. i mcm da gelak2 da. teringat diri sendiri ms bandung trip dulu. hehehe.

rasp said...

arianna,
: now, bila teringat time hangen tu rasa cam kelakar ek hehehehe

Moralle said...

hrmmm seronok kan jugak sis....me tak sampai lagi kat saner, cuma batam jer, hehehe.......oh batam, here I come again................

sHwEeT ByAtcH said...

berpinar mata~~~

shopiinggggg

sWeEtdARLinG said...

waaah ramai betul kali ni yang pi seberang...

my officemate pun pergi bandung baru ni...

Dee said...

dh agak dah..mesti ke sini nyer cuti lama2..sib baik ur sapphire dh okey ek..

rasp said...

moralle,
: me plaks never been to batam..harus pegi gak one day :)

dilla,
: a'ah sis, sampai juling2 gitu :D

afkar'z,
: barang2 sana murah and air fare pun affordable lah sis..sbb tu lah kot ramai ke sana.

dee,
: hehehehe..tu la sis, sib baik she dah ok :)

PerantauSepi1306 said...

wuhooo leh lak ai mintak satu copy from u the sacred list.. tu pun kalo ado org nak pi ;D

so best kan sis jengjalan.. next trip jom ronda2 malaysia plak nak :D

rasp said...

perantau,
: hahahahaha leh leh..tapi syarat u harus dptkan for me oso hehehehe

mmg nak sis, ronda2 malaysia..tertunggu2 nie :D

Zanna_MamaBatrice said...

wah sis...diam2 ke jakarta yerk
syok nyerrrrr...
yg penting
syorga shopping...
zana suka ler ngan hotel tu sis...
sgt cantik deco nyer.......
sure mahal duduk situ kan..he he he

Shopaholic Mama said...

last time kat Mangga Dua, my sis pun rembat the cds on drama korea almost 30 pcs - 60cents each duit kita! So cheap kan!

rasp said...

zana,
: takmo heboh2 kang tak jadi kan malu hehehehe..
a'ah mmg sronots meleburkan duit :D

rasp said...

SHM,
: mmg cheap... i rasa my SH merembat dlm 40-60 pieces kot..tapi i yg rugi, coz tak sempat merembat uwaaaaaa....

a-as said...

sib baik i ikut ur advise to bring the currency converter tu..hehe memang fully used.

lepas ni cuti2 mesia plak ;D

atty's said...

rasp...beshnya ..jalan2..atty lom penah sampai lagik..

lily lotus said...

syoknyaaa! save up jgn tak save up...mkn2 angin lagi...

~ Lady ell ~ said...

tanah abang n mangga dua tu mmg syurga beli belah.itu port SIL tuh.Ell je yg tk sampai2 lg.dh baper kali die offer. :(

spa kat sana mmg murah kan sis..

AQisH said...

vavava...gi jakarta eh..patutlah lama sepi ;-)

neezareef said...

bila nk trip mcm nie
lom pnh pg lg..

mau nk kna simpan duit jutaan rupiah klu nk sopink sakan..hehe

rasp said...

a-as,
: item penting kan tu sis :)
tu lah jelajah m'sia lah plaks lepas nie :)

atty's,
: insyaAllah satu hari nanti u dpt gi sis..

lily,
: wajib save up dulu sis sblum jenjalan kan..

ell,
: masa kat sana i dah teringat kat u and ur SIL tau hehehehehe tapi one day u shud go lah sis..mmg sopping heaven!

aqish,
: sepi bermakna gitu :D

neeza,
: masa tu terasa cam millionaire gitu :D

Khas Lysha said...

canteknyer telekung sulam tu..
dvd kurang dari rm2???? murah giler la.. mmg wajib la dirembat.. ;D