Sunday, January 4, 2009

... bagan lalang ...

Petang 1st jan aritu, w'ouls kuar gi jenjalan..then i notice SH bawa menuju ke area sepang..mana plaks nak pegi nie... bila ditanya arah tujuan, katanya nanti lah surprise destination..ntah apa-apa kan..

Tapi yang pelik bin ajaib tu kan, bila on the way ke sana, dua tiga kali dia tanya i "tul tak arah nie" or "tul ke jalan i ikut ni" camne lah i nak jawab tu, kalo destination pun i tak tau ke mana...isk isk isk...

Ghupanya dia bawa w'ouls ke Bagan Lalang...sib baik lah w'ouls nie mmg species kureng skit nak mandi laut ni, kalo tak meroyan baju extra tak bawa kan...tapi masyaAllah ramainya umat...


W'ouls dok dlm kete je round round kawasan tu... Ada pony ride tapi sorang pun takmo naik..ingatkan nak bagi je sapphire naik kan, tapi ya ampoon dia ni cam 'jaguh kampung' plak...kalo kat umah tgk 'animal planet' tu yo yo oooo je sebut 'orse' tapi bila live, takutttt...hehehehe


So kul 6 camtu terus gi ke satu restoran kat situ, tak ingat namanya..SH cakap dia baca dalam blog saper ntah, sedap makan kat situ...so we gonna give it a try... w'ouls order udang masak pedas (tak pedas pun), sotong goreng (masin), siput buluh masak pedas(i tak tau nama, boh je ~ pun tak pedas), kailan ikan masin, otak-otak ... tapi harapkan seafood tu fresh je, masakan dia tak de ummmpphhh... tapi licin gaklah w'ouls makan :D

Bila perut dah kenyang, jalan dah puas apa lagi, ciao balik umah aaaaa, tunggu nak zzzz je coz Friday kena keje *uhuks*

14 comments:

moralle said...

best nampak dishes tu sis :)

Shopaholic Mama said...

I like yr phrase 'species kureng skit nak mandi laut' coz we all pun mcm tu jugak.. hehehe.

Dee said...

u panggil siput buluh ye..kdg2 org panggil pepahat...tp i x mknlah..geli..hehehe..

PerantauSepi1306 said...

uiksss ke bagan lalang ye.. :D sana mmg tak shesuai nak mandi tapi kalo nak main layang2, camping and taking picas ok.

Hmmm next time if sis plan to visit there, camp for a nite then bring along the bbq place and some charcoal, early morning beli kat pasar dia the fresh seafood then cook.. lagi best ooo :D

e_ja said...

rasp sedaap dan lazaaaatnya..
dh lah x bekfes lagi nih..
huhuhu..

tetiba dah rasa teruja nk pi bagan lalang pulak nih..

dakgilachoc a.k.a nani said...

makanan tu lau tgk...perghhhhh..menitik2 air liur...sib baik akak ckp x sedap..leh thn lagi ni...ekekekeke....

kita x penah lg smpi pantai bagan lalang ni...org kata sana meriah erk skrg....ermmm..bilalah nak pi ni..:(

mummysyafie said...

sis..kat ner ni..best arr tmpt ni

rasp said...

moralle,
: sis, nampak best, rasa biasa jek..

SHM,
: oooo kita dari spesis yg same ek :D

dee,
: oooo pepahat namanya ek..i tak tau, i boh je nama siput buluh coz keturunan siput then cam buluh plak hehehehehe...ni 1st time w'ouls try..

perantau,
: tapi kan sis, ramai tul umat yg gi mandi manda tau..

me camping with sapphire?!?! xdpt i nak bayangkan ngehehehe.. probly bila dia besar skit baru leh.. tapi betul lah ckp u, camping then buat bbq beli kat situ..perghh mesti lagi best!!

e_ja,
: lum bekpas..alahai ciannya...gi lah terjah sana nanti..

nani,
: a'ah, ni lah yg dikatakan 'indah gambor dari rasa' nghehehehe... tapi if dpt restoran lain maybe sedap kot...

insyaAllah satu hari u akan pegi gak, buat list 'places to go' takpun ajaklah dee gi sana bila2 :D

mummy,
: kat bagan lalang sis...best aaa gi if suka mandi laut, main layang2, lepak2, makan seefood...if adventurous leh camping, if tak stay hotel sri malaysia, chalet pun ada kat situ :D

lily lotus said...

tp laut situ bersih ke kotor??

rasp said...

lily,
: aiseyman sis, i tak lah turun ke laut pun..amik pics dari jauh je coz me kurengggg skit laut2 nie, pasir2 dia cam belenggas *ihiks*

Zanna_MamaBatrice said...

x pernah sampai bagan lalang lagi...best tak sis..
keh keh keh

laaa......x pi main air ker dah sampai sana....kalu kami, dah awal2 kecebus dalam laut tu...

Izan said...

wow.. bestnyer jalan2 cari makan

eedany said...

wah surprise gituuu kan? Oh...i love surprise!

makanannya semua nampak sedaplah sis. Terliur tengok! Esp. udang tu... grrrrrr geram!

:)

rasp said...

zanna,
: sorang pun tak gi ke pantai or celup kaki tangan..coz mmg spesis tak gemar laut :D

ekceli mmg best kalo camping, bbq, mandi manda, main kite..gi ramai2 mesti havoc..

izan,
: bab JJCM mmg best kan :D

eedany,
: me too loooooove surprises!

mmg nampak sedap tapi rasanya kureng umpphhh laaa.. sayang sbb semuanya fresh kan kalo masakan dia ada ummpphhh aduss..pasti terangkat! :D