Thursday, April 2, 2009

... makeover ...

Makeover sangatlah konon... tapi bukannya makeover makeup bagai tau ~ tapi kalo dpt buat makeover makeup suka i, nak nak kalo dpt buat free kan ~ ni simple makeover je...


munga kering ke munga plastik :D

Mula-mula i tukar nie dgn nie...keboringan benda yg sama and bunga kering tu pun dah nyampah tgk muka i :)


my old 15' and now my new 19'

Tetiba tengahari semalam, dorang tukar plak desktop i nie..wuhuuu i loike...


before and after

So now gini lah rupanya makeover simple ku...tapi yg pasti with the new desktop, a few blogs yg i tak leh buka or susah nak buka, cam senang jek...me hepppiiii with the end results walaupun takde lah major makeover pun...

15 comments:

neezareef said...

wah...transformasii!!!!

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

ee....bestnyer dapat desktop baru...jeles...hehehe...
yg bunga tu apa kata sis buat satu utk kita....hehehe

masviona said...

eeee....lawanya workstation dia...hiksss

tambah lak ngan desktop baru kan.....cungggg sungguh...ahakss

eya said...

puaskan sis tgk dekstop beso2 cmtu..
tp lame2 tgk,cm kecek je 19' tu.

~ Lady ell ~ said...

sis,ell pn dh berangan nk skrin besar yg 22' aritu..masa gi shah alam tu..kt upper level sacc mall.BenQ 19' RM399 only,acer 22' RM530.Tp hsbn ell kata tk yah dulu mayb harga dier akan turun lg nnt.

lg pn yg sekarang ni ngan 17' ok gak.tp kalau dpt yg sebesar 22' tu...fuh!puas betul mata memandang.

apalagi sis,kuasai desktop tu dgn jayanya..:)

atty's said...

wah sis..lepas ni leh jd blogger tegar..jgn lupa ye sis ke rumah ku..selalu..

rasp said...

neeza,
: hehehehe idoknya byk mana pun transformasi tu, ala-ala kadar je :)

ajee,
: ala yang tak yah jeles..i guna yg lama tu dah bertahun2 tau..baru merasa yg baru :) bunga tu leh...u gi belikan i bunga tu then i kembang2kan aje hehehehe

masviona,
: simple je laling..

desktop tu menyuntik semangat nak berblog aje tau hahahahha abislah keje i :)


eya,
: memula tu rasa 'mak ai, besornya'..tapi by today dah rasa cam 'oh..ok' tapi yg syiok tu most blog i dah leh buka..coz semuanya dah diupgradekan :)

ell,
: i nie kan sis, jenis tak kisah sgt pasal monitor besar kecik asal ada and leh guna..tapi syukur lah kan big boss minta ditukarkan..merasalah i monitor besar..

yg penting, most blog yg dolu susah utk i buka, now dah senang..i loikeee!

Dee said...

sama dh ngan mine..19'..so, apalagi sis..laju berdesuplah hapdet..

Zanna_MamaBatrice said...

wow wow weeee
sumer berganti hah
makin besar screen nampak
bila ler pc zana nie nak di tukar screen nyer.....kedekut tul ler dia org nie...

kemas jer...
sedap mata memandang

Moralle said...

yeahhhhhhhh soka for u...new desktop........they did te right things to change for u, hehehe...

lily lotus said...

phewitt..! pasnih kena gigih lagi wat kerja

rasp said...

dee,
: ooooo patut lah u slalu berdesup hapdet eekkk...baru ku tau rahsiamu ngeheheeheh

zana,
: i nye pun dah lama bebenor baru nie nak tukar tau..syukur kan..

moralle,
: agaknya they kesian tgk i kot, dok ngadap pc kecik, terkebil2 mata nie hahahahaha

lily,
: keje? ermmm...blog lagi gigih kot..oppsss hahahaha

Izan said...

bagus2... bunga putih tu lebih ceria. mungkin akan memberi lebih inspirasi... =)

rasp said...

izan,
: inspirasi utk blogging kot hehehehe maap boss....

AQisH said...

wahhh..kiutnyerrr opis dia ;-)