Monday, March 16, 2009

...taman apa...

Hello everyone... amacam ur wiken ke masih bercuti sempena menyambut cuti skolah :)

I tak kiralah hari keje or wiken wajib bangun awal pagi... coz si kecik nie bangun pagi kul 6 - 6.30 gitu. Memang takde chan la nak bangun kul 8 or 9 *ihiks* So as planned, sabtu bebaru nie w'ouls gi terjah satu taman nie, memang elok kalo nak ke situ, gi situ awal2 pagi. Taman apa? Taman haiwan aka zoo laaa hehehehehe...let's go to the zoo, there's lots of things to do...

Jadi kul 8.30 am gitu dah sampai zoo negara...jez nice timingnye. Awal-awal pun dah ada lah 4-5 buah bas skolah dah sampai, mostly i tengok budak2 tadika aaa. At one time masa tengah Q nak naik tram and satu geng bas skolah tadika q kat depan w'ouls. Tengok keletah and dengar budak2 nie ckp, tergelak2 w'ouls dibuatnya...contoh masa nak naik tram tu kan..ada one boy nie ckp kat cikgu dia "cikgu2 saya nak bawa tau ketapi nie..boleh kan sbb ketapi nie kecik je" hehehehe ..then masa semua dah naik tram tu, cikgu dia pesan semua kena duduk tak leh berdiri kalo berdiri pakcik driver tram tu akan stop tak nak gerak...then cikgu tanya 'paham tak' jawab semua "faham' cikgu tanya 'faham apa?' semua diam, terpingga2 sbb memang tak faham hahahahaha lawak aaaa eh melalut ke situ pulak i nie....

Neway, meh kita layan je lah gambar bersama si kecik...


oooo what's tat :) jelingan manja dari the lion king



seladang & mr rhino


baby org utan.... and ghimau bintang



jom ke 'petting' zoo, Childrens' World


let's touch the pony... ibu, i want a rabbit...


my fav. animal 'giwaf' .. beautiful animal kan :)

feeding the elephant....

Now time to balik, kalo uols nak tengok animals lagi, gi lah terjah zoo tu.....jam dah kul 12.30 tengahari..dah panas terik...good timing tul :D W'ouls had a splendid time!!

20 comments:

AQisH said...

alalala..kiutnyer si kecik tuuu..putih gebu ;-)

lama dah x gi zoo ni lah..teringin jer nak gi bwk bdk² tu..ada aper² improvement ke zoo skrg..

ratna said...

ha ha ha.. pi zoo yer. seronok tu. dekat betul dgn rumah mak saya. tp jarang kami pegi.. dulu kami pegi ada la kotor2 sikit zoo tu.. skrg cam ner kak?

rasp said...

aqish,
: ntah lah sis..setelah skian lama i think about 8 years kot baru jejak kaki semula..cam sropa je :)

ratna,
: for the kids sronot ssgt lah kan..i pun enjoy gak aaa tapi tak prasan lah if ada apa2 berbezaan ke tak :) at certain places tu ada aaa 'bau-bauan' nye tu :)

lily lotus said...

seems like the mummy yg super duper excited :P..i belum sempat lagi bring the kids ke sini..ada bau busuk lagi tak..hik hikk

neezareef said...

dah lama x g zoo..apetah lg zoo negara..

rasp said...

lily,
: tu lah pasal kan hehehehe..kat some places ada lah bau-bauannya tu :D

neeza,
: i pun dah lama..after 8 years kot..baru jejak kembali ke situ :)

a-as said...

I pun plan nak gi last weekend tp tak jadi. Kena tunaikan janji dgn anak bujang I tu..dia sibuk nak tengok Alex the lion.. ntah bila jadi pergi ni..;)

rasp said...

a-as,
: oh iye ke sis...w'ouls pun asyik tangguh ekceli nak tunggu si kecik nie phm skit...pegi haritu cam best aa coz she phm coz she tengok animals tu cam terpegun jek hehehehe..then slow dia akan imitate lah bunyi lion or how we pronouce the word 'lion' gitu..

Izan said...

bagus ni cuti2 pi jalan2...
kat dlm gambar tu singa tgk posing baik punya..... hahahahahahahah

imz said...

wah..bestkan bwk bebudak besar tu g zoo kan...mesti dia org teruja kan tgk mcm2 binatang..!!

Mama Azlina said...

comelnya..anak u rasp...putih cam mak dia...
betul kalu nak gi zoo kena awal-awal..beratur satu, then panas laks...nak bwk budak2 kena gi awal sikit..
good planning...
kalau gi afamosa safari world pun best gak..leh tengok elephant show, bird show, monkey show,wild wild west show..itupun kena gi awal gaks...
mesti budak2 suka...

Moralle said...

zoo trip.......cam lama dah tak go zoo.......tapi need to wait for free entry dulu.......here in Singapore masuk zoo mahal ah sis...so I normally ask fren to get me free entrace card for 5 persons...syok kan...hehe...

Dee said...

i nk pegi bwk mimi n fifi..tp x kesampaian lg..susah kan kalo depends kat org utk drivekan kita ke sana kan..kena blaja driving cpt ni..

sWeETdARLinG said...

Sis, cadang nak pi sana friday ni... tapi tak jadi laah rasanya....
my bro nak pi putrajaya tgk belon panas ke apa ntah...?

tak ujan yer sis??

Shopaholic Mama said...

Oh yes like Sis Moralle said, the zoo entry here very expensive. The food also - imagine 2 drinks & 2 french fries + 1 kebab cost $46 in 1 of the restaurants, thats abt RM110 already!

~ Lady ell ~ said...

dh lama ell nk bawak anak2 gi zoo.tp belum ada masa yg sesuai...
seronok rasanya kalu tengok budak2..derang lh paling exited..

eya said...

x penat ke sis jln2 kat zoo tuh..kite g dulu,saket kaki..

rasp said...

izan,
: tu lah kan sis, hahahahaha

imz,
: a'ah tapi si kecik nie plaks cam tergamam gitu..agaknya sbb slalu kat umah tgk dlm tv or soft toy dia, beli tgk live cam tak caye gitu :D

mama azlina,
: tu lah sis, pepagi kena gi..afamosa leh lah dimasuk kan dlm list destinasi i nanti..

moralle,
: wah best sis dpt masuk free gitu..i pun nak kalo camtu :)

dee,
: caiyok dee...cepat amik lesen :) sampai zoo taipin/s'pore pun u leh terjah :)

afkar'z,
: putrajaya ek..harus gi gak aaa kalo leh :)

SHM,
: mak aiiii, mahalnye tu sis..if like tat i pun tak nak gi or make sure perut dah super duper filled sebelum masuk :)

ell,
: confession: ibu pun excited gak ;)
sis u tunggu lah ur baby boy jadi big boy gi baru best..dia dah phm..

eya,
: penat meeeeemmmaang penat tapi overcome with excitement so oklah :)

PerantauSepi1306 said...

pegi zoo mmg best tapi letih gilerss nak ronda kan sis.. hehehe sesuai utk membakar kalori for me :D

rasp said...

perantau,
: mmmg letih banget walaupun w'ouls naik tram...i rasa kalori i tak terbakar sbb terlampau tepu ngehehehe