Monday, February 16, 2009

... satu kepuasan ...

Back to work *uhuks*.... menggeliat jek nak start keje kan... adus..

So wiken kali nie tak kemana-mana sangat pun... Tapi ada kuar jenjalan gak aaa..gi ke rumah my kezen..saja jenjalan gi tengok her newborn baby..tapi nie kali ke 10 kot w'ouls pegi *ihiks* she is my closest kezen...lupa plaks nak amik gambar latest baby boy dia nie...yg nie pics masa 5 hari dilahirkan..now dia dah 52hari :D i wajib pegang tangan Sapphire takut dia nak peluk baby tu ... iyelah dia kan tak tau nak kontrol lagi, kang dia peluk kuat2 naya jek kan...


Dalam kul 11 am balik rumah coz memasing ada hal... so tinggal i dengan Sapphire... w'ouls pun ada projek berdua...nak gi dating.... berdating dengan Aqua.... tis wiken dia tak leh kuar asrama..jadik w'ouls pegi jumpa dia lah...

Mula-mula singgah Tesco..beli pesanan penaja untuk Aqua... Aqua kepingin nak KFC so lepas tapaukan for him & Sapphire zas gi kat dia...jalan jem yang teramat... naper ek? sana sini jem..

Neway, slamat jumpa Aqua...dok berbual dengan dia sambil makan-makan, Sapphire tunjuk kehebatan dia sebagai 'trend setter' untuk topi... parents & student yang ada kat situ, ketawa tengok gelagat si kecik nie...ada-ada aje pe'el dia tau :D then before kul 6 (waklu lawatan
) off w'ouls balik...Malam tak kemana-mana dok umah, sapedek, layan tv and famili...




Sunday pagi gi Ikea & Ikano & Curve.... sori no pics coz kemalasan tahap gaban nak amik pics... tapi tak beli apa-apa pun... eh! ada ada beli, socks for my gems...tu je! :D

Lepas ke situ, kul 12.30 mula2 ingat nak makan kat Ayam Penyet kat Curve..tapi full... tak tau nak makan apa, w'ouls kuar..dah kuar ada plak yg nak makan Domino's ... so stop kat TTDI, makan kat situ jek....

Lepas makan kat situ, singgah jap ke Pavilion..memang jap je tak park kat dalam pavilion pun..park kat tepi jalan...berdesup 200m dash pegi beli roti kat 'The Loaf' ... tetiba plaks ada yg 'teragak' nak makan roti... ni pics of what is left lah iye... half of it dah selamat ngap dalam kete sebelum sampai umah hehehehehehe.. sedap aaa roti-roti dia tapi kalo nak makan tiap-tiap hari, kopak gaklah poket nie :D

Then petang tu barulah dok mengadap rumahku syurgaku .... biasalah kes mengemas kan...bila dah start banyak tul benda yang perlu 'dilangsaikan'.... tapi end results...satu kepuasan hehehehehehe...wiken ku yang begitu hepi with my family...

24 comments:

Moralle said...

hmmm memang pun satu kepuasan sis yr wkends, especially spending time with Aqua, 3 of u jer yer...tapi tetap puas kan :)

lily lotus said...

congrates to ur cousin! newborn baby ni muka diorg sepesen jer kan :D

sWeEtdARLinG said...

sis.. i pun pergi ikea last sunday tp belah petang...!

yang jem tu maybe pasal Le Tour De Langkawi kot... hubby i pun komplen pasal tuuu

Dee said...

wah..sedapnyer roti The Loaf tu kan..tp mmg mahal gak..x penah lg try..cutelah sapphire tu..auntie nak topi tu leh?

eedany said...

the loaf belum ada branch kat KK.

bila lah ada ni? baik i buka 1 branch kat sini...hehe berangan!

:)

AQisH said...

bila tgk muka baby mmg tenang je rasanye kan ;-)

PerantauSepi1306 said...

cutenye baby kan.. hehehehe comel je tgk sapphire dok baring seblah dan mama dia siap pegang tangan tu...

neway wiken ni if we spent it with family memang puas hati kan.. rasa syiokkk even just lepak kat umah..

dakgilachoc a.k.a nani said...

betul2 happening weekend sis...luangkan masa tuk family gitu..kiut lak nengok saphire ngan topinyer...heheheheh...

arianna adrizal said...

ewah~ suka pulak dia pakai topi gaya gitu eh.. hehe

**psl otel tu sy xleh guna web yg sis bitau tu sbb kena guna ccard kan. sy mana ado.. huhu

rasp said...

moralle,
: a'ah dpt spend some private time with Aqua...slalu ramai kan so like tis, byk lah stori mori :D


lily,
: thx..tu lah kan sis..if letak all newborns together, i rasa only parents sendiri jek leh cam anak sendiri, org luar mesti confuse :D

afkar'z,
: oh iye ke sis..aiseyman ter-miss beberapa jam lah plaks ek :D

i pun agak tu gak...jam teruk kan.

dee,
: skali skala leh le kan sis..
sanggup ke aunty nak pakai hehehehe

eedany,
: a'ah kan sis.. cian kat uols kat sana kan..

aqish,
: tul tu sis :)

perantau,
: mmg suka tgk baby kan sis..kena byk kang ada aksi ngeri plaks :D

kan sis kan..best moment ever!

nani,
: time well spent! dia nie ada jek ragam spontan dia hehehehe

rasp said...

arianna,
: dia ni ada2 aja keletahnya :D

p.s oooopss sowi *uhuks*

Shopaholic Mama said...

I really like to see Sapphire - so very comel!

Khas Lysha said...

berwiken dgn family mmg best kan.. cute jer tgk sapphire pakai topi kotak tu..

atty's said...

hai rasp..beh kan dpt abiskan masa ngn family

azreen said...

tengok baby tu geram je...rasa cam nak beranak lagi je....hehehehe

eLLy said...

full dng xtviti.. eLLy klu ade anak mesti lagi fulll la gamak nye kan ;) tapi tak pe asalkan dng famly.. ape saje xtiviti mesti best kan ;p

eya said...

bestnye wiken akk,akk je aktibiti.
comey la anak kezen tu

a-as said...

mengancam pulak roti2 tu..
and ur sapphire comey je pakai kotak kfc..hehe..
sape ajar tu..

~ Lady ell ~ said...

kretip betul la sapphire.dr dulu ade je idea die nk bikin topi.harus jd hat desingner nih sis..:)

IdaShah said...

sapphire tu pandang geram kat baby :)

jenjalan dgn family hujung minggu mmg best kan

nasazfrog... said...

sapphire comelnya... telatahnya... :)

Izan said...

ari ahad aritu pun i g umah cousin mirko tgk newborn baby dia. tp baby tu tgh tdo la.. tak leh nak bergambo ngan dia. huhuhuhuhu

TauruzMama said...

hi dear!sowy lama xmelawat cini...laling..jemput yer dtg nt jgn lopa ocay!

rasp said...

SHM,
: see pics mmg suka, tapi sis bila live adusss live wire gitu! hilang kecomelan hehehehehe

khas,
: best moment ever kan :D

atty,
: a'ah kan sis :D

azreen,
: sorang lagik lah sis ... made in ostolia :D

elly,
: a'ah cam full house gitu..non stop bateri eveready i :D

eya,
: mmg comel tau..syg tak dpt amik pics latest dia...

a-as,
: tak de saper ajar dia sis..idea sendirian berhad gitu..

ell,
: ntah lah ell... mmg dia suka bebenor buat benda2 gitu..tapi if belikan topi, takmo plaks dia pakai..

idashah,
: a'ah ida. i lepas jek tangan terus dia nak pluk baby tu :D

nasaz,
: hai laling!! ada2 aje pe'el bebudak kan..

izan,
: tak sampai hatikan nak amik pics dia tgh tido tu :D

tauruz,
: hi laling! phm situasi u..thx sudi gak menjengah...eeeeee tak sabor nie..insyaAllah if takde aral melintang, akan ku sampai!