Wednesday, February 11, 2009

... accident ...

Ni crite dah lama..rite after CNY..28 jan ...

Seperti kebiasaan i kan slalu balik lewat..so on tat day i balik dalam kul 9 malam... teman sebilik i, Ima, aritu beriya-iya nak balik awal so around kul 8.15 malam dia balik..dia balik naik motor dgn her father...tetiba kan kul 8.45 camtu i dpt sms mengatakan dia accident... rupanya tayar motor father dia 'meletup' and he lost control..

Jadi both father & doter, jatuh. Nasib baik takde kete langgar dari blakang kan..syukur alhamdullilah... Yang sedihnya tu, both father and doter, retak tangan kanan plus luka-luka skit. I dah gi ziarah dia on friday 30, jan ..
ni gambar tangan dia yg bersimen..cian kan..father dia pun cenggini gak ..

Nak dijadikan crite plak, dia memang dah plan nak bertunang 1 feb... dgn tangan patah, kenduri tu on jugak...iyelah semua dah siap beli & prepare bagai kan... so 30 jan tu i pegi, tolong-tolong skit apa yang patut coz on the function day i tak dpt hadir...and 1st feb lalu, dia dah slamat bertunang dah pun... sarung cincin tangan kiri je plus pakai baju kurung biasa2 coz baju tunang tak leh muat tangan..cian dia...takpe lah asalkan dah selamat majlis tu kan..

So now, i sorang-sorang lah kat bilik nie... takde teman berbual, teman makan, teman gossip, teman 'cover line' utk sebulan dua nie....

16 comments:

arianna adrizal said...

alaa ciannye org tu xde geng gusip2. hehehehe..

lately i asik mimpi psl eksiden je sis. mlm td lg laa.. haish..

rasp said...

arianna,
: tu lah kan...kesunyian hehehehe

uish naper ek bermimpi gitu..minta doa takde apa2 lah tu k..jaga diri tau!

sWeEtdARLinG said...

hopefully ur fren cepat sembuh yer sis...
kim salam kat dia....

pasal hari bertunang dia, takpeee takyah risau².. it will be the most memorable day dalam idup dia bila dah tua nanti

Moralle said...

cian, nasib baik tak serious sangat, hope she get better soon, n you will hv fren to gossip mossip soon, hehehe...

IdaShah said...

semoga cpt sembuh
cian nya jd camtu

PerantauSepi1306 said...

alahai kalo kengkawan terdekat jadik camni sedih je kita nengok kan sis.. semoga ur fren cepat sembuh dan sis juge akan ada rakan borakkks kembali :D

eya said...

siannye kak..da la nk bertunang lak.

e_ja said...

rasp,
adakan i ketinggalan cerita?? nape u sowang2 dlm blk ehh rasp?? u duk mana?/..huhuhu..

rasp said...

afkar'z,
: insyaAllah...tu lah kan sis :D

moralle,
: tu lah kan, hope so :D

idashah,
: moga2...cian kan :D

perantau,
: tu la pasalkan..moga2 lah sis :D

eya,
: tu la kan sis..tapi dah slamat bertunang dah pun :D

e_ja,
: dlm bilik opis nie lah hehehehehe kat opis ni, dlm bilik i, wouls berdua...

bukan bilik kat rumah..wakakaka kalo kat rumah ramai sgt lah plak penghuni! tak sunyi langsung!

azreen said...

takpe sis...i kan ade....hehehehe

dakgilachoc a.k.a nani said...

siannya...moga tgn ima cepat sembuh...alhamdullillah tak serius..:)

rasp said...

azreen,
: a'ah kan..leh i kacau u plaks :D

nani,
: a'ah cian..insyaAllah sis!

Dee said...

siannyer ima..nti kemsalam ye..kita merancang kan sis..tuhan yg menentukan..apa2 pun dia dh selamat bertunang..Congrats to her!!

reena said...

musti dia kesunyian nih.... meh kite dtg melawat...ahaks...

rasp said...

dee,
: a'ah kan sis...tq!

reena,
: meh la buat lawatan tak resmi :D

eedany said...

semoga ima cepat sembuh...

alhamdulillah selamat juga majlis tunang dia. Tahniah...

:)