Monday, April 27, 2009

... dating di hari Ahad ...

I had a great wiken, balik kampung my laling SH. Balik hari sabtu. Dah settle hal ehwal famili, petang sms-ed, ajak 'si dia' dating2... okez, set hari Ahad pagi.

Pepagi ahad bangun, berkobar-kobar tul bersiap bagai... Siapkan bag daaa coz lepas dating nak balik kl terus... Settle semua, got ready and off ke dating point... Kopitiam Segamat kot nama kedai tu..iye frenz, ke segamat i nak dating dengan 'si dia' tau .... wahahaha!

Hati i dah dug dag dug dag coz i gi sensorang bertemankan Sapphire. I nie kan ala-ala shy cat. Tak reti nak bersembang sangat, kenkonon malu lah kan. If my SH ada, leh dia coverline i coz he very the peramah gitu :) Iyelah takut 'si dia' boring lak jumpa i.

Neway, syukur alhamdullilah we clicked, leh sembang rabung ek sis. Sis Eja nie peramah, jovial, sweet and lembut je orgnya. Seronok dapat sembang2 dengannya tapi disebabkan Sapphire ku yg aktif 10 ~ terbukti kan sis ~ byk lah jadi selingan iklan dia. Tengah-tengah dok syiok sembang SH pun sampai... what a small world kan sis...leh kenal2 lah plaks :)

Ni hadiah dari sis Eja, dalam kete dah terkoyak skit balutan dia sebab si Sapphire dok nak buka je... I siap pesan, jgn koyak selagi i tak snap pics lagi hehehehehe... Tengoklah tangan dia tu, sibuk je tau....



Ni lah hadiah nye, table lamp...cantik tau, ada butterfly pulak tu. Cam tau2 aje i loike butterfly, so very me lah. I dah letak kat bilik i... now memalam leh lomantika d'amor berlampukan cahya table lamp gitu muahahaha...

Sebelum i verangkat muntots, harus snappy dulu kan. Time ni si tecik nie dah dok hangen tapi dia tengok je camera leh plaks dia stop merengek and senyum. hahahahaha lawak aaaa

Sis, thx for everything... enjoy tul dapat jumpa, rasa cam tak puas walaupun jumpa sejam kan. Hopefully u tak serik jumpa i and my family. InsyaAllah one day kita jumpa lagiks ek.

17 comments:

e_ja said...

mcm terharu baca entry ni buleh x??..hahahaha..betul sgt2..i pun suka sgt2 dpt jumpa u yg sangaaaaaat best..mcm dah serasi bersama jekan..ekekekek..

insyaAllah ada jodoh lagi kita jumpa lagi kan..n suka sgt sbb u pun suka table lamp tu..:)


p/s - mcm suka lah tgk gbr ni..i mcm terkurus sikit dlm gbr ni..muahahaha..

rasp said...

eja,
: buleh buleh buleh :D a'ah kan serasi bersama :D

insyaAllah kita akan berjumpa lagi, byk nak minta tips nie :) saya budak baru belajar gitu :)

tak aci coz i yg sememangnya bam bam nampak lagi bam bam hahahahahaha

Shopaholic Mama said...

cuma I takde rezeki nak jumpa you that time....

*ayu* said...

nice lampu tu..
owh u suka butterfly ek? ok, noted! :)

Cik Wanie said...

hik hik hik,
akak,
bila kita nak dating sesama?
hurm,
x per nanti kit adate lunch sama akak,kak dee,kak ayu & kak azlina,
blh...

owh suka butterfly yer,
hhurm....

ok ok :)

eya said...

lomatika akk tdo dlm kesamaran lampu baterply tuh..cntk..brooch yg akk ksik kat k.eja tu pon cntk.

~~ciklinn~~ said...

cantiknyer table lamp tu...

seronokkan dapt jumpa kawan2

rasp said...

SHM,
: InsyaAllah sis one day our time will come :D

ayu,
: ha! take note tau hahahahaha...

cik wanie,
: insyaAllah sis kita leh lunch tugeder geder nanti..

eya,
: lomantika bersama anak2ku hehehehe..cantik ek..tq..

ciklin,
: cantikkan sis...mmg best bila dpt jumpa kawan..

PerantauSepi1306 said...

sis memang rajin jumpa-jumpaan ni kan.. hiks... :D memula je shy cat paih tu musti meriah jer...

rasp said...

perantau,
: if ada peluang why not jumpa2an...a'ah memula je shy2 cat lepas tu jadi lupa diri gitu :)

Dee said...

wah2..jumpa eja ye...huhuhu..lama x jumpa u eh? sis eja..sis rasp mmg best kan? hehehe..

rasp said...

dee,
: sis, i rasa kalo uols berjumpa mmg lagi havoc oooo coz she oso friendly cam u tau!

~ Lady ell ~ said...

kak eja mcm tau2 jer u pakai biru hari tu kan..dh sama kaler plak ngan lampu yg ada butterfly tu..:)

seronok tengok org jumpa-jumpaan ni..;)

lily lotus said...

bestnya u...hehe...tp sapphire tetap maintain cute gitu even tgh hangin kus2...hehe

atty's said...

rasp...kita ni bila nak ade jodoh..ni..nak jumpa nieh..eheheheh

Khas Lysha said...

cutenyer lampu yg berbutterfly tue.. jelesnyer tgk.. he he he.. ;)

Izan said...

sessi beramah mesra....
cantiknya lampu tu.