Sunday, February 8, 2009

... hoye hoye part 5 & finale ...

26 Jan 09..hari ni check out Sukajadi, check out Bandung...ni antara pemandangan kat highway nak ke Jakarta..snap dari dlm kete..


Off ke Jakarta...ni pun snap dari dlm kete je :D..tengok stesen bus dia, tinggi kan platform nak naik bus tu :D




W'ouls stay kat Ibis Mangga Dua..Sampai pagi tu, lepas check in, w'ouls seperti biasa, terawal jadik kena lepak2 kat bawah, baca2 paper dulu, mula2 ingat nak ke coffee house dia tapi i takut nak minum air kopi or teh dia, takut tekak i takleh trima ...so lepak je kat area lobby jap..bila bilik dah siap, we masuk bilik gi refresh jap then kuar balik..


Terus ke Tanah Abang... again, awal, banyak gak kedai still ada yang lum buka plus cuti CNY kot... but w'ouls pun masa tu dah takmo sopping sangat dah pun..hati i ni dah ada kat malaysia dah time tu hehehehehe..

W'ouls lunch kat food court Tanah Abg...cantik food court dia cam kat jusco je :D Makan kat Popeye, tapi dia tak serve spinach plaks hehehehehe.. seafood platter, tu es cendol durian, sedap ooo..
Dah kenyang makan tu..badan dah strong balik cam popeye kan :D, w'ouls gi ke satu dua shopping kompleks then balik ke bilik coz badan i dah tak tahan..demam..


Next day 27th we checked out... head ke airport... sib baik w'ouls dah almost sampai ke airport start hujan lebat... syukur alhamdullilah...i mmg tak sabar dah nak balik and see my precious gemss... missed them soooo much...


Tamat... This was superb holiday...makacih SH for this holiday! Truly enjoyed myself walaupun demam :D next trip bila *ihiks*

18 comments:

sHwEeT ByAtcH said...

wah.. dah tanya next trip tu..
advance btul my sista ni..

nnti nk follow2 bole... kasik kaco itu duan sket.. hahaha

Moralle said...

Hilang stress kan sis, next trip singapore lak pulak yer,,,,,,,bilakah?????????

azreen said...

lps ni mai ostolia pulak ek.....hehehe

a NuTty StuDent said...

salam akak..

thanks so much for your concern. Alhamdullilah, kami semua selamat hendaknyer. BTW, comei jugak akak ni ek! first time nampak ni...:D

regards

Khas Lysha said...

mesti best kan dpt jln2 shopping kat tanah abang. masa sy g jakarta dulu x ksmptn g sana.. frust jugak tah biler la dpt smpai ke sana lagi.. best tgk muka ceria sis walaupon xsihat.. yg penting enjoy!!..

eLLy said...

Emmm mesti shooping sakan ye.. berapa pasang kebaya you rembat!

~ Lady ell ~ said...

"seneng banget lihat mbak rasp ini happy .kapan mau ke bandung lagi..kirim ole2 nya ya.."

hahaha..tetiba plak jadik org indon nih.org laen yg pegi..org laen yg trbawak2..

aduh!ell tk dpt byngkn cammane sis rindu kt ur precious gemss..ell pn brjauhan 10jam je rasa nk balik cpt n peluk kuat2..:)

arianna adrizal said...

sis senang ke online booking?
i takut smpai2 dia kata xde. haish..

PerantauSepi1306 said...

dah agak dahh.. sis tu demam sbb dok teringat kat 4 org yang ditinggalkan lah tu ;D

neway mmg syiok abish u jengjalan yek...

rasp said...

dilla,
: hahahah bab jenjalan mmg i laju hahahaha... nak ikut lagik best! the more the merrier!

moralle,
: tu lah kan...tak kesampaian ke singapore, dah lama bebenor tak ke sana tau :(

azreen,
: leh, u sponsor k hehehehehehe

nutty,
: syukur uols ok..risau jek tau..bila dgr news pasal fire kat sana teringat kat u...ada gak yg terkorban kan..

chumel i chumel gemuuukkss hehehehe

khas lysha,
: i kat tanah abg pun kejap je..coz mmg tak larat time tu, masa snap pics wajib senyum melebar kan tu yg nampak sihat jek!

elly,
: uwwaaaaa i tak rembat pun kebaya tau walaupun murah..tak leh bayangkan i pakai kebaya sis! cam sarung nangka kang :D

ell,
: hehehehe dah leh lepas dah u ke sana..speaking bagai :D

aduh..pantang tgk kids yg umur cam my precious, terus jek bergenang airmata nie :D teruk tul i nie..

arianna,
: sis, i rasa senang jek..nak nak u masuk ke agoda tu kan..u tgk yg receipt we produce masa kat ibis tu, tat's true internet booking lah tu.. u masuk compare.com or agoda.com..insyaAllah ok..

perantau,
: a'ah sis..rindu tak terhingga ooo.. tapi mmg syiok aaa jenjalan cuci mata :D

IdzaRis79 said...

best gila gi jenjalan...
bila la wa bulih g spoing nih?

a-as said...

rasp..syiok baca holiday u kat bandung + jakarta ni..
tip excel tu byk membantu tul..so will prepare one for my trip nanti..

Dee said...

ai pun rasa cam nak pg je bila tgk ur pic2 ni suma..taun dpn lah..hehehe..

dakgilachoc a.k.a nani said...

syoknyer...bilalah kita merasa nak sampai sana plak ni...hua...jeles neh...=P

eya said...

woo..da smpi bandung ya mbak..

Shopaholic Mama said...

Did you go Mangga Dua? That's my port in Jkt tau.

I think Indonesia is a nice place coz food is simply yummy! I just wish Bapak U-know-I-know would simplify the rupiah thou!

rasp said...

idzaris79,
: thx singgah...gi jenjalan walau dimana mmg best :D

a-as,
: mmg very useful tau..if u nak prepare tu, prepare byk2 tau..nanti lunyai :D

dee,
: ooo nak gi next ek...nak kirim leh hehehehe

nani,
: insyaAllah satu hari dpt pegi tu..:D

SHM,
: teramat sangat nearby the hotel dah but i was tooooo weak to go there dah :D

true sis, true :D

eedany said...

sis...

eedany masa kat Jakarta/bandung asal malam jer start demam.
Pertukaran cuaca kot?

best kan jenjalan kat situ...

:)