Tuesday, March 24, 2009

... piring ...

Ni merupakan salah satu benda yg i suka collect...tapi nie i will buy sendiri, ..cam fridge magnet, i tak gi pun i leh kirim or perhaps dpt as gift/souvenirs kan...tapi ni i tak akan kirim kat sesapa pun unless i sendiri melawat tempat tu...

I collect this piring sayangnya, ada 2, 3 tempat yang i dah pegi tapi tak beli pun coz kedai souvenir kat tempat yg i gi tu, i tak dpt cari piring2 nie or perhaps i masuk salah kedai lah kan *ihiks*... piring apa? piring hitam, piring terbang.... ni ha piringnya...



Ni Singapore..tengok piring nie kecik sebesar hp je, and leh letak atas benda 'alah' tu, apa ek, i call it, frame holder, tul ke?


Kota London

Ni Lake Bodensee tapi i cuma gi ke bandar Konstanz & Mainau (ada citer hindustan, depa nyanyi both tempat ni *ihiks* tapi i tak ingat citer apa dah)

and last but not least


Munich, Germany

Salzburg..
Tapi skarang nie piring2 ni dah slamat dok dalam kotak je... i takut my lil' princess amik main plaks kan, pecah, luka lak tangan dia...nanti bila i agak2 dah save to bring out, i akan deco balik lah...Bila lah i dpt gi jenjalan lagi kan... InsyaAllah one day, i will continue my journey *ihiks* masih byk lagi tempat i lum jejak kaki nie haaa :)
* amik n3 dlm draft coz tak tahu nak update crite apa dah :) tengah mood malas

23 comments:

neezareef said...

wah..classic tau collet piring/pinggan gini

IdaShah said...

byk tempat ko dah yer
jauh berjalan luas pandangan

cantik koleski tu

rasp said...

neeza,
: takde lah classic maner pun..ala kadar je *ihiks*

idashah,
: syukur lah sis tapi masih byk lagi and jauh lagi perjalanan i nie :)

eLLy said...

emm best gak hobby kumpul piring nie ;)

rasp said...

elly,
: lagik sedap makan 'putu piring' aka 'putu bambu' *ihiks*

TauruzMama said...

manyak collection yer rasp neh..rajin tul...klu xmuat tmpat simapan meh cini tauruz smpankan kt lemari ku...heheh....

~ Lady ell ~ said...

wah..dh jauh rupanya sis brjln..ell suka tengok collection piring nih.kt umah Mil ni ada jugak 4-5 keping..tp yg pasti bkn ell punyer..;(

atty's said...

cantik koleksi tu ..dah mcm2 tmpt rasp pegi dah..

Dee said...

eh..cantik gak eh piring2 tu...x penah terpk nk jdkan collection..tp i xlehlah..fifi tu hobi dia suka hempas pinggan..hehehe..

rasp said...

tauruz,
: hahahaha oooo tidak..tak sanggup ku berpisah gitu hahahahahha

atty's,
: syukur lah sis dpt gi masa tu, now ada baby, lambat lagik la nak start activity tu balik :)

dee,
: sentimental value ooo piring2 tu :) i pun balut simpan dlm kotak tunggu sapphire besor skit..

a-as said...

sentimental value tuh..bukan senang nak kumpulkan..sis! kat mana lagi u tak sampai?

lily lotus said...

bestnya u sis, dah explore byk tempat ;)

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

oo kak minat collect "putu" piring yek.. heheheh .. unik gak hobi kak ni.. bukan senang nak kumpul..kekadang tak de jual kat tempat2 yang kita pergi tu

saya plak minat collect FM.. kat peti es dah berlambak2 sampai ada yagn pecah jahanam angkara anak2 ku yang lasak tu

Shopaholic Mama said...

just like my brother, suka kumpul benda2 mcm ni. Then once a while, keluarkan piring ni, then lap lap, lepas tu, display lagi.

sHwEeT ByAtcH said...

uhhh.. sugguh tidak pandai menjaga barang2 seperti ini...

Izan said...

wah.. da merata tempat dia melancong. bila plak nk smpi sini.. =)

rasp said...

a-as,
: true sis..byk lagi lum gi especially mekah lah sis...

lily,
: itu dolu..nowadays explore malaysia pulak :)

mimi,
: tul tu mimi, mmg a few places xde jual kan :( FMs pun i minat gak, but urs hebat tul :)

SHM,
: hahahah mine now nicely packed dlm kotak, takut my lil' princess pecahkan and hurt herself..

dilla,
: ala sis i pun xpandai gak jaga..

izan,
: tu lah kan izan...teringat nak ke sana, tapi ntah le bila plaks tu :)

sWeEtdARLinG said...

syoknya buat collection kalo rajen bercuti²...

masalah i ni, nak cuti 2 tahun sekali pun susah.. balik², balik kampung....

AQisH said...

mmg cantik²laa..teringin lak nak ada koleksi camni ;-)

PerantauSepi1306 said...

i loikkkeeee the pirings... mesti kenangan je kan bila dok belek2 balik menda-menda nie :D

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

camni senar arr nak bg hadiah besday...heheheh

rasp said...

afkar'z,
: koleksi tu pun koleksi lama yang.. i nie pun dah semi colon jap nie dah ada sikenit nie :D

aqish,
: sila lah mulakan :D

perantau,
: a'ah sis, sentimental value gitu :D

ajee,
: gud gud... tapi u kena bawa i gi pilih ok hahahaha dpt i gi jln2 free nghehehehehe

eya said...

wah,leh menambah2 lg koleksi tu..sll melancong la gitu sis