Thursday, January 8, 2009

... energy ...

Last weekend i gena serangan gastrik yg agak teruk gak lah...dah lama gak tak kena gastrik nie. I agak lah sbb nowadays i slalu skip lunch or have a very late lunch jadi tu yg jadik haywire system body i nie...

So now i dah membekalkan diri dengan energy bar... so if i tak sempat kuar lunch hour nie lah yang i akan sapedek....



Hopefully si gastrik nie jgn lah datang menyinggah kat i lagik ek..i tak soka the gulings2 tu...

20 comments:

moralle said...

good choice sis.....gd in fibre n diet to kan......tak lama lagi I can c the slim mlim rasp.......

azreen said...

kak...salam kenal ek...smlm masuk tp tak berani nak tegur....hehehe...kenal akak bile tengok dalam blog Dee....nice to meet u... :-)

a-as said...

healthy food and sodap..

rasp dearie..I dah bayar hutang tag kawen..check it out yo!!

rasp said...

moralle,
: me slim!!!! wakakakaka..joke of the day lah sis...

azreen,
: salam sis, alahai tegur je, me tak makan owg :D thx singgah & singgah2 lah slalu.. i will dar-link u k..

a-as,
: a'ah sis...healthy and filling..

thx buat, akan ku terjah.....

mc ta said...

mm..energy bar ni pun kita suka lagi2 yg ada almond ka..macadamia ka..sedap tul..
yg tak best dia tak boleh buat kita kenyang lahh..kena makan 3-4 bar kot..canner ek? he.he..

rasp said...

mc ta,
: ooo tak kenyang ek... tapi i makan 1 bar masa lunch hour takde pulak rasa lapar lepas tu ... next meal dinner la or kkdg tu dinner pun terbabas xamik sbb dah letih sangat :(

dakgilachoc a.k.a nani said...

erk..kita pun suka energy bar ni..beli kat guardian tp x surela jenama per..sodap..especially yg ada kcg2 la..=P

akak ni kena rajin amik lunchla..nti sakit..pekata bwk roti sandwich dr rumah...x sempat lunch mkn je roti tu...:) roti kosong cicah air teh/kopi pn sodap..

PerantauSepi1306 said...

yahhhh mmg tak besh kan sis kalu gastrico de amor tuh.. urghhhh tp siyes lepas ni ada versi slim sket sis rasp hehehe caiyok, caiyok :D

Shopaholic Mama said...

I wish I can eat energy bar but I cant coz I tak suka! nasi & mee jugal I akan carik!

aFkaR'z said...

uihhh, menambahkan tenaga & lemak ni... kekekekeke

rasp said...

nani,
: nie taste cik abe i sbnarnya heheheheh kalo i nak yg kacang2 gak :D

jemu gak nak makan sandwich sis coz slalunya bekfast i buat sandwich :D

perantau,
: mencik kan sis gastrico nie ... me kurus??? tat'll be D day lah sis hahahahhhaha

SHM,
: i HAVE to coz agak susah nak kuar mkn *uhuks* dan takmo lah susah2 org slalu suruh gi tapaukan...

afkar'z,
: kerana terpaksa lah nie :D

~ lady ell ~ said...

hehe..tk sabar nk tengok sis rasp slim..phewiitt...

rasp said...

ell,
: me slim...buat lawak ke...me tak diet pun..... ini kes kalo lapar & cannot go out lunch...kalo leh kuar lunch me eat tak henggat donia tau...

reena said...

ahaks.... patutla tadi kite nmpk 'benda' nih kat area keyboard dia...ngupe2nye get ready nak ngap jekkk... ekkekeek

e_ja said...

rasp,

i ponn ada gastrik jgk..huhuhu..nmpaknya byk bnda yg kita sama kan rasp..

suka mkn n ada gastrik..hehehe..cmne tuh suka mkn tp ada gastrik??..terkonpius di situh..hehehe..

sHwEeT ByAtcH said...

truk gak erk org kns gastrik.. my frien tu ade smpai pengsan2...

itu choc bar nampok sodap!!

rasp said...

reena,
: ooo sempat u skodeng ek nghehehehe

e_ja,
: ooo kita sropa ek yang :D benda yg sakit2 pun leh sropa kan isk isk isk...

dilla,
: sampai pengsan2 ek..isk teruk tu..

tu energy bar lah laling..can best if leh tukar jadi choc bar :D

Dee said...

waa..dee pun kena standby ni kat opis..kalo x sakit guling2..

eya said...

siannye..kalo time pose cmne ek sis?
leh thn ke prt kosong?

rasp said...

dee,
: a'ah sis..it helps gak lah..

eya,
: i dah lama tak kena gastrik nie..but ni disebabkan 3 bulan kebelakangan nie, timing makan tak betul langsung, haywire so kena balik aaa...tapi syukur alhamdulliah masa bulan posa ok jek..