Thursday, March 19, 2009

... sharing is caring ...

Ni 1st i jejak kaki ke tempat nie. Slalu sangat dengar stori morri pasal tempat nie. Sebenarnya kejadian nie dah lama, right after sessi photo aritu, pewut memasing dah bergurindam, jazz, rock semuanya adalah. Apalagi zass lah ke situ.

Masa sampai sana, my lil' princess dah titon, letih jadik model, lari sana lari sini :D ditambah plaks time tu hujan agak lebat..sedap lah dia beradu atas pangkuan ibunya... tak dpt lah snap gambar apa2 except gambar food, tu pun 3 dishes je, the last dish, steak, tak snappy.....
arrabiata ape kebenda ntah namanya, tak ingat :)

seafood fried rice - ada udang, ketam, sotong

ni chicken chop lah rasanya

Bila food ni datang, memasing terdiam, tercenggang, terkezut gitu tau...mak aiiii banyak tul portionnye. Dari segi rasa, biasa2 je .. or perhaps w'ouls tak tau nak order apa coz kali ni kes terjah tanpa survey2 hehehehehe nak gi makan pun bersurvey k, dasar org kuat makan :D Oh! lupa lah plak, w'ouls gi sapedek kat WILLIAMs.

W'ouls antara yg terawal sampai so tak leh nak tengok food org lain, kalo tak mmg w'ouls tak order byk cenggitu. Tapi, lepas w'ouls dah settle order bagai, baru lah org lain datang..i rasa yg lain tu semua dah biasa makan situ, coz if kapel yg datang, they order 1 share berdua, if family 6 org datang order food 3 dishes and share2...kiranya Williams ni mempraktikkan konsep "sharing is caring" gitu hehehehe. Apa2 pun dah tau next time, if nak gi situ mmg wajib share share...

To those yg bertanya kat ner williams nie, i managed to get this direction for uols, btw w'ouls order 4 dishes plus air dia yg agak pelik2 tu kan, rege dlm RM120 gitu..but it's worth the price tau :-
To get to William’s, take the LDP exit from the Federal Highway and go towards Kelana Jaya. Once you can see the Kelana Jaya LRT station on the right, keep to the LEFT LANE. Just after a row of shoplots on your left, immediately TURN LEFT onto Jalan SS23/8. Go STRAIGHT at the first traffic light you encounter. At the second traffic light you will see Sekolah Kebangsaan Taman Megah just ahead- TURN LEFT at this second traffic light onto Jalan SS26/2. Keep on the right lane and TURN RIGHT onto Jalan SS 26/9. Drive past 7-11 on your right and several blocks of shophouses & a row of foodstalls on your left. William’s is on your left near the far end of the row of warungs - there are no sighboards at William’s so just head for the stall that’s packed with people eating strange looking dishes that look like they don’t belong at a roadside warung

20 comments:

Ninie said...

makkk aiii laporr tgk..dah la mmg tgh lapar ni hihih. Williams ni kat ne?

Izan said...

citer pasal makanan lg.. lapo la plak.. =)

neezareef said...

rezeki ler skali sepinggan mcm leh mkn dorang ek

liwaniel said...

menarik nye makanan tu...kat mana william ni?...

Zanna_MamaBatrice said...

abis x tu sis
itu nasi goreng seafood sangat menyelerakan...ha ha ha

bab makan sumer nampak sedap kan...
rasa nyer plak...ikut ler tahap piawaian tekak memasing..

tp bagus gark kan sis
cara William nie....
sharing is caring...
so...xde ler membazir gitew....

IdaShah said...

byk tu puas ati makan

[S]itie [B]Um [B]Um said...

lapau plak nengoknye haa...

PerantauSepi1306 said...

adoyaiii lapo aaaa nengok food sis ni...

a-as said...

sis, chicken chop tu looks creamy dan sedap.
kat mana williams tu?

lily lotus said...

besaq gila portion :D

Dee said...

i tau williams tu portion dia besar2..tp x penah pi lagik..looks so yummy!!

Shopaholic Mama said...

mcm best je, post lah sini!

ratna said...

hurmmmm...tertelan air liur tgk gambar2 tu.. gulp..

rasp said...

ninie,
: tu la i tgk sendiri pun terkecur :) i dah post the directions..slamat menerjah!

izan,
: jom sapedek! :D

neeza,
: yup sis!

liwaniel,
: kat situ ada byk lagi makanan yg menarik sis :) directions ke williams i dah post..

zana,
: masyaAllah..w'ouls mmglah membazir tau..takde sorang pun abis! tapi semua tinggal skit lah..

idashah,
: extremely byk laling!

siti,
: jom aaa mamam :)

perantau,
: i pun lapo balik :D

a-as,
: mmg sedap tapi if tak silap i dia bagi quater of the chicken tau..coz cam byk giler :)

lily,
: sememangnya besor..i rasa for ur family, 1 dish pun dah cukup :)

dee,
: apa lagi dee, gi lah cuba try test!

SHM,
: leh leh..courier lagik, tapi kalo basi i tak tau aaa hehehehe

ratna,
: gulp gulp gulp..me too :D

Khas Lysha said...

alamak.. lapo lak tgk mknn2 nie..
one day u kena gak banjer sy mkn kat sini la sis.. baru kenyang he he he :D

Moralle said...

william, slalu dengar abt this place, cam sodap ek sis...

Lindah: Kamal: Nuha said...

sedapnyer makanan semuani..especially nasik seafood tu..tetiba pulak nak masak untuk lunchni...cant wait to eatlah akak...thanks yer for sharing..

rasp said...

khas,
: insyaAllah boleh :)

moralle,
: sodap tapi mmg portion nye super duper byk :)

lindah,
: u masak mesti lagik sedap :)

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

kak, boleh tahan jugak harganya kan.. tapi tak pe la sesekali apa salahnya.. kalau saya la sure share gak dengan hubby.. mana larat makan banyak2 cenggitu..

tapi food dia semua nampak sedap.. kena try gak la nanti.. tq for the info

eya said...

cis..geram kat udg tersusun rapi tuh.