Monday, March 30, 2009

... cosy ...

Sabtu tu kan kempen bergelap selama sejam so harus buat planning. Since my bonda still in KL, w'ouls plan nak blanja her dinner but at last, terus we ajak my bros to join dinner with us. So, malam sabtu tu, kul 8 off we went...confirm lah umah i and abg2 i gelapkan, kiranya menyambut seruan lah tu...

1st time cuba makan kat sini. Restoran dia cantik, deco ala-ala english gitu... 8.15 my family sampai dolu, haruslah kan host sampai dulu *ihiks*... w'ouls order food, lepak2 snap2 pics coz mmg cantiklah deco dia..i loike..




Then by 8.30 all of my family members dah sampai and terus lah restoran tu bertukar wajah, candlelite dinner for 1 hour...gud gud, menyahut seruan..tapi dia still buka gak lampu kat dapur and cashier hehehehee haruslah kan, kalo tak mau periuk belangga terbang melayang2 kan :)


without flash, tak nampak..... cak aaaa, ni with flash :) nampak skit food dia kaaannnn

Food sedap, w'ouls makan ordered ikan garoupa masak asam pedas, buttered prawn, chicken masak apa tak ingat dah, black pepper beef and four season vege...mmg sedappppp. Tapi disebabkan gelap i tak de lah amik byk pics...tak nampak apa pun kan...

W'ouls lepak2 situ sampai kul 10 lebih then ciao balik umah and zzzzzzzzzzzzzz....best tul dpt spend time with family members!

17 comments:

a-as said...

hmm..cantik tempat tu..
soklan biasa..kat area mana ni sis?

sedapnya..terbayang jer butter prawn sslllurp.. ;)

rasp said...

a-as,
: true to its name, mmg cosy gitu :) kat area wangsa maju,belakang dgn hospital naluri...

neezareef said...

wpn gelap mkn ttp makan..ape ade kesah kan

~ Lady ell ~ said...

yeah,makn besar,mkn besar...seronok ekk sis..

atty's said...

wah sis..beshnya dpt makan besau..
atty pun utk 1/2 jam pertama kuar..saje je nak tinjau2 ..

bila nak makan ngn sis rasp nie..

rasp said...

neeza,
: betul betul betul :)

ell,
: kalo bab makan & jumpa love ones mmg sronots kan :)

atty's
: mmg syiok...tu la sis, bila lah dpt jumpa nanti kan :)

Dee said...

kat mana ni sis..leh gi try...bagus2 dorang support earth hour..

Izan said...

makan dalam gelap ke? mesti best kan. romantik gitu.. =)

IdaShah said...

meriah nya mkn ramai2

Mommy Lily said...

wah best lah restoran pun ambil bahagian jugak

lily lotus said...

mmg sgt cantik! model2 makanan dlm tu pun tak kurg hebatnya...

PerantauSepi1306 said...

bestnye... sumer turut serta kan.. hehehehe rajinnye sis leypak with family reramai camtu.. very bestlah :D

rasp said...

dee,
: dekat dgn carrefour wangsa maju, gi lah try test nanti :)

izan,
: kalo gi berdua romantik, bila gi reramai havoc :D

idashah,
: tu lah kan...

mami,
: a'ah sis...bagus kan :)

lily,
: tempat tu mmg cantik and cosy!

perantau,
: a'ah semua ada except my sis in penang..tapi mmg best leypak with family kan :)

eya said...

bestnye candle light dinner ni..bukan sll kan dpt cmni.alang2 bergelap

Moralle said...

that was so much fun eating candle light......menyambut seruan mesra alam, besh gather-gather with family kan...

sWeEtdARLinG said...

ada erk kedai ni kat belakang hospital naluri...

dah dekat ngan i, harus suh hubby pi terjah kedai ni rasa

rasp said...

eya,
: a'ah sis, bkn sll pun kan :)

moralle,
: the fun is more coz of the company kot :D

afkar'z,
: a'ah very the dekat kan..go lah try test tengok :D