Wednesday, February 4, 2009

... hoye hoye P3 ...

Crite basi tapi i stori gak lah ek, hopefully jangan ada yang bluweeks dah... ni 2nd day kat Bandung..24 Jan 09.

W'ouls kan dok kat Hotel Sukajadi..tertaraf 3 bintang je, tapi to me hospitality staff dia 5 star..superb! Hotel dia pun cantik... banyak lah unsur-unsur 'indon' tu..iyelah patung2 bagai, kayu2 bagaikan... see for your self..cantik kan..room dia pun ok...not bad for a 3 star hotel..

Buffet breakfast pun included... oh ya.. my SH buat booking nie guna compare.com yang cik puan afkar'z pernah crite tu... very reliable tau.. thx sis for the info... Berbalik pada buffet breakfast tu, ya ampun my fwenzzz, tekak i ni mmg tak leh nak masuk dengan air kopi & air teh kat buffet tu tau... aduh... teh sorso kot and kopi i tak tau perisa apa but not to my likings lah. So, if nak minum kopi i bancuh kat dlm biliknye coz they give indocafe coffee...

Sebenarnya, trip nie free & easy, pergi berdua, tak join mana2 tour group pun. Coz SH dah pernah ke sana, so senang lah w'ouls nak jenjalan ... w'ouls naik taksi or jalan kaki nak ke mana-mana... tu yang agak kepenatan gak but enjoyable coz tak terikat dengan masa macam kalo ikut tour group...Lepas isi perut, w'ouls ke Pasar Baru.. acara merembats lagik...

Kedai-kedai banyak yang lum buka coz w'ouls pergi awal pagi. We pusing-pusing2 masuk satu kedai, SH memborong...iye dia yang buka memborong kain dulu tau, dia beli kain wool & linen. then i pun join gak lah hehehehehehe. Wajib lah kan, can't fight them, join them hehehehehe iyela tu kan... lepas tu w'ouls sempat merembat kat satu dua kedai lagi then off we went back to the hotel coz tangan masing-masing dah fenuh, gambar pun tak leh nak amik...

Sampai hotel, simpan barang, wajib kuar balik lah, rugi gi jalan jejauh dok hotel je kan *wink wink*. Ke mana plaks? Site visit di Jalan Riau, kat outlet2 situ plaks..and gambar tak banyak amiks sbb bz merembats...macam lah byk sgt kan i merembat. Sebenarnya tak byk mana pun, kena jaga budget gak lah kan *ihiks* tak overlimit pun baggage w'ouls tau..masih leh sumbat banyak lagi, rasa rugi tak sopping byk2 kan hehehehe...

W'ouls memang lama tul kat area nie... dari kul 12 sampai ke 6 petang lah. Antara outlet-outlet yang w'ouls sempat buat site visit Heritage, Cascade, Summit, Secret... masa kat Secret nie best..kat situ ada cam garden separating chilren & adults nye section ..kat garden tu ada food...Tu yang best tu, foooooood :D..masa tu dah kul 5 ptg camtu..perut baru terasa lapar..lum lunch lah katakan.. jadi w'ouls jez lapik perut makan sosej sorang seketui, me choc almond kot and him cendul...murah and yum yum..

Lepas tu we continue jalan ke Oasis and bila lalu depan Stamp outlet, tup tup hujan plaks. Masa nie, i dah jez duduk je kat foyer dia coz i dah start feeling seram sejuk. Tunggu hujan renyai, then zass grab taksi pulang semula ke hotel....Dinner konon nak kuar ke Paris Van Java ...tak kuar pun, hujan plus i pun dah weng skit.


So, we order room service je... i makan nasi goreng tu tak abis pun, makan ubat then terus i zzzzzzzz

19 comments:

nasazfrog... said...

hai,,, lame tak masuk sini,,, windu rasenya,, WAH JALAN2 YER SYOK NYER...

e_ja said...

kita pun mcm teringin nk pi bandung nih..
lama dh plan..peginya x gak..ekekeke..

mummysyafie said...

waa..sis..pergi bandung ya..mesti best ni.

lily lotus said...

best gak ek hols w/out the kids..senang kesana sini..tp mesti windu abes kat diorg

rasp said...

nasaz,
: hi sis..windu tau kat u! syukur semua slamat kan..

e_ja,
: sis, i pun plan dah lama tau..asyik postpone je..ni pun cik abe i buat kezutan gitu, dpt gi :D

mami,
: mmg best mami..best sopping!

lily,
: a'ah sis mmg senang nak kesana sini buuuuuutttt part rindu tu yang tak tahan..agaknya sbb tu i demam...

atty's said...

salam rasp..atty tingin g bandung..harap satu ari nanti tercapai impian..ku..

sis sehat ke.lama tak masuk umah sis..bz skit..

PerantauSepi1306 said...

vavavavava happening la hoye-hoye sis ni :D nice picas oso...

rasp said...

atty's,
: insyaAllah satu hari nanti mesti atty sampai gak..

sihat sis, thx. sama lah kita bz laling..

perantau,
: happening & fenin pun ada hehehehe..tak byk sgt snap gambor sis..but if u snap mesti lagi cantik...

IdaShah said...

nih baru di kata kn betol2 jalan
merata ko pegi yang

mmg berbaloi bkn selalu gi kan

reena said...

beshnye... sis... dedolu kite dok kat mutiara hotel... kalo nak tau sukajadi dgn mutiara nih... adek-bradek se'mgmt'....

kalo ade rezeki igt nak pg lgk next yr... tp ahaks... tak ler bedua2an... sbb takut tak sng ati nak shoppin' asyik ngindu kat bbdk kecik 2 owg nih...

anyway... takde gift utk kite sis?? *very da muke tak tau malu...ahaks*

rasp said...

idashah,
: a'ah mmg berjalan tak hengat donia nie cuma rindu kat kids tuhan aje yang tau... :D but mmg berbaloi

rina,
: ooohhh iye ke..mmg leh credit the staff kan sis, baik & helpful semuanya.

wow bestnye..nak itut leh *ihiks* tapi mmg asyik wiiiinddu banget sampai demam2 lah i :D

gift ooooppsss...tertinggal kat kedai aaa..next u gi sana, u gi amiks & bayar skali k *ihiks*

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sis, brapa harga hotel tu satu malam?

Moralle said...

seronok banget i baca ni, sesi rembat merembat, ader tak rembat kan I, hahaha....just joking, btw, memang seronok kalau tak ikut tour, yr own timing, tak terikat, but itu pun kalau someone u went with tahu selok belok nak jalan-jalan kan.....if not susah gak.....

Dee said...

sis...ai akan pastikan ai dpt pg indon next year..boleh? hahaha..giler jeles ngan u..

arianna adrizal said...

alamak sis!
tatau u pegi.. i pegi next month. xsabar ni. tp hotel xbook lg. haish..

eedany said...

sis... keropok besar tu saya suka makannnn!

krup, krup, krup... every morning makan masa breakfast...

:)

~ Lady ell ~ said...

alahai..sian nya u sis..tgh syiokk2 dh demam plak.

azreen said...

tetiba terliur nengok cendol tu....lama nye sis tak rase.....huhuhu

rasp said...

ajee,
: errmmm... dlm 150 kot camtu..tak ingat lah sis, plus bukan i yg bayor *ihiks* u masuk ke compare.com ada lah..if u nak gi, u leh roger2 i :D


moralle,
: bunyi sesi rembat tu cam hebatkan..tapi tak byk pun i rembat...leh katakan 90% for my kids lah..utk parents pun leh kira brapa byk :D tu la, mmg we had our own sweet time..


dee,
: sila pastikan iye, leh i kirim ooopppsss...


arianna,
: wah..syioknye nak gi...nak itut leh :D hotel booking tru internet pun senang sis..no hal nye..enjoy urself!!

eedany,
: hahahah sedapkan krup krup :D

ell,
: demam windu lah tu :D

azreen,
: alahai cian dia..nanti u balik sini, meh jumpa i, i blanja u cendol nak :D