Tuesday, January 6, 2009

... ration ...

Hari nie hati i dug dag dug dag...naper ek? Very the suspender gitu ... nanti lah i story later-later why i dug dag dug dag :D

Ni n3 nak tunjuk my family nye ration makanan kat umah...hahahah leh gitu...masa ke penang haritu, lepas naik ferry, w'ouls terus tuju gi Alor Setar...sebab nak gi ke Pasar Rabu ... kat situ macam-macam ada...

So ni lah antara hasil rembatan time tu...now ada yang dah abis, ada yg still lum buka and ada yang dah separuh selesai....semuanya sedap2... nama2 kuih tu, ada yang betul dan ada plak yg ciptaan i semata-mata coz i tak brapa pandai lah bab-bab nama kuih nie...bab makan expert ngehehehehe...see the body laaa kan....

Ni plak i masa on the way ke bagan lalang..w'ouls beli 2 biji dragon fruit nie... besar tul..potong sebiji dah cukup untuk sefamili...tapi masa beli tu SH beramah mesra lah dgn amoi tu...amoi tu cakap "ini buah aaaa lu balik aaaa itu flidge aaaa takmo masuk...itu meja letak...esok lu potong, manyak manis" lebih kurang camtu aaaa tapi mmg manisssss dan sedop nak nak bila disejukkan..perggghhhh!!!

Dan dah selamat habis both fruits...ngehehehehe..inilah n3 yang ntah apa-apa untuk hari nie :D sekian makacih sbb melayan i...smoooooccchhhh

16 comments:

aFkaR'z said...

i likkkkkkkkkkkkkkke dragon fruits... napa ramai orang tak suka ar??

sis rasp,
u pun cam i gak, nama2 kueh ikut sedap mulut jer macam sesedap rasa makan kueh2 tu.. ha ha ha

dakgilachoc a.k.a nani said...

kita serupaaaa...hehehehe...jgn kata nama kuih..nama sayur, nama ikan, nama lauk pauk pn byk tatau..main taram je...ekekekeke...

dragon fruit mmg sodap..tp kdg beli kt paso mlm walopon murah tp x sedap...tawar...menyampah ooowh...klu gi kluang dr ayer itam leh nmpk ladang dragon fruit ni...wah teruja tau..

eLLy said...

uit.. kueh karas tu klu dapat makan sedap ooo.. tapi habis sepah satu meja..

hang tak beli ikan pekasam ka?

a-as said...

I suka bepang tu..faberet.
Seronok kan pi pekan rabu..dah lama betul tak ke sana. Bila nak renew visit ni..hiks.

PerantauSepi1306 said...

uikss sis pun ke pekan rabu yek :D ai pun adoi kat sana, pegi beli sabun daaaa.... hmmm dragon fruit shodaaapppp speshyly yg merah ni kan...

Dee said...

i x mknlah dragon fruit ni..tp tgk org mkn sedap je..

wah..ke pekan rabu membeli ration..cam bwk askar je sis..hahaha..mmg sedap kan kunyah2 ni..pastu..boom badan..hahaha!!

moralle said...

kiter ni macam sama jer kan, ape yg bergambor tu semua i sokaaaaaaa...the fruits tu, my favouriteeeeeee lah sis, "saya suka hor itu buah hor, manyak sedop lorrr, kalau belik hor, talak simpan, telus potong lorrr"..

rasp said...

afkar's,
: me soookkkaaa dragon fruit.. agaknya lain owg lain sukanye...

oooo ada geng 'pemberi nama' ek..


nani,
: ya betul....mmg leh geng aaa kita hehehehehe

tul sis, if i beli kat pasar malam, mmg murah tapi tak manis...tapi yg i beli nie manissss seddaaappp...


elly,
: a'ah mmg bersepah..

itu ikan pekasam lupa nak snap pics..dah slamat masuk pewot hehehehe


a-as,
: cepat sis gi renew visit tu...:D


perantau,
: beli sabun...sabun apa ek...a'ah masuk flidge sejuk2 sedap maaaa ;D


dee,
: oooo u tak makan ek..sedap lah sis..try lah nanti..

beli utk askar lah tu...hehehehe..
a'ah sbb tu see my body la, boom ke tak :D


moralle,
: mmg manyak sedap wooooo, wa simpan satu hali, esok wa potong, adak betul wooo manyak manisss :D

~Eila @ Along~ said...

sis,
eila kalo p pekan rabu..sure beli kuih bangkit..orang sana panggey kuih bakar..hehe

Shopaholic Mama said...

what made you dag dig dug? bonus ke? I cant wait for yr entry abt 'it'...

atty's said...

rasp..sedapnya..semua..fud tu..
gud night..

Izan said...

sedapnyer... terliur da ni. camana nk buat. ha.. kene pos sume makanan tu kat sini.

rasp said...

eila,
: a'ah kuih bangkit mmg sedap..i beli tapi bonda i nak..so she kebas siap2 hahahahhaa

SHM,
: if bonus sis..not dag dig dug..yippee je....jap gi i update..

atty's,
: mmg sedap sis..nite2..

izan,
: alamaks...post? dah abis aaaa...meh balik sini kita gi sana beli lagik nak...

mummysyafie said...

naper dig dug tu..mesti ada berita best nak mai

reena said...

ehemm...ehem... utk kite takde ke?? *ihik*

rasp said...

mummy,
: dag dig dug sbb nak dating...

reena,
: uiks sakit2 tekak leh ke makan tu :D