Thursday, February 12, 2009

... bukit fraser ...

Hari Isnin 9 Feb aritu..w'ouls tak tau nak kemana..last-last SH jez suruh siap2, and off we went..dia dah ada idea nak kemana...



Ke Bukit Fraser....hehehehe lama bebenor tak kesana... and nothing much has changed. Sayangkan tempat tu tak didevelopkan betul2..Takde attraction sangat.
Sana memang banyak rumah persinggahan especially untuk kerabat2 and oso untuk syarikat-syarikat besar cam sime darby, ktm dan lain lain. Sapa yg minat golf ok lah ada gak lah xtiviti kan..tapi if sapa yg tak minat golf dok 2 hari rasanya leh mati kutu, unless gi reramai barulah happening skit, buat aktiviti sendiri..

We ouls sampai atas dalam kul 2 lebih then kul 4 head back turun... jap je dah habis khatam bukit tu... Cuaca pun tak sejuk...tapi sronots gak dpt gi cuci mata out of kl :D

15 comments:

PerantauSepi1306 said...

hehehehe... we ol kalo pi sekapal sis.. dok 2-3 hari.. wat xtvt family syiokk gak... kalo malam brrrrrrr sojuk.. neway tak develop sgt sbb byk hutan simpan kat situ rasanya.. ;D

but mmg best kan cuci mata kat luar KL nie..

azreen said...

sis...saya pun tak sampai lg kat situ....

dakgilachoc a.k.a nani said...

lainkali pegi ajak me erk sis...nak itot..lum penah sampai sana...hikhik...=P

Khas Lysha said...

kalo dpt cuci mata ke mana2 pon seronok kan sis.. sy belom penah lg jejak bkt ni..

a-as said...

tak tahan jalan bengkang bengkok nak ke sana.

tp besh kan dapat fresh air kat atas tu..

hv a nice wiken!!

rasp said...

perantau,
: if p sekapal mmg syiok aaaa..happening cengitu kan..a'ah maybe kot tapi cam sunyi bangat kat situ kan..

azreen,
: oh iye ke...takpe nanti u balik sini, gi lah jejak kaki ke sana..

nani,
: oooo lum pernah gi ek..i rasa cam ramai yang dah pernah ke sana..

khas lysha,
: a'ah tul sis, asal dpt cuci mata :D

a-as,
: a'ah..cam ular ek jalan dia..u too have a great wiken!

atty's said...

sis..kita lom penah sampai lagi.situ

rasp said...

atty,
: eh..ramai gak ek yg lum sampai situ..i plaks ingat ramai yang dah gi..

Dee said...

jln lg ye...mmg kalo ke fraser x tau nak buat apa..cam gi bkt tinggi gak..tp dulu fraser ada kuda..i penah naik..best gak..hehehe..

~ Lady ell ~ said...

untung nye u sis..slalu dpt kejutan dr mr SH.nk gi memana on jer..ekk.

reena said...

amboi... lenkali jln2... nak ikut... ekkeke...

a NuTty StuDent said...

tak pernah lagi...pegi bukit fraser..kat ner ek? dekat genting highlands ek? wish to be there someday...

rasp said...

dee,
: kat kawasan kuda tu and sampan tu kan, ada construction sooo lagi lah takde aktivit...kalo gi ramai2 buat aktiviti mesti syiok..

ell,
: both of us kuat gak aaa berjalan... so kkdg tu dlm kete baru plan nak ke mana hehehehe..tapi mmg best aaa dpt gi jalan..

reena,
: leh leh, kita konvoi :D

nutty,
: tak yang kat dgn kuala kubu.. bukan kat genting...yang tu bukit tinggi...nanti u balik m'sia, leh buat list lawatan tak resmi :D

eedany said...

saya tak pernah pergi lagi tempat ni.

entahlah bila yer... Sabah pun tak habis round...hehe

cantik kannnn?

:)

rasp said...

eedany,
: bila2 datang kl leh kita gi situ :D