Wednesday, March 11, 2009

... my PIL ...


Ni story w'ouls bawa my PIL jenjalan kat Penang...hectic tul schedule coz sampai Penang Ahad pagi, then hari Isnin tengahari dah balik semula ke KL...

Masa sampai penang dah almost lunch hour kan...zasss singgah ke Restoran Nasi Kandar Makbul di Bayan Baru. My PIL kekenyang makan nasi kandar sampaikan masa my sis buat birthday party depa cuma makan skit je sampai tak dpt nak merasa mihun goreng & laksa yg super duper sedap tu :D



Lepas makan nasi kandar tu terus ke rumah i dulu kan for the b'day party, stay sampai kul 4 camtu, then kuar balik round round skit lah kat penang tu... bawa they all sight seeing je...


~ masjid kapitan kot namanya ~


~ area gurney drive ~


~ kat area Padang Kota Lama, tak sure aaa bangunan apa nie ;) ~

Waktu makan malam merasa lah my PIL makan Sup Hameed kat Penang Road. My PIL ni tak kuat makan cam kami nie jadiknya they all tak dapat lah merasa sangat penang delicacies yg berbagai tu but they all pun mmg nak gi sightseeing je nak tengok Penang.

Hari Isnin sebelum pulang, w'ouls bawa gi jenjalan lagi..

~ Bukit Bendera, tapi tak naik, my MIL takut naik cable car :D ~




Ni w'ouls ke Rumah Kelahiran P.Ramlee..my FIL nak sangat gi tengok..dia mmg minat sgt dengan Allahyarham P.Ramlee nie...lama w'ouls melepak kat sini..puas lah hati dia dapat datang sini and w'ouls pun puas hati dpt fulfill his wish...




Lunch w'ouls gi makan kat Nasi Kandar Kayu kat area Bukit Jambul tu then w'ouls pun ciao balik...Masa from KL w'ouls naik Jambatan Pulau Pinang so masa balik w'ouls naik ferry.. mmg trip ni a bit tiring tapi memuaskan hati coz i tau my PIL are happy...

20 comments:

PerantauSepi1306 said...

wahhhhh mana ur PIL leh tahan sbb nasi kandaq kat Penang kan semer power.. ishhhh ai dok terigt plak kat nasik kandaq, bahaya nie.. ekekekke

neway bestnye sis dpt bawak PIL jalan-jalan camtu kan.. walau penat tatap hepi kalo depa gumbira :D

rasp said...

perantau,
: my PIL mmg tak mkn byk..kalo pekena nasi kandaq sampai malam tak mo makan apa2 dah..yg anak menantu gi bedal laksa bagai hahahahahaha.. a'ah mmg gumbira sis :)

ratna said...

tak leh tahan la tgk muka anak akak tu.. geram.. !!!

Dee said...

i pun suka gi penang naik bridge..balik naik ferry..dua2 rasakan..itu ye umah p.ramlee..baru first time tgk..mesti happy PIL u kan..

eLLy said...

ghindu nye kat penang ...

insyallah ujung bulan nie eLLy nak balik Penang ... hu hu

atty's said...

mesti PIL..sis happy..kan..

lily lotus said...

such a wonderful-menantu lah u ni ;)

rasp said...

ratna,
: muka notty hehehehe

dee,
: tul dua2 merasa :D

elly,
: nak itut leh ;)

atty's,
: a'ah sis, mmg they suka...

lily,
: tak lah wonderful sgt, suam2 kuku je hehehehehe

Izan said...

oh tidak!!! tak boleh tahan bila dgr u sebut laksa penang, nasi kandar. kecur liur da ni...

rasp said...

izan,
alahai, cian dia, tak dpt den nak nolong...cepat balik mai :D

Shopaholic Mama said...

I still cant forget last time I gi Penang makan nasi colour biruuuuu! Left us wondering what it was, till now!

Moralle said...

tentu seronok yr PIL jalan-jalan ngan menantu kan sis.....i just love Penang, teringin nak pegi lagi, one of the places we want to visit this yr, in the list gitew, insyaallah...

sWeEtdARLinG said...

waaah cuti2 balik kampung yer sis...
time bawak orang jejalan ni laaa baru kita pun nak melawat tempat2 bersejarah negeri sendiri kan??

Cik Puan Mimi said...

kak, mesti PIL akak sayang kat akak. bukan senang nak buat PIL kita ni happy.. ialah dorang pun ibarat mak bapak kita kan..

oo PIL akak suka dengan Allahyarham P.RAmlee yek.. bukan takat orang dulu2 jer suka P.RAmlee, saya pun suka tengok citer2 P.Ramlee.. tak jemu2 wlaupun dah 40 x ulang

~ Lady ell ~ said...

wah..liburan sakan..bertambah pahala u sis..menyenangkan hati org tua..

rasp said...

SHM,
: now u make me wonder..apakah itu nasi berwarna biru ???

moralle,
: harus gi sis..best!

afkar'z,
: tul lah yang..i pun 1st jejak kaki ke rumah P.Ramlee tu ;)

mimi,
: tul tu sis..cam our own parents gak kan :)

mmg leh ulang 40x tanpa jemu and siap leh ketawa balik walaupun dah tau jalan cerita kan :)

ell,
: moga2 sis...liburan utk seisi keluarga :)

*ayu* said...

uuii....jalan2 penang... sorga makanan!!!!!

*ayu* said...

uiii.... penang!!! sorga makanan!!!!

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

bestnyer cuti2...jeles....hehehe

rasp said...

ayu,
: mmg food heavan sis!

ajee,
: jom gi penang :)