Tuesday, March 17, 2009

... photo session ...

Ni crite lapuks. If tak silap i on 1st March. My brother in law (BIL) dah mula terjebak dalam bidang photography..dia buat part time laaa...syioknya..i minat gak photography nie tapi blum ada rezki lagi nak beli camera canggih2 and kalo i nak berjinak2 pun semata2 sbb hobi je. And i appreciate beautiful pictures or art! Eh eh tersasar plak stori...

Anyway, untuk menambalkan ilmu di dada dia minta si kecik jadi 'model' dia for one photo session. Iyelah kan, nak pandai kenalah byk praktis. W'ouls pun ok je. Baru2 nie, w'ouls gi jumpa dia minta some of the pics yg dia dah amik. Katanya yg dia bagi nie gambar raw, takde edit2. Ni i share some of my fav. pics coz kalo nak letak semua tak terupload, byk bebenor. So jom layannnn...









25 comments:

neezareef said...

mmg lawo kan kalo pndai guna

Moralle said...

I yg geram looking at her, very the cute :)

sWeETdARLinG said...

waaah cantiknya... my BIL pun buat part time fotoshoot gaak... tapi takde plak mintak my kids jadi model... :(

hahahahahaha

arianna adrizal said...

ewah!
tu nk lari gi mana tu bwk handbag bagai tu... hehehe!

Zanna_MamaBatrice said...

sis......even x edit lagi
gambar2 dah cun tu...
kalu edit lagi ler cun
untung ler...ada photog yg nak ambil gambarkan...he he he

practice make perfect...

Shopaholic Mama said...

mana gambar ibunya???

rasp said...

neeza,
: tu la kan sis :)

moralle,
: and very the active..w'ouls yg penat mengejar dia :)

afkar'z,
: ur BIL dah professional kot..ni baru nak berjinak jadik perlukan praktis :) plus nak masukkan dlm portfolio dia :)

arianna,
: nak pi shopping diapers and milk :)

zana,
: i pun suka tgk ... cantik kan the pics...

betul betul betul...

rasp said...

SHM,
: gambar ibunya ngak bisa letak..mulat sgt hehehehehe :)

Izan said...

wah.. model cilik ni sgt pandai bergaya depan kamera....

Khas Lysha said...

cantek gambar2 ni.. mmg ada bakat la ur BIL sis.. and model tu mmg pandai bergaya.. sgt cute! :)

sHwEeT ByAtcH said...

chumelssssss laaaa!!!

geramnye tgk pipi diaaaaaa!!!

geget2 pipi dia!!

rasp said...

izan,
: she is jez being herself jez tat my BIL managed to capture the moments..

khas,
: mmg he ada skill kan sis..i pun suka the pics..

dilla,
: ala sis pipi tu dah susut byk sbb she very the aktif 10 tapi masih leh lagi utk digeget :)

Cik Puan Mimi said...

kak saya suka betul gambar no. 3 tu.. macam kat oversea la.. dikelilingi bunga2.. ooo sangat cantik.

kak, terima kasih banyak2 atas hadiah yang diberikan. saya sungguh speechless sebab tak sangka walaupun tak rapat dengan akak, tapi akak still ingat dan sudi bagi hadiah.. semoga akak sekeluarga dimurahi rezeki yang berlipat ganda

~ Lady ell ~ said...

wow sis..camera mahal quality mesti cantik kan..tambah pulak sapphire pandai posing...ish! buat owang gewam je dak tecik nih :)

rasp said...

mimi,
: dpt spot yg sesuai kan sis leh nampak cam kat oversea :D

ala, takde benda sgt lah sis.. it's jez a small token from me to you..thx for ur wishes..amin..

ell,
: tu lah kan sis..camera mahal! eh tak lah sis, dia tak posing..dia leka hal dia, my BIL yg managed to capture the moments :)

eya said...

lawo je dia amik gambo..xde edit2 kan..terel la tu

rasp said...

eya,
: terel kan sis..i pun suka tgk the pics!

eLLy said...

i like picture yg no2 ..

soo swett .. jln terkedek kedek dng handbeg

Dee said...

i like all the pics..cantik2..SH lak cute miut..

Ninie said...

so cuteee...comel sgt! sume pic lawaa

rasp said...

elly,
: hehehe caught red handed gitu :)

dee,
: i pun suka the all the pics..kihkihkih SH mmg cute tapi sapphire lagi cute kihkihkihkih..

ninie,
: thx sis...

PerantauSepi1306 said...

cumel betol model nie... soooo cute tau ;D

lily lotus said...

alahai model cilik ni..nak 'kidnap' boleh :P

rasp said...

perantau,
: on tat day, model nie very very active 10 sis..tgk rambut dia dah tak terurus gitu :)

rasp said...

lily,
: leh leh tapi sanggup kah mengadap ke-aktif-an nye ngehehehe