Wednesday, May 13, 2009

... 3 in 1 ...

Tengoklah nie i nak melangsaikan kutipan award dan tag....

Firstly dari the sweet, wonderful lady Neezareef ....

Pamos amos tul dia nie, follower dah melebihi 100 org u.... wah! thx sis for the award and smoga u akan bertambah2 meletopz lepas nie......

Secondly, ni dari Cik berSeri2 DianaKay & the lovely sis Dee ....




1. copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.

~ done.

2. nyatakan 5 jenis fakta menarik tentang pemberi award ini.

Cik Puan Dianakay..
~ jovial & fwenly
~ putih melepak liplapliplap kulitnya
~ ayu & lemah lembut orangnya
~ cantiksss pandang tak jemu
~ suka papel kaler

Cik Puan Dee
~ peramah & fwenly too
~ baik hati
~ thoughtful
~ loving mum to 2 angels
~ daya tahan utk 'diet' very strong..



3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

~ love, love, love being a doter, a wife and a mother
~ enjoy every moment time spent with kids and love watching my kids grow
~ suka travelling and JJCM
~ enjoy doing arts & crafts especially when my kids are involved in it etc card/jewelry making..
~ enjoy blogging
~ enjoy reading dictionary, tapi tak pandai2 - weirdo skit :D
~ appreciates photography tapi tak pandai amik gambar
~ if tgk tv, enjoy romantic comedy, CSI, House, reality shows etc Amazing Race..
~ collects FMs, Pirings, pencils from hotels tat i've stayed
~ agak pemalu/pendiam mula2 tapi bila dah lama..hehehehe pot pet pot pet gak aaaa


4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.
~ Sis Afkar'z ~ businesswoman and supermom yg meletopz :)

~ Sis Ell ~ sis & mom yg very caring, loving and pandai masak
~ Sis Ratna ~ sis yg trademarknye her gorjes eyes
~ Sis Ciklinn ~ a loving homestay mum to 2 heros
~ Sis Erna ~ i suka tgk layout blog dia...nice and a great mum too
~ Sis Perantausepi ~ i love her photo skill..superb and a loving mum to aiman!
~ Sis Mimi ~ sis yg also enjoy travelling and have two beautiful kids
~ Sis Dilla ~ sis yg tgh fenin ngadap peksa (gud luck)
~ Sis Aqish ~ sis yg maintain gorjes walaupun dah ada 2 kids!! apa rahsia mu :D

and thirdly dari supermom atty ,

Syarat2 menerima award ini:


1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
Selak2 baju, conpom pomps and of coz pomps kalo dah slamat melahirkan 4 org precious gems kan kan kan :D

2. Copy badge sebagai award anda nun di atas




3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan..

~ leh pregnant, syiok terkenang saat2 my precious gems gerak2 dlm perut
~ leh bersalin, dpt lah merasa nikmat sakit bersalin tu kan
~ leh bersabar dgn kerenah anak2
~ leh lebih memahami perasaan bonda bila kita sendiri menjadi seorg ibu
~ tersentuh dgn betapa mulianya seorang 'ibu' itu dalam islam
~ bila mendapat layanan 'lady's first' gitu :D walaupun di m'sia nie jarang2 kan...
~ leh pakai seluar panjang and oso baju kurung, skirt...lelaki leh ke pakai skirt/baju kurung :D


So now settlelah kan homework2 ku ini :D so sifu2 sekalian, halal dah ek hutang ku ini :D

19 comments:

Dee said...

cayalah..laju berdesup...thx sis!!

~ Lady ell ~ said...

kenek jugak..?ok.
sis ell pun suka collect pencil.tp lum bnyk arr.ell nk suruh anak2 yg collect.unik kan.. :)

AQisH said...

hi sis..nk tnya award yg mana satu u bg kat i ni hehe..sori terblur jap..ngehngeh..

sWeEtdARLinG said...

kenapa i macam tak nampak nama i kat sini...? hehehehe

rasp said...

dee,
: no prob dearie..

ell,
: makacih in advance :)
ooooo kita sropa ek...pencil tu pun kan FOC, apa lagi jadi collection kita lah kan :)

aqish,
: hi dearie...award u tu yg warna pink..yg amazing blog tu :)

afkar'z,
: tak nampak ek...meh sini i bagi u pakai spek i nak hahahahaha

~~ciklinn~~ said...

sgt suka dgn TAG ni akak amik n save dulu kat draft..heheheeh nanti sekali harung akak langsaikan...(ni alasan org malas dik...) hahahhahaha

kak pun vangga sgt2 jadi perempuannn..nak2 dah jadi ibu..

neezareef said...

award n tag marathon..
tq sis gantung award

rasp said...

ciklinn,
: take ur time sis..no hal..

neezareef,
: hehehehe marathon lah sangat kan..

tq sbb sudi bagi!

lily lotus said...

wah...marathon gitu! cayalah...

arianna adrizal said...

amboi 3in1 mcm nescafe hehehe..

rasp said...

lily,
: marathon yg tak memenatkan :D

arianna,
: "ihiks*

atty's said...

sis..tq sudi buat tag..hehehehhehe..

Shopaholic Mama said...

I like yr "kenapa anda bangga menjadi perempuan" part bersalin tu... memanglah 'nikmat' sangat sangat Sis! hehehe

rasp said...

atty's,
: no prob sis..

SHM,
: a'ah very the 'nikmat' kan hehehehe...

Mulan said...

wah.. dah expert buat tag.. laju giler..

PerantauSepi1306 said...

uiksss lamo sis tak menge-tag nie ;D heheheheh dah amekkk

eya said...

bnyknye akk kene tag..kejam la mereka2 itew..hehe

rasp said...

mulan,
: takdenya laju sis..slow and steady!

perantau,
: tu lah kan..tq sudi ameksss :D

eya,
: kijam kan kan kan..hahahahha :D

Khas Lysha said...

melangsaikan hutang yer.. sy pyer hutang tag tgh q mintak disettlekan.. biler la nak buat,.. huhu..