Tuesday, May 12, 2009

... Tag Dee ...

Nak langsaikan tag dari the lovely sis Dee....


A. SILA PAMERKAN GAMBAR ANDA KETIKA KECIL (MAXIMUM GAMBAR ADALAH 5 KEPING)

Gambar atas ni with my 1st bro

and yg bawah with my 2nd bro.. umur i baru 12 hari, in Penang :D




Gambar ni i kena dera dgn my bonda :) dia paksa i belajar piano :D

Ni gambar kelas.. darjah 2 Biru ....me berdiri kat row atas skali, jez blakang dengan guru kelas, Cikgu Maimun :D


B. SILA PERIHALKAN GAMBAR TERSEBUT (CTH: TIKA@SEWAKTU BILA, DIMANA, OR ETC)

~ dah explain kat each picture kannnn ...

C. TIKA INI ANDA MERUPAKAN ANAK YANG KEBERAPA DALAM KELUARGA
~ Dalam semua pics tu i anak yg ketiga *bongsu la time tu... now we have additional sista :)


D. PERIHALKAN TINGKAHLAKU/TABIAT/PE'EL,PERANGAI ANDA WAKTU ITU
~ tak suka blajar piano tapi habis gak aaa blajar
~ nak sangat adik gegirl so my bonda tunaikan permintaan i hehehe thx bonda!
~ slalu geng dgn my bros, so main pun ala2 kasar...main bola bagai..slalu kena marah sbb join my bros :D
~ disebabkan time tu i anak bongsu girl, slalu i jadik spokesman for my bros minta itu ini kat my parents :D


E. KONGSIKAN BERSAMA TAG INI KEPADA RAKAN ANDA (MAXIMUM 15 ORG)
~ leh tak tak nak tag sesapa.... tapi kalo sesapa rasa teruja nak buat... dialu2kan :D

Kenangan masa zaman kanak2 mmg best...tau nak main je.. tak yah nak pikir pasal hal pakwe makwe, hal nak cari duit and masalah2 seangkatan dengannya. But masa zaman kanak2 ni lah juga pengalaman pahit manis telah mendewasakan i sblum waktunya but then again, i love every single moment of it and wouldn't trade it not even for a moment....

24 comments:

Dee said...

cutelah u sis..thx buat tag ni!! ingat lg x camna nk main pinano..kehkehkeh..

Dee said...

pinano tu mmg saje2 eja gitu tau!!

rasp said...

dee,
: hehehehe ingat cuma lambat skit laa buatnye tu...

dah lama bebenor tak ngadap notes tu and oso my house ngak ada pinano jadik ngak bisa prakti so kira2 ingat2 lupa camtu aaa :D

Moralle said...

wah sis u still kept yr baby pics, I dont know hw I looked liked sey when I'm still a baby, **sob sob**...

PerantauSepi1306 said...

sis, apa lagi.. mainlah satu lagu untuk we ols ni.. hehehehehe, neway bestkan nengok gambo2 lama ni.. byk je nostalgia kan..

Zanna_MamaBatrice said...

wah sis
teruja nengok gambar tengah main piano tu...teringin nak main tp tak berkesempatan......org2 yg pandai main piano nie org2 yg cerdik dan berseni...he he he

eLLy said...

wahhh baru kita tahu yg awak pandai main piano ;)

atty's said...

salam sis..ade jugak gambo lama..atty tah mana.tah..

comey sis masa kecik.

rasp said...

moralle,
: sis, most of my pics and my siblings are well kept..tu yg best tu :)

perantau,
: i mainkan lagu "sepi & sunyi" k :D kenangan terindah tu :)

zana,
: takde maknanya lah sis..i biasa2 je, org lain kot lah kan :)

elly,
: tu dolu2..now takat lagu baa baa black sheep lepas kot hehehehe

atty's,
: semua gambar lama w'ouls simpan elok2 sis..syg kenangan kan :)

laa nie lagikkk comel bam bam hahahahahaha

Shopaholic Mama said...

clap clap to you Sis, rajin buat tag!

so how is yr piano skill now? mesti terror!

rasp said...

SHM,
: terrorist ada lah sis hahahahaha

a-as said...

lepas ni boleh la ajar ur precious pulak main pinano..;D

ikiqzana said...

wah sis.. leh main piano rupa nyer. hebat, hebat. leh la ajar zana.

lily lotus said...

i pun pernah belajar piano tp half-way...tidak sgt menjiwai...haha...i pun nak selongkar pic lama2 nk buat tag ni! hiksss

*ayu* said...

alah comelnya u sis!!!!

dr kecik dh trserlah u lawa.. uiii...
best best! jeles!

rasp said...

a-as,
: insyaAllah ada rezki and if they minat leh le sis..if tak minat, tak dpt den nak nolong :D

ikiqzana,
: tak lah hebat mana pun zana..tu dolu2, now dah agak2 lupa la sis sbb dah tak main lama banget dah..

lily,
: tul tu..mmg tidak menjiwai kan kan kan hahahahhaha...yeah, slamat menyelongkar!!

ayu,
: dolu2 comel ok lah...now 'chomel bam bam' je hahahahaha

~ Lady ell ~ said...

wah..hitam putih tu gambarnyer...very da klasik. :)
sis mmg cun arr..dr kecik pun dh trserlah gitu.. :)

AQisH said...

besshh aaa dpt blaja piano tu..kita dulu nakkk sgt blaja tp x kesampaian..sob..sob..

btw u kiut sgt kan masa kecik tu..;-)

neezareef said...

lawa la sis rasp masa kanak2...

gambo main peno tu cam iklan tv je..

rasp said...

ell,
: ater gambar lama harus klasik itam putih gitu kan hehehehehe

aqish,
: i plaks terbalik kuang..hati meronta2 nak gi lari2 kat luar tapi kena dera main piano hehehehe

neeza,
: macam iklan ek sis hahahahaha rugi time tu tak gi masuk iklan memana kan hahahahahaha

Mama Azlina said...

ala comelnya dia..now i know mana anak u dpt rupa comel..rupanya dari mummynya...

geram tengok..anak mami ke?

eya said...

kirenye skang akk retilah dok men pinano tu ek,bestnye. skang nk msk kelas pinano,mahal kan?

rasp said...

mama,
: a'ah anak mami u :D

eya,
: mmg mahal la sis...tapi i nye skill dah berkarat..sygkan..nak buek camne mmg tak minat, dipaksa gitu :)

Khas Lysha said...

waah.. pandai main piano,.. ambik la sy jd student sis plak.. hehe