Friday, January 30, 2009

... hoye-hoye 1 ...


Ok let's start story of my hoye-hoye.. I buat summary je lah .. malas nak story morry panjang lebar, kang ada yang blueeweekss :D So apalagi... layannnn....


Jom check in dulu.....


dalam flight harus makan kenyang-kenyang...tapi tak habis makan pun, agaknya sebab excited kot :D

touchdown!

naik chartered transport menuju ke destinasi yeah yeah..alamak jam lah plaks..


dalam perjalanan nampak railroad nie..cantikkan...




ya...dah sampai pun......


let's check in kat hotel dulu..letak bagasi and zass kuar :D

aktiviti pertama sapedek...ngehehehehe..lauk tu tak amik semua..dia kira yg kita sentuh je tau..


dan aktiviti seterusnya.....sopping dan sopping dan soppinnngg..

tetiba leh plaks nampak nie...gambar wajib agaknya hehehehehe...



Iye kengkawan...my darling SH dah baeeekkk nye komplot dengan my bonda minta tolong dia datang KL to babysit my precious gems sbb w'ouls nak gi honeymoon ngehehehehe..memang i kezutan lah coz tak suspek apa2 langsung :D

Ekceli w'ouls dah lama plan nak ke jakarta and bandung tapi disebabkan macam2 hal maka banyak kali lah tergendala... So at last, SH arrange and dpt green lite from my other family members untuk surprise and give me this break, ala-ala honeymoon gitu lah kan... tapikan uols nak tau... 2nd day kat sana i dah start demam (windu) sib baik ada bawa ubat plus semangat merembat tu kuat so...siang sopping tak hengat donia, malam berselimut demam tak hengat donia ngehehehehe... to be continued lah iye...jam dah menandakan kul 2am, mata pun dah berat ooo...ooo nie auto publish iye...

27 comments:

TauruzMama said...

hyi lalinggg..waduhhhh..suma kengkawan ku bercuti2an yerrrr...

eLLy said...

emmm bestnye dapat gi bercuti di luar negara ;)

mesti banyak yg di shooping nye!

sHwEeT ByAtcH said...

i soka activity setrusnya itu...
ade apa2 untuk Dila x?
huhu

Shopaholic Mama said...

Bandung memang best even thou I prefer Jakarta. Tapi pada I lah, dulu2 shopping kat Bandung lagi happening than now but still best jugak!

PerantauSepi1306 said...

uiksssss ke bandung hoye-hoye ye... hehehehehe best la idea honeymoon tu sis.... more story and picas please... ;D

Mommy Lily said...

awww gi hoye2 ngan cik abg aje ye..

syok nyeee

Dee said...

wah..sakan ko rasp..smpi indon

isshh..jeles..

~ Nana ~ said...

bestnye sis dpt p bandung...kota wajib shopping tu...niway...

"HEPI HONEYMOON"..mmmuaaah

moralle said...

wah jealous ni, jauh bangettt u terbang, hmmmmmmm tentu seronok kan :)

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

selamat berhoneymoon!!!! syoknya!!

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sis,stay kat hotel maner?bole survey,survey....

rasp said...

tauruz,
: hi laling..me windu u laaa...coti CNY lah yang..kita tumpang enjoy ngehehehe...

elly,
: asalkan dpt coti, kemana2 pun mesti bestkan..

dilla,
: wanita & sopping tu tak dpt dipisahkan sis...aiseyman, terlewat pesan lah sis..

SHM
: me anywhere oso can..as long can shop shop shop hehehehehehe

perantau,
: nanti i update ek..tapi sayang lah tak byk snap gambar..apa yg sempat jek snap..tangan dok bz merembat .. opppss..

mami,
: mmg syiok mami tapi leh lak demam windu *uhuks* byk kali i menitis airmata mami windu kids, tak malu kan..

dee,
: hehehehe perancangan lama yg baru dapat dilaksanakan sis :D jom indon jom..

nana,
: a'ah kan sis..wajib shop rugi kalo tak shop..

moralle,
: skali skala dpt gi mmg syiok sis..

afkar'z,
: hahahahah honeymoon..lawak lah plaks..tenkiu..

ajee,
: nanti i update k... if u nak gi meh jumpa i leh story u...

~ Lady ell ~ said...

amboi...honeymoon la katanya..:)pulak tu gi bandung...wah3..jeles plak rasanya.

lily lotus said...

tak jumpa kak red ker??

Izan said...

eh.. ni gi honeymoon ke ni??? wah.. tk lama lg Sapphire nk dpt adik la ni. heheheheh. jgn mare yer...

eedany said...

wow bestnya!

so amacam jakarta/bandung?

eedany rasa kalau ada rezeki, mau jadikan acara tahunan ke jakarta/bandung gitu! tapi depends lah...hehe...

dulu weols ada makan kat simpang raya juga... sedapp kan sis?

eedany try es avocadonya. fuh...sedapppppnya!

:)

lily lotus said...

wahh..jutaan2 rupiah tuuu

rasp said...

ell,
: jeles tang honeymoon ke sis hahahahahahaha... honeymoon mana2 leh ooooppsss

lily,
: tak lah sis..tu la kan dia gi jakarta je kot..tak plak terserempak dgn dia kat airport tu :D


izan,
: huh, adik???? oh oh!


eedany,
: mmg syiok kan kat sana sis... mcm2 nak dibeli tapi in bandung mmg susah nak dpt FM kan sis...

i minum air es melon yum yum...

lily,
: merasa jadik jutawan hahahahaha

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah ke bandung rupanya...jelesnyerrrrr....tak ajak pun..ngehngeh...:) nak adiah..:p

rasp said...

nani,
: surprise tuk akak gak sis...tak ku sangga gitu!

eedany said...

hehehe....

sokong 100%... eedany langsung tak dapat FM bandung! Hampehhhh kat mana ada jual ek? ada beli tak?

same juga kat Jakarta... serious eedany beli a few jer FM kat airport jakarta last pergi tau. Kat airport serious tarak FM lawa-lawa...

:)

Khas Lysha said...

uii jauhnyer berjalan.. bestnyerr....

Cik Puan Mimi said...

oo akak gi honeymoon yer.. best ar jalan berdua2an.. saya selalu tak jadi, asal plan nak gi berdua jer, hati ni cam tak sampai hati nak tinggalkan 2 orang budak kenit tu.. so gagah jugak la book tiket untuk 4 orang.

kak berapa duit indon sekarang ni.. semalam tengok RM329.. agaknya makin naik ke turun.. saya nak pergi jugak ni

Blushwax said...

ooooooo.....shiok lah sis pergi berdua saja. Short break gitu. Banyak ke shopping?

rasp said...

eedany,
: tu lah kan mmg takde FM bandung.. tanya kat org kat pasar baru tu, dia pun tak faham..sedih tul..coz i tot nak belikan for you gak sbb tau aritu u gi u tak dpt belikan..

a'ah sis, i pun beli FM jakarta kat airport tapi tak cantik sangat kan..

khas lysha,
: skali skala jauh skit perjalanan *ihiks*

mimi,
: i pun disebabkan my hubby buat surprise tu yang leh terlepas gi berdua..tu pun i demam, demam windu lah tu..asal nampak budak je, teringat kat anak2 :D

now naik skit kot tak sure lah...masa i gi tu Rupiah 1k = RM 0.32

blushwax,
: mmg syiok tapi rindu teramat kat my kids :(

shopping...ermmm tak cukup byk, leh gitu :D

azreen said...

wah sis shopping jangan tak shopping....hehehe

rasp said...

azreen,
: tak sopping byk sgt pun...byk cuci mata jek!