Wednesday, January 7, 2009

... joli ...

Lepas i gi jumpa sis dee tu kan.. w'ouls abis dating kul 1.30 camtu aaa... my fwen ima, roger2 kata dah sampai depan 'paradise' tu coz w'ouls ada 'destinasi' lain plak...

'Paradise' ni depan monorail je... apalagi..kata pun nak joli lepaskan tension opis nie skit... panjat tangga stesen monorail tu...terus je ke 'River Money' .... sg. wang lah tu... sungai ni mmg byk dah telan wang i aaa :D

Ima ni nak bertunang tak lama lagi, so she nak survey some items lah... mula-mula dia nak survey rege2 hamper pamos amos tu nak bagi as hantaran...dia survey, i beli hehehehhehehe...

Then w'ouls menapak ke Parkson plaks... dia gi survey handbag.... i ikut sama gi survey, congak2 dan pikir panjang coz i ada 'plan' lain plaks nanti2 nie... cancel niat nak rembat satu handbag tu lah... sementara dia continue survey handbag...i gi survey benda lain...

Tetiba TER-rembat plaks brooch nie..iyelah... me dah tukar imej 100% bagaikan so kena ada lah apa yg patut..konon alasan...sebenornya tangan gatal nak beli, layan napsu hahahahahaha..tapi nie murah je brooch tu...RM23 ringgit je sepasang... murah kan., rege lepas diskaun.. terus i amik dua..muahahahahaha..

Masa i tgh bayar tu... Ima datang kat i... dia kata...sis, i yg survey u plaks yg beli...terus i ckp jom aaa balik opis...jam pun dah ala2 lewat nie...baru teringat nak tengok time :D isk isk isk...

~ hasil akibat 'tension' i :D ~

Terus we menapak balik ke opis... me dengan hati yg terubat skit dari ke-tension-nan opis setelah menabur duit di river money, ngehehehehe...

16 comments:

PerantauSepi1306 said...

muehehehehe... sedapnye pamos amos tu.. nak sket bley :D ekekekeke len kali pi survey bawak seploh hengget je la sis

rasp said...

perantau,
: leh no hal...hehehehe kan... patut bawa 10 hengget je kan...

IdaShah said...

cantek lah brooch

~ zana ~ said...

wah....my peberet biskut tu..nak skit...voleeehhh...haha...

Dee said...

sg wang tu ita.itu yg byk tabur wang kat situ..hehehe..

dakgilachoc a.k.a nani said...

manyaknyer sopping..hikhik..sg wang mmg byk meragut wang orgla..kekeke...

atty's said...

suka gak cookies tuh..
cantek brooch tuh..

lily lotus said...

takde maknanya survey tanpa merembat brg sket..huahuahuaa

rasp said...

idashah,
: cantik ek..tq :D

zana,
: voleh aja...mari kemari :D

dee,
: president lah katakan :D

nani,
: sib baik lum ada org report polis kes ragut nie ek *ihiks*

atty's,
: my kids suka sgt cookies nie..
baru nak start buat collection brooch nie...

mc ta said...

benda ni pun selalu jadi kat kita..org lain survey kita yg sengkek. Teringat zaman kita engaged dulu pun kita beli hamper famous amos sebab ketandusan idea nak buat hantaran. dan yg paling best my son tak suka cookies nih..boleh mama dia pulun sumer :-)

rasp said...

mc ta,
: lenkali takmo ikut lah org gi buat survey2 nie :D rezki mama dia lah tu....

~ lady ell ~ said...

hehe..sgt sesuai lh sg wang tu dgn namanya...mmg betul2 tmpt org menabur wang bakti kn...

reena said...

kompom mmg tgh tensen nih... kite kalo tensen pon sukerrr sgt sedekah duit dkt org laen...

jomla kite same2 sabo sis.... mulut sengih tp hati terbako... duhhh...

e_ja said...

rasp..

cantik brooch tu..ehh cam lbih krg sama je dgn yg i baru beli taw..

see, kan dh ckp..kita byk benda tersama..ahaks..

pearlEJ said...

jalan2 cuci mata n cuci poket ekk... hehehe..

rasp said...

ell,
: tul tu sis, ramai pelabur kat situ :D

reena,
: sedekah tu elok kan sis hahahahhaha...

smile alwiz, hati burn2 ngehehehehe

e_ja,
: uish leh sama lak ek sis..same taste lah kita nie..

ej,
: a'ah laling..biasalah tu kan :D