Tuesday, April 7, 2009

... the curls ...

Now u see it ~ the curls...




Now u don't...dah potong...





Yup, i bawa Sapphire gi potong rambut. I cut her hair short coz dia tak tahan panas & peluh. Dia mesti naik ruam and merah2 kulit, ni lah yg dikatakan sensitif skin. Tengkuk dia dah start naik ruam so apalagi, semalam terus lah gi zap zap... She takmo ikat rambut. If she tahan ikat rambut, confirm lah i tak potong rambut dia tu tapi apakan daya...

1st time dia potong rambut nie, sib baik dia tak nangis and dok diam. Of coz lah, dia dok kat atas i. I tak leh potong sendiri coz dia nie kan 'active 10' gitu..so gi lah salun potong rambut, bayarlah RM3 ...


Lupa plak i nak amik pics from depan..Nanti2lah i amik gambar dia from front :D Cam boy skit rupa dia hehehehe.. no prob dearie, rambut tu akan panjang kaannn...

20 comments:

a-as said...

so good girl la dia..diam je. ;)

atty's said...

cantek rambut curl..suka tgk..baik je ..dia nak jer gunting ye sis..

masviona said...

wow!!! berkilat rambut dia...:)..shantekkk

eLLy said...

amboi.. guna jari pun boleh ;)

elok je duduk diam kan.. if not senget sebelah ;D

rasp said...

a-as,
: sbb stranger potong rambut tu yg dok diam tu ;)

atty's,
: tu yg terkezut gak..sbb dia leh dok dendiam :D

masviona,
: sbb flash kot :D

elly,
: a'ah mmg leh, rambut tak lebat hehehehe

dia dok tak lah diam sgt tapi selamat aaa dpt potong tanpa luka2 but kan sis, senget juga ada skit coz dia asyik nak pusing blakang tgk tukang gunting tu :D

~ Lady ell ~ said...

alahai..sayang nyer rambut curly2 tu dh kene potong..tp nk wat camner ek sis..susah gak kalau kulit sensetif ni..mcm aryan la..tk buleh panas n peluh, cepat je ruamnyer kuar.pastu trkeruk2.kesian tengoknyer..

rasp said...

ell,
: tul tu sis...sbb tgk dia terkeruk2 tu yg decide gi potong gak :D sbenornya syg sbb suka tgk curls dia tu :D

lily lotus said...

cantik ikal2 gitu...tp mcm allergy gitu tak best plak kan

Izan said...

bagusnya dia dok diam2 tak nangis pun... nnt tunjuk rambut baru tau...

sHwEeT ByAtcH said...

bdk2 mmg camtu kan...klu rmbut pnjang naek la ruam..

Dila pon zselesa gak kdsg2.. tp klu ptg pendek mmg nmpk booolat mukanya.. haha

IdaShah said...

kemas berambut pendek
budak kecik mmg sesuai rambut pendek

rasp said...

lily,
: tu la pasal..nak buek camne..pendekle jawapannya :D

izan,
: tapi i rasa if i yg trim harus senget benget coz dia dok tak diam :D

dilla,
: tu la kan laling..tapi kita kalo rasa panas leh ikat..si kecik ni mana nak ikat2 bagai ;)

idashah,
: tul lah sis...mmg nampak kemas :D

Khas Lysha said...

budak2 lg sesuai rambut pendek kan,.. nampak kemas tp sy dah sayang nak potong rambut naylie.. sebb dah pjg.. n org2 sekitar pon x bg potong lagi... :(

Dee said...

sayangnyer sis..tp xpelah..nti dia dh besar leh simpan pjg balik..

rasp said...

khas lysha,
: nie terpaksa potong coz dia tak tahan panas and takmo ikat rambut..naylie nye rambut syg lah..dah panjang and she no prob pasal ruam2 kan so biar je lah :)

dee,
: terpaksa lah sis korbankan..nanti dah besar if no prob pasal panas & ruam i nak simpan gak long hair for her :)

Moralle said...

she has original curl ker sis.....hrmmm if panjang will be noice........

sWeEtdARLinG said...

huhuhuhu i lagi nak ika rambut banyak & panjang, u lak potong rambut sapphire...

anyway sis, i think u petua is right laa.. memang rambut ika macam cepat jer tumbuh.. now dah nak dekat ½cm

rasp said...

moralle,
: a'ah ori sis..i pun suka if dah panjang but rite now tak leh simpan aaaa...

afkar'z,
: dia tak tahan panas..merah2 tengkuk dia sbb tu kena potong..kalo tak mmg i dah simpan panjang :D

iye ke sis, leh i inform my sis..thx!

azreen said...

cantik rambut curl dia...sayang potong...takpe nnti bile besar blehla simpan panjangkan....comeiii je dia... :-)

rasp said...

azreen,
: tu lah, kena tunggu dia big girl baru leh simpan panjang :)