Thursday, May 14, 2009

... books ...

Masa kat jakarta aritu, i ada merembats books/mag. SH pun ada merembat 1 book tapi i lupa plaks nak snap his. Buku takmo beli byk2 coz memberatkan aje bag tu kan..cukup lah setakat 2, 3, takleh ikutkan napsu nie sangat :D

Mag cosmo indon.. harga mag nie mahal dari yg malaysia buuuttt ketebalannya double! Oh! Ya! bahsanya pun dlm bahsa indon..ada yg i paham ada yg agak blur aaa but leh teka apa maksudnya :) leh gak improve bahsa indon i kan ngehehehehe



Yang ni plaks coz minat emerald dgn ibunya in accesory making..


And tis one hasil kerja tangan i....



So now leh le the two of us mereka-reka jewelry kan..i loike!

19 comments:

Precious said...

Waa ... you did that (the bracelet) yourself? Congrats!

eLLy said...

hebat hebat.. soo jewelry for this year punye raya boleh la you buat dari sekarang .. ;)


** Blog eLLy tak boleh upload gambor.. nak update pun dah malas jadiknye :( **

ratna said...

jelez...jelezzz tgk akak dpt beli buku aksesori tu..

sWeEtdARLinG said...

sis... ygu gave to me to ur handcraft gak ker...?

Moralle said...

can reka one for me, hehe...bakat terpendam lah u...

atty's said...

sis..behnya dpt beli buku aksesori..cantek ar gelang sis buek..lepas nie leh bukak kedai lak.

Dee said...

cantiknyer..minat eh buku2 ni..nti i cari for u 1 eh..pehtu buat bg foc kat i lak..hahaha..

rasp said...

precious,
: ello, thx for drop'g by
a'ah sendirik bikin :D

elly,
: ku merinduuuuiiii my tau!
insyaAllah kalo rajin, sefamili pakai homemade jewelry *ihiks*

ratna,
: kalo nak leh pinjam sis ;)

afkar'z,
: yg i bagi tu, i beli lah sis..tak sempat nak buek!

moralle,
: insyaAllah can sis...tapi kena praktis buat lawa2 baru leh do one for u..

atty's,
: beli buku tu kat sana, murah lak tu, i loike...buka kedai??? pinjam dari u leh hehehehehhe

dee,
: sis, u pakai ke aksesori nie..cam tak pakai je..tapi kalo pakai apa salahnya i buat for u :D

PerantauSepi1306 said...

santekkksss nyer.. leh la plan tuk aksesori for raya plak nie :D

lily lotus said...

boleh buat bisnes online laa sis...eh by the way my birthday is on 22nd may...and i suka kalau ada kaler pink2...lalalaa :P

rasp said...

perantau,
: tu la kan sis *ihiks*

lily,
: ha bila....blur lah plaks tarikh tu ngehehehehe

eya said...

wah akk...cnteknye hsl keje tgn akk nih..x sia2 beli buku.

en_me said...

chantekknyerrr.. ingatkan beli kat indon ghiteww

~ Lady ell ~ said...

sis!!!ya ampuuunnn chantek banget sis..dat 1 sis buat utk ell ke? ;)

e_ja said...

hi sis..:)..ingat i lagi x??..hehehe..

wahhhh santek lah sis..sukanya..:D..leh buatkan i satu ni..ahaks..;)

rasp said...

eya,
: tu lah kan sis hehehehe

en_me,
: idokle..keluaran sendiri bhd *ihiks* thx drop by umah i :)

ell,
: ngak cantik sgt pun..harus diperhalusi lagik :)

e_ja,
: ingat banget...awat terdiam lama sgt nie...leh leh ..no hal sis!

Zanna_MamaBatrice said...

paham ke sis bahasa indonyer..
kalu zana...sure pening2 lalat.

cantik sis bracelet tu...
buat sendiri yerk...
lepas nie boleh ler buat utk kengkawan plak..he he he

rasp said...

zana,
: fenin gak aaa tapi leh agak2 :)

insyaAllah kalo dah pandai apa salahnya sis :)

Khas Lysha said...

cantek gelang tu,.. rasa puas kan kalo buat sendiri..