Saturday, January 31, 2009

...hoye hoye Part 2 ...

Jom continue citer hoye hoye part 2 plaks, tarikh 23 Jan 09...

Lepas pewut dah kenyang, w'ouls mula lah bersopping... gambar tak banyak sangat amik coz asyik pikir sopping je... 1st stop ke Jalan Juanda or also known as Jalan Dago.. Start dari outlet nama Grande kot rasanya...tak ingat la.. and start lah marathon sopping kul 5 ptg tu...banyak tul outlet2 nak cover ni, on your mark, set, go.....

bila teringat..baru bergambor ooopsss...

antara outlet2 yg ada kat jalan tu :)


Bila dah selesai we naik taksi terus ke Hotel Sukajadi, letak barang2..basuh-basuh muka skit terus kuar balik jalan kaki ke Paris Van Java...dari hotel tu ke PVJ dalam 10 minit je jalan kaki..memang dekat kan...situ cam happening skit malam-malam... ada tempat lepak2 makan-makan, kedai, ada carrefour, sogo pun ada rasanya, jco, macam-macamlah...

We terus tuju ke carrefour, beli air plus some jajan ...

Then we makan kat A&W hehehehehe...padahal ada lagik kedai lain tapi SH nak try makan A&W, katanya esok try makan kat MU cafe lak, next day, cafe lain lak :D ... to me, i rasa cam sama je burger A&W tu cuma beza is sos dia...iye sos cili kat bandung & jakarta rasa cam ada bawang putih tau... not the sos cili biasa kita nie....


Dah kenyang, we head back to the hotel sebab dah keletihan...dari Malaysia kul 5 am sampai lah kul 12 tengah malam tu w'ouls berjalan-jalan without a good rest....ni some pics masa on the way balik hotel..


Ni pics on the way balik ke hotel...gambar hotel pun lum amik lagik..next day baru lah i sempat amik.... end of day 1 :D

16 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk itot!

IdaShah said...

pi makan angin rupa nya
patut lah lama menghilang

borong apa yg kat sana?

moralle said...

beshhh lah sis, berhoneymooning gitew kan...is this yr 1st time there??

Mulan said...

bandung.. argh.. rindu nak gi sana.. dah 2 kali pergi.. myDear dah jemu.. hu.. hu :-(

ladyell said...

wah..shopping heaven ekk.murah2 ke brg sana sis..saja brtanya .maklum saje lh ell tk pernah sampai bandung tu...:)

eedany said...

eedany pun sempat pergi Grande dulu... then makan JCO 6 biji seorang...hiksss...

sampai bandung baru terasa JCO gitu...

wah...rindu nak gi bandung! takper a few weeks lagi nak tunggu...

:)

Ninie said...

wahh g jalan2 yer..bestnya..sis nak tnya u beli tudung tu kat yer?cantikla

Shopaholic Mama said...

next honeymoon - Jakarta nak tak??

rasp said...

siti,
: jom jom jom...

idashah,
: urrgghhh! kembong makan angin :D
mcm2 ada..

moralle,
: a'ah best gak lah minus the windu2 part kan hehehehehe..
my 1st time there, but 2nd for SH

mulan,
: kita mana pernah nak jemu bab2 sopping kan kan kan..

ell,
: mmg heavan lah sis...murah banget! insyaAllah satu hari ell akan pegi kan..

eedany,
: uish 6 biji tu...yum yum! eedany nak gi skali lagik kan...enjoy ur shopping!

ninie,
: jenjalan mestilah best kan sis... beli kat opis nie je..

SHM,
: nak aje hehehehehe :D

PerantauSepi1306 said...

beshnye sis jengjalan tau :D menarik je tgk all those shoppings places... banyak ke merembatts?

dakgilachoc a.k.a nani said...

u look sweet la dlm pic2 tu kak..mcm anak dara pun ada...hehe...so sweeeeeettt..:)

tak sabar tgu part 3 ni...:)

btw, sy dah tukar url..dakgilachoc.blogspot.com...tq..:)

rasp said...

perantau,
: i mmg suka gi jenjalan..nak nak if tgk tempat..ala rembats tak byk sgt pun tapi mmg sopping heavan lah tempat tu sis..murah plaks tu!

nani,
: eeeee mana ada..gemukksss adalah sis..hehehehe

sabar ek coz akak tgk kemalasan nak update nie hehehehe..

wokez dah update dah new url tu sis!

Cik Puan Mimi said...

kak, saya dah 2 kali gi bandung. tapi tak tido hotel sukajadi.. saya tido di hotel cemerlang dan hotel kedaton..

oo memang kalau kat sana giler sangat sebab banyak outler.. memang best, saya borong baju raya anak2 kat sana.

insyallah next week saya pun nak gi indon tapi bukan gi bandung, tempat lain.. senang2 lawat la blog saya plak. hehehe

akak gi sendiri ker atau ikut travel agensi??

Blushwax said...

Shopping!! My fav activity. Any gd deals there sis rasp?

rasp said...

mimi,
: my hubby dulu pun stay kat hotel cemerlang..dia kata malam boring skit kat situ..sukajadi dkt gak dgn Paris Van Java and sebelah ada factory outlet ... tu yg best tu.

i gi sendiri berhad je..

blushwax,
: women and shopping, tak leh dipisahkan :D there, i think everything are gd deals hehehehe

azreen said...

wah mesti kepenatan kan sis....