Monday, April 13, 2009

... my besan :D ...

Siapakah itu? Jeng jeng jeng.....



Me ada date dengan besan i..eh silap besan lak :D dgn Cik Puan Afkar'z kat Restoran NZ Wangsa Maju... Dug dag dug dag je hati i tau. 1st time jumpa nie. Biasalah i kalo 1st time jumpa blogger, resah gelisah gitu. Iyelah, sebenornya i bila bab-bab taip menaip or tulis2 nie laju je kan tapi bila face to face, especialy 1st time, i pendiam gak aaaa. Kelu lidah rasanya. Tu yang suspen je. Sis , hope u tak boring jumpa i and sowi aritu tak leh lelama, programme i agak tight aaa.

Neway, sis afkar'z nie mmg best, friendly, superb mom and a sweet woman. Lembut je dia cakap dengan her kids. Anak dah 3 tapi she maintain selim melim tu. Sharelah rahsia mu itu :D Dia datang dengan Zulfan (encem boy), Ika (gegirl tomei) & Rohmah. Zikri anak sulung dia ada school and hubby dia ada big deal yg nak kena diberesskan. I went with all my precious gems yg ponteng skolah aritu hehehehe kecuali my laling SH coz dia pun ada hal.


ika yg monyot sbb ngantuk and zulfan tengah 'bz' minum air


Tengoklah menantu i nie, silap lagi...boboy encem nie, geram oooo tengok dia. Rasa nak kidnap je. Tapi dia nie memang senang kalo nak dikidnap coz masa i nak balik dia nak ikut hehehehehe... tengoklah dia dengan Sapphire. My lil' princess shy shy cat lak tak nak salam dengan boypren dia *ihiks* zulfan hehehehe ... sis melawak je ek, jgn marah tau :D





Ekceli i ada beli bag from sis nie, handmade by her tau. Murah je, RM15 je tapi if post adalah extra charge nye for the postage. Memang hasil tangan dia superb kemas. Beg ni for Emerald.



Then sis bagi lak hadiah coz i jadi her top commenter untuk bulan Mac. Sukkkaaaaa bangat hadiah nie. Thx sis, susah2 je tapikan i ikhlas la dok komen2 tu, tak harapkan hadiah apa2 pun sebenornya..


bola crystal, bila goncang ada cam snow2 tu :D

Sebelum balik harus bergambaran kan... Tengok zulfan dah hold my hand, takmo lepas ~ si sapphire tunduk malu kat zulfan ke hahahahaha ~ Zulfan nak ikut i. Kalo ikutkan i, memang i nak kidnap tapi takut lak half way nanti dia nangis. So, i antar dia sampai ke kete dia, siap upah coklat baru lah dia let go my tangan tau.. Alahai sis, next time i betul2 kidnap leh tak? Geram tul tengok dia... leh dia main2 dengan Sapphire :D

Lepas jumpa, off i went to Carrefour. Nak beli ration utk Aqua yg masuk balik ke asrama the next day... Neway sis, I hope u tak serik laa jumpa i ek. Thx sudi jumpa i and thx blanja aritu, next time, i lak k. Beg tu i loike..mmg halus buatannya. Thx bagi hadiah tu, i soka tau and hugs & kisses kat ur kids!

18 comments:

sWeEtdARLinG said...

siiiiiiiiiiiiis.... i pun thanks a lot!!!

i pun loikkeee jumpa u anak beranak.. ur kids very the polite!! next time kita jumpa lagi erkk...

i lom buat entry.. jap lagi i baru nak buat coz tadi settle keje dulu.. hehehe

PerantauSepi1306 said...

vavavavava dah ada besan sis nie... hehehehee beshnye leh jengjalan camtu kan

rasp said...

afkar'z,
: my kids polite???? yg i tau si aqua asyik masyuk dgn komik dia sampai tanya soklan pun kena ulang2..hehehehe..

tapi mmg bestlah dpt jumpa u :D insyaAllah ada rezki kita jumpa k..and mmg wajib u settlekan keje u dulu :)

perantau,
: hahahahaha perasan besan jap bila tengok keletah budak2 kecik tu :) mmg syiok bila dpt jumpa new fwenz!

Dee said...

wah..seronoknyer sis..bertambah lg kawan kan...kemain lg..jumpa besan..wat saspen je..kehkehkeh..

ratna said...

cantik beg tu kak..

rasp said...

dee,
: mmg sronot sis..if u ada mesti lagi meletopzz..hahahaha saja tajuk kasi suspen skit :D

ratna,
: cantik kan sis...i loike!

Zanna_MamaBatrice said...

amboi sis
dah chop awal2 si zulfan tu yerk....
zulfan pun cam nak terima jer sis jadi bakal mak mertua dia...tu yg nak ikut balik tu...

lily lotus said...

oh! melepas abg n hero kecik nak jadi menantu u...huahuahua...cantiklah beg tu

~ Lady ell ~ said...

sis,dh mcm family gathering jugak ni..siap angkut anak2 skali.:)kompom akan brbesan sbb sapphire dh menunjukkan tanda2 nya..prmpuan malu tanda nya suka kn..diam tandanya setuju..:D

Izan said...

ssama la kita... kalau first time nak jumpa mesti da gugup jer rasanya.. malu gitu. hehehhehehe

neezareef said...

sweet la bag tuh...

syok ler sis jmpa2 blogger..

rasp said...

zana,
: hahahaha dia nak ikut i coz i umpan dia nak gi jenjalan, gi carrefour bagai hahahahaha

lily,
: melepas? takut abg or hero tak tahan dgn 'ke-aktif-an' dia je hahaha tapi itu beg mmg kelazz buatannya :)

ell,
: tat day i paksarela my precious gems ikut coz lepas tu nak ke carrefour and i malas nak patah2 balik amiks dorang... dia bukannya malu sgt pun, tension kena pegang coz dia nak berlari2 tu sebenornya :D

izan,
: tul la izan..kalo 1st time ketaq lutut tapi lepas tu syioookk je :)

neeza,
: slalu jumpa kat alam maya je kan, ni leh jumpa live mmg best! kita bila agaknya :)

e_ja said...

jeles bangat nih dok jumpa2 dgn blogger jer nih..hehehe..tp bestkan jumpa2 mcmni..siap dug dag2 tu..hehehe..

mamaadam said...

emm best ar daoat jumpe2 gtu... tambah kawan2 kan..

rasp said...

e_ja,
: insyaAllah sis, satu hari nanti kita jumpa nak?

mamaadam,
: a'ah kan sis, mengeratkan silaturahim :)

azreen said...

cantik beg tu....warna merah lg.. :-)

rasp said...

azreen,
: mmg nice beg tu sis :)

Shopaholic Mama said...

Sis,, calon besan yr first 3 kids dah ada jugak eh?