Wednesday, January 21, 2009

... hari ini dalam sejarah ...

Stori hari ini dalam sejarah, sbb crite basi wiken lepas.

Wiken lepas ke mana? It's a surprise k, SH i mmg suka buat surprise2 nie, mcm perangai wife dia lah ;) jadiknya w'ouls jez pack bag, ikut je lah kemana dia bawa...kali ni katanye surprise sbb anniversary..ehem..tapi bukan anniversary kawin pun...anniversary dia propose i....auwwww *blush* ke mana kita iye...

I loike..one of my fave places to go... W'ouls kalo ke-mana2 suka tukar2 & testing2 hotel..kali ni w'ouls ke Grand Continental... brapa bintang nak bagi? 2.5 je. Naper? Sbb itu hotel aaa ada bau skit aaa, cam bau hapak gitu..aiyooo.. sib baik bilik dia ok ok je. Iron? kena iron kat luar *uhuks* tapi yg paling malang....time breakfast! dah siap makan kenyang baeeekk nye..burppp alhamdullilah, nak kuar dari situ, tetiba mata nie leh lah plaks ternampak baby dok merayap...baby apa tau...baby lipas ko..merayap kat tepi2 pinggan tu...eeeuuuwwww...tapi nak kata, pewut dah kenyang :D

Biasalah kalo ke Melaka nie...aktiviti wajib..makan seafood...w'ouls gi makan kat alai..our fav. spot... sedap dan murah..

Jenjalan pun wajib lah kan...ada byk gambar tapi malas nak load..lembap wei, nak nak bila dok buat awal2 pagi nie..oooo n3 nie auto publish iye :D panggilan bantal makin kuat :D

syiok nye dpt gi jenjalan kan...nak nak bila disurprise gini ... psssttt, SH, buat2 lah slalu, i loike...

19 comments:

mummysyafie said...

sis, kat melaka ni hotel yang tgh² bandar hotel apa sis?

cuti CNY ni tak gi mana² pun..ingat nak gi melaka gak la

rasp said...

mummysyafie,
: renaissance ok, equatorial ok, bayview pun ok..
ada gak yg baru i lum try..Seri Costa kot namanya..

Khas Lysha said...

bestnyer g jenjalan,.. sy kalo dibwk ke mana pon suker janji jalan2.. nak2 yg supprise!.. bestnyer..

tang lipas tu mcm tak blh terima jer,..

sHwEeT ByAtcH said...

propsed pon ade anniversary erk...
bguysnya ur hubby sis!! itu pon ingt...

bla la nk dpt insan gni.. xsabor nak tawen!!1 :P

azreen said...

sis...tu kg saya tuh...adoh hai rindunye nengok n3 ni....alai tu dah dekat ngan rmh mak saya tuh.....nnti2 kalo saya blik sis jumpe saya kat melaka pulak tau....mesti bestkan nnti.....huhuhu....tak sabarnye nak balik melaka.....

Izan said...

oh melaka!!! rindunya kat melaka. dulu i blajar kat melaka.

kat melaka makan sume sedap2 kan???

a-as said...

best cuti2 malaysia kan..like u said yang surprise lagi best!!
Dah lama tak ke melaka...padahal tak jauh pun from KL..

Shopaholic Mama said...

Aiyoh I cant remember when my hubby proposed. But typical Sporean style, if the guy ajak the girl to apply rumah HDB, then kira tu dia propose lah!

rasp said...

khas lysha,
: kita serupa..i pun suka gi jenjalan..tak kisah mana, round2 kl pun leh gak :D
tu la kan sis, hampess tul kan...

dilla,
: we celebrate 2 anniv je sis, hari dia propose & nikah.. birthdays tu biasalah kan...
insyaAllah akan ditemukan jodohnya itu...

azreen,
: ooooo u org melaka ek...leh leh suka i tau kalo dpt ke melaka...one of my fav destination!

melaka,
: a'ah sis mmy makanan sana sedap2 kan!

a-as,
: asalkan ada elemen surprise semuanya best kan..:D

SHM,
: sis, w'ouls takde tunang2 so bila proposed tu considered tunang sbb tu leh ingat tarikh :D ooooo like tat aaaa hehehehe sempoi!

pearlEJ said...

bestnya pi jenjalan... tapi hotel laa pulak yg potong stim sket... tapi tak per, janji aktiviti lain berjalan dgn lancarkann.. hehe...

rasp said...

ej,
: tul tu yang...sib baik aktiviti lain tu leh cover incident hotel hampes tu kan..

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

untungnya sis dapat surprise present... hubby i tak rheti benda2 ni semua.. mmg dari dulu lagi... bukan kata surprise, belated present lagi adalah!

PerantauSepi1306 said...

ughhhhh udang sambal ti menyiksa batin la sis... hmmmm i rasa bukan kat melaka je sis... masa duk kat alor / kuantan punya GC pun bilik dia ada bau hapaks sket.. sib baik kat alor la ni dah tukau jadik regency.. so depa up sket la bilik asal tuh dan no more bau ;D

~ Lady ell ~ said...

sis,rivera hotel pn rasanya ok gak kot...

food tu...menggoncang kalbu..org kuat mkn ni tkleh tengok mknn...rase lapar sesaje...:)

moralle said...

syok nyer SH suka make surprises to his lovely wife :)

Blushwax said...

So romantic SH plan this surprise. Alahai..if only my husband is half as romantic. Dia tu terlalu pratikal dah. Hur hur. Boring betul.

Dee said...

dulu sy dok equatorial..bestlah rasp..bilik besar..n sy sukalah tgk gambar kerang yg u snap tu..cantek..btw u r lucky ur husband really love u ye..ingat lak dia ngan tarikh tu..kalo i..hmmm..lupa ko..x ingat langsung!!

rasp said...

afkar'z,
: syukur alhamdullillah sis SH i cam gini kan..

perantau,
: mmg sedap sis udang tu..ooooo GC mmg cenggitu ek..1st time terkena nie *uhuks*

ell,
: harus dicuba nanti nie..kuat makan body maintain no hal lah..cam i kuat makan, body pun kuat kembang ngehehehehe

moralle,
: like wife like hubby sis :D

blushwax,
: tapi mesti byk kelebihan dia yang lain kan *wink wink*

dee,
: equatorial mmg best..dah pernah dok situ sis...tarikh tu mmg we celebrate sis, tak besar2an, kecil2an or kad2 pasti masing2 dpt!

lily lotus said...

ouh..propose pun ada anniversary..seronoknya!