Wednesday, December 31, 2008

...ciao & holla ...

How time flies kan..kita dah masuk tahun baru (maal hijrah) dan nak masuk tahun baru ~ bulan 'mat salleh' :D

Bagi sesetengah orang menyambut tahun is nothing, cuma a change of calendar kan but bagi sesetengah pulak, tahun baru merupakan satu simbol untuk satu permulaan bagi kehidupan yang lebih bermakna....

Jadi untuk sesiapa yang mempunyai azam dan cita2, i wish you the best and may it all come true..pengalaman pahit kita jadikan pengajaran dan sempadan.. and cherish all ur sweet moments....

This is my last entry for 2008...

Ciao 2008 and holla 2009...

... hobby ...

Nie i nak story pasal hobby...tapi bukannya hobby i tau, hobby bonda i... bonda i pandai menjahit tau...sewing is her passion lah... baju, langsir, manik, beg, quilt apa2 aje, dia leh jahit... tapi now dah kureng skit kot sbb mata dah kureng skit kan..

But she oso love to garden... so ni i amik gambar bunga2an yang ada kat laman umah tu... terselit gak lah gambar my lil princess yg dok kat buai nie....

Ha, ni pun dia suka... dia suka kumpul teko ~ cuba sebut teko byk2 kali, laju2 18sx :D ~ tak kira size lah, besar, kecil, leper, semua dia suka... ni i snap skit je, sebab i dah malas nak amik dlm lemari..yg i snap nie kat showcase dia je... most of it, i lah yg bagi kat dia tapi ada gak yg dia beli masa dia pi mekah & oversea dolu2....


Ha tu la antara hobby bonda i.... i rasa kalo teko2 nie ada kat umah i, leh wassalam kot *ihiks*

... pizza ...

Memang slalu lah i blanja my precious gems kan... tapi semalam special skit... naper special ek..

Coz i love them..hehehehe memanglah kan... well, my darling aqua dapat good results for his pmr... very proud of him...he deserve the good results after all his hard work kan ~ special hadiah dia minta postpone till his birthday, fuhh lega :D ~ plus sekolah dah nak bermula so konon lah treat sebelum masing2 busy and kena beri 200% on their school work...plus we gals nye niat..niatnye... agak2lah kan... insyaAllah dengan bermulanya tahun baru nie, about time for us to properly menggunakan muslim attire...insyaAllah...

Punya lah tanya nak makan apa, TGIF ke, Kenny Rogers ke, apa2 yang agak special and jarang gi..mula2 tu minta McD, adussss takmo i takmo aaaa, then leh plak ajak gi makan tomyam kat gerai biasa jek..i request special skit laaa...last2 pizza and they say no compromise anymore..hehehehe oklah tu, pizza pun pizza laaa labuuu...

Ni kan, i request sangat2 from my precious for their picture tau... They all kalo ikutkan hati takmo langsung letak dlm my blog..nehi nehi tapi atas pujuk rayu ibu tersayang, they consent this clear cut pics...smooooccchhh love u guys... tengok lah the pose with attitude hehehehehehehe...padahal byk pics lain but i loiiikkeeee....

Tuesday, December 30, 2008

... ferry ...

Lepas jumpa Ej, w'ouls plan nak naik ferry...hehehehehe konon nak layan Sapphire tapi i rasa more nak layan i kot :D Dah lama gak lah i tak naik ferry, rasanya since ada Penang bridge..

Syiok gak experience nie...Sapphire mmg excited tapi w'ouls tak bior dia jalan, dukung jek dia, agak risau gak nak bior dia jalan :D Memang tabik aaa kat pekerja ferry tu, sbb ada sistem nak naik ferry tu... bukan main naik sumbat je... mula2 kena q kat luar ~ time ni sapphire dah agak boring, mula lah main spek dia & mcm2 kerenah lah ~, then dia lepas row by row, q kat dalam skit jez before nak board ferry tu, then masuk dlm ferry tu row by row, bila dah pack quater way, dia masukkan plak yg bermotor...lebih kurang camtu lah...


W'ouls naik ferry "Pulau Angsa" tapikan i wonder ada ke pulau yang betul2 bernama Pulau Angsa ek & kat mana pulau nie...ermmm...

... bertenet ...

Kahkahkahkah... bertenet tu... tapi tul pe i gi dating... dengan siapa, jeng jeng jeng dengan miss pulau mutiara yang vogue the vass, EJ ....

Sepatutnya janji dgn Ej nak jumpa dia hari jumaat, nak sapedek kat nasi Pakcik Sayang... tapikan salah i laa tak roger-roger dia awal-awal... so w'ouls postpone set hari sabtu plaks... so sabtu tu kul 10.30 am, i roger2 and set gi situ kul 11.30am... tapi skali lagi i lewat sampai coz kena siapkan si kecik yang meragam nak sleep time tu... jenuh la gak nak siapkan dia...berdesup my SH bawa kete lepas tu sebab dah lewat...dah tu tempat tak sure kat mana...

Bila sampai kat jalan tu..lupa la plaks nama jalan tu.. i roger-roger Ej, dia kata dia akan tunggu depan kedai tu... so wouls drive nampak lah this gorjes lady dok tunggu...adussss, ya ampon laling, org penang murtad sungguh i nie kan...

Dah jumpa, pot pet pot pet dengan Ej & Eida sambil sapedek ~ sib baik time tu Sapphire sleep so dgn amannya i dpt makan oooo ~ dah selesai makan je, Sapphire bangun....pot pet kejap then i minta diri dulu coz tau Ej pun dah ada appt dgn another blogger, kak jas... dah kuar kedai baru lah teringat nak bergambor...biasalah Ej kan kita kalo jumpa, lupa habis nak amik gambor...aritu pun sama gak, dah nak balik baru bergambar...

Ej kata jom amik pics membelakangkan kedai tu, bukti makan kat situ... ya betul.... she mmg slim tau and i tengok makin jelita ... tengok lah plaks si gemukss yg berbaju mewah tu..ish..very tak sedar diri kan nghehehehehe...dan tengoklah muka Sapphire yang baru bangun tidor & still not herself...mamai gitu...

Ej, thx blanja makan...memang sedap aaa kat situ..next time balik leh gi lagik and betul lah pakcik tu suka panggil 'sayang' kat pelanggan dia :D

... chilli ...

Haritu masa gi penang, teragak nak makan tomyam.... so apelagi, roger2 lah EJ tanyakan dia kat mana makan sedap...Malu tul org penang tak tau tempat makan kan..nak buat camne, dah dok kl lama bebenor & Penang pun dah byk berubah...

She recommended makan kat Restaurant Chilli Corner, kat Nagore Road ... w'ouls pegi situ...mmg lazat tul food dia...w'ouls order tomyam seafood, sotong goreng sesame, sambal petai and otak-otak seafood (speality) ... bila the food arrive... zassss terus berdesup nak makan, tapi i sempat snap ala2 kadar je and no pics of the otak2, why......

Dah almost makan habis se-round..tetiba prasan otak-otak seafood tak de, w'ouls still asked for it and order nasi tambah, and mmg sedap...tapi seriously, portion food dia banyak..w'ouls cuma order food set small je, tapi leh makan 4 orang tau...memang kelazz food dia...

We ouls the last customer hari tu... sampai sempat berbual dengan owner restoran tu ... if uols gi situ, uols leh tengok banyak gambar dia tangkap ikan tau.. dia ckp he has been fishing dari umur 5 tahun... perggghhh... cayalah..dia kata dari hobby leh jadik career... bagus kan camni...tengok tu, siap leh interview woooo hahahahahahaha...

... Maal Hijrah ...

I hope not to late nak ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua...

"semoga kehadiran Maal Hijrah kali ini menutup nafsu kita daripada kepentingan diri sebaliknya mudah-mudahan ianya membuka hati kita untuk terus menginsafi akan segala pahit yang telah kita lalui..."

Sunday, December 28, 2008

... yuhuuu...

Yuhuuuuu I'm back!!!

Sampai umah kul 12.30 tengahari tadi... Letih lah gak. How's my trip ke Penang...sronoks gak lah walaupun ada niat yang tak kesampaian..*uhuks* But w'ouls enjoyed ourself...A relaxing holiday..no sopping mopping walaupun dah sampai shopping complex still managed to control my 'napsu' *ihiks*

InsyaAllah later-later i will update k, walaupun gambar kurang diambil akibat penyakit "M",...malam ada dinner dgn my family..nak celebrate my bro's birthday...so nak kena unpack and rest jap..

Till then...take care uols...

Saturday, December 27, 2008

... tag pics lama ...

Tag ni ada 2, 3 fwen yang tag i... tak ingat lah sapa tapi yg sure 2 darlings i, sis mar and sis eila tag i nie... if tak silap ada sorang dua tag i tag yg sama..kiranya langsai ek hutang i on this tag...i auto publish ..if tak nampak ya amppooonnnnn


Syarat-syarat:-

1.sila amik gambar.. dan letak kan di blog anda

2. citer skit pergi mana pki macam ni time dulu-dulu..
Gambar ni di ambil bulan april last year.. masa tgh pregnantkan si kecik..kat McD, nak celebrate birthday my precious Emerald... tengah malam masa tu, jam kul 12.30am..

3. TAG 6 orang
~ ni i nak skip... takmo tag sesapa lah..rasanya ramai yang dah buat pun...

Friday, December 26, 2008

... 1st KFC ...

Ni actually pic last wiken rasanya..tak sure..

Sapphire 1st KFC Kids meal... i belikan dia nuget set tu lah.. habis dia makan 4 ketul nuget plus whipped potato...slalu w'ouls share2 je food with her tapi memandangkan dia pun dah start nak eat properly.. i tried ordered her the meal and syukur alhamdulillah habis dia makan semuanya...she is truly thrilled...

Thursday, December 25, 2008

... Pulau Mutiara ...

Disebabkan dapat 'green lite' dari big boss lewat... today i was up at 4am untuk buat last minute packing.. Yabedabedu nak balik kampung...iye fwenz i nak ke Pulau Mutiara...winduuuu sgt nak balik sana..

So from now till hari isnin, ini blog akan bersawang with mungkin auto-publish yg kkdg tu akan kuar ntah apa2...slalunya font tu lah buat hal..kuar kecik bebenor if amik kanta pembesar rasanya still tak leh baca....if jadik cam gitu..ya ampoonnn...

So till then..take care!!! Smoooccchhh!!!

... jokes ...

Jokes to share with uols...vely powrerful engrish... hehehhehe


.....place where robbers shop.. ??


....and make it look like an accident ?


.....serve cold???


....Hmmm Having "FUN" in shower???

Wednesday, December 24, 2008

... my wish ...

Sebelum i terlupa/tak sempat....kepada yang menyambut krismas..have a merry christmas ya! and kepada yang bercuti friday nie... uols gonna have a looooong wiken..enjoy urself!!!



Yippeeeee! I sronotnya.... big boss baru kasi green light untuk i bercuti...sronoknya!!! Looks like i'm gonna have a long weekend tooo... hari selasa 30hb Disember baru i start keje...bestnya!!

Tengoklah if i sempat update, i will do so, kalo i auto publish pun leh gak kan tapi tu lah kkdg tu yg kuar ntah apa2... anyway, kepada yang nak berjalan jauh... have a safe trip..don't drink and drive, if letih, stop to rest... and do take care of yourself ya...

Have a splendid time with ur family & fwenzzzzzz... Smoooocchhhh!!!


... dodol ...

Hohohohoho merry christmas...merry wednesday..esok coti..wuhuuu....

Jom kita sambut krismas dengan memakan dodol...ha! dodol *ihiks* very the ke-melayu-an krismas kan...sebenornya n3 ni tak de kena mengena pun dgn krismas...

My fwen bagi kat i dodol nie..tak byk mak dia buat, skit je.. so i share lah dgn teman sebilik i nie, Ima.. mmg sedap...lembut dan manis dia jez nice... rasa cam nak order je tapi katanya mak dia bukan buat bisness pun, jez saja suka2 buat for her and since ada lebih skit she teringat nak bagi kat i...syukur alhamdullilah lepas rasa 'ngidam' nak cari dodol yg sedap cam gini..i loike...

Tuesday, December 23, 2008

... homeopathy ...

Gud morning and have a great tuesday... yippee lagik 1 hari then cuti krismas .. *ahaks*

Yesterday, my darling SH mc hammer ... katanya sakit gigi. So yesterday morning dia off ke dentist..tak buat appointment, jez impromptu lah kan..ha ambik ko kul 3 petang baru leh jumpa..kesian kat dia..

Kul 3pm dia pegi sekali lagi tu dentist...check2 gigi semua ok..gusi nye je bengkak..since he was there, dia buat scalling and jeng jeng jeng.. the doc gave him ubat nie...

Wah, dentist pun guna ubat homeopathy kan... i ingatkan dentist will use something like listerine gitu lah kan... well, jez give it a try..mana nak tau kot2 it will ease the pain... tapi till tis morning, he said still ada rasa denyut nye tu... i doakan it will ease off before cuti krismas ...

Monday, December 22, 2008

... nenas ...

How are you kengkawan...how's ur monday? Malas ek nak start keje...Me pun tapi takleh nak malas2 coz keje mmg byk...

Tadi ada kawan big boss dtg melawat... dia nie ada ladang nenas... dia datang bawakan 'hadiah' nenas for my big boss..katanya nenas2nye manis yang amat...tapikan uols i ni mmg tak gemarkan nenas..tak kisah lah nenas tu manis ke tak..coz lidah i ni cepat je terasa 'lidas' tu... i rasa org sebut lidas kan bila lepas makan nenas, lidah kita terasa semacam tu...



My big bos amik 2 biji je, lain dia bagi kat i... thx boss....uish byknya, leh niaga ek hahahhahaha.. tak lah, ni memang rezki my fwens lah..i akan bahagi-bahagikan, 1 plastik dah selamat dibahagikan, tinggal ni plaks nak bahagi baru teringat nak amik gambor *ahaks* ... kalo masak lemak ikan masin letak nenas or pajeri nenas sedap ek..perrrgghhh!!

Saturday, December 20, 2008

... name tag ...

Antara saman yang i nak bayar.... ni baik simple jek... kena saman bila jejak kat wilayah sis atty

THE RULES:
1. Copy the tag to your blog
2. Add the link the person who share this tag with you…
3. Nominate at least seven blogger
Your 1st Name Tells A Lot About Who You Are
Have a good time knowing the meaning of your name!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A: Best Gf/Bf any one could have
B: You love a certain someone
C: People cant help but check u out
D: You are really lovable
E: You Are Great Kisser
F: Easy to fall in love with
G: You never let people tell you what to do
H: You have a very good personality and good looks
I: People love you
J: People Adore you
K: You're wild and crazy
L: Awesome kisser
M: Handsome/Beautiful
N: Easy to fall in love with
O: Best kisser ever
P: You are popular with all types of people
Q: You are a hypocrite
R: You love to kiss
S: You are Freaking CRAZY!
T: You are loyal to the ones you love
U: You really like to chill
V :your not judgmental
W: You are popular
X: You never let people tell you
Y: Sexiest bitch alive
Z: Never good enough...

so i buat nama i nie je lah ...
R : you love to kiss ~ auwww, smooocchhhh...
A : best Gf/Bf any one could have ~ ehem! ehem!
S : you are Freaking CRAZY! ~ crazy berblog ngehehehe
P : you are popular with all types of people ~ cam artis fofular gitu :D

nak kena tag 7 tapi takmo aaaa... so if anyone interested to do...silalah...

Friday, December 19, 2008

... awards & wish ...

"Your Friendship adds... Beauty to my life!"



I dapat this beautiful gift from eya . Terharu tau.. Thanx eya!

Pengakuan...1st time i 'mengaktifkan' diri dalam dunia blog, i memang tak sangka yang i akan 'jumpa' teman-teman yang warm, caring, loving, concern, understanding... but i did...i found this in each and everyone of you, my fwenz...

I nie bukan nya someone yang pandai menyusun kata like some of you.. stok2 merapu merepek pandai aaaa... therefore, i jez nak say a simple thank you to all of you for being my 'gengstarz' thank you for accepting 'me' as i am, thank you for being you and thank you for this beautiful fwenship...i truly appreciate it!

Uiks apsal ter-emo plaks i nie.. But seriously.. i thank you to all!




Ni plaks i dapat from my darling sis moralle .. sis makacih sooo much... terharu gitu..

I sukaaa sukaaaaa banget..ada gambar butterfly tu kat award nie..sweet kan..

Sis u pun have inspired me a lot tau... mlm2 bila we chit chat, byk kata2 pujangga u utk i tau...thx ya sis...appreciated it...




and lastly i nak wish uols to have .....


take care... smooochhhess & huggssss

... buatmu ratna ...

Dearest Ratna,



Smoga panjang umur, murah rezki, sihat sejahtera, berbahgia hingga ke akhir hayat dan smoga hidupmu diberkatiNya selalu....may all ur wishes come true & stay sweet!!!

Thursday, December 18, 2008

... tag tawin ...

Baru je nak warm up engine, gedebom dah kena saman uwaaaa...dah byk rasanya saman2 i tak berbayar...i takmo nak tangguh yg nie...sebenornya baru jek semalam i dok godek pc i ni, ternampak ada pic nie so leh terus bayar saman cik puan mznana, silalah menjamu mata kengkawan gambar kamikaze i nie *ihiks*

Rules :

1. sila tepek gamba kawin sendiri bukan gamba yg korang google!

2. tarikh korang kawin

3. tag lar sape2 yg korang suke


me nikah 21 april, 8.45pm

majlis 22 april 8.30pm

tag ek.... sapa nak buat nie... errmmmm...

atty a-as zana afkar'z lily eila mcta mimi dee

if ouls yg lain kerajinan nak buat sila lah iye...and kepada yg tersenarai *ihiks* jgn mare tau, if rajin sila lah buat, if malas, no prob.....

... ntah apa-apa ...

Memang skarang nie keje melambak tul...dah expecting to be bz sampai bulan april next year..fenin fenin..ditambah plak ada 'titik2 hitam' yg harus i tangani, bertambahlah ke-fenin-an nie...dah sebulan lebih boleh dikatakan 3-4 hari seminggu i balik paling awal kul 7.30 malam...work is never ending kan..


Most of the time lunch hours i tak kuar... stay kat opis, samada kengkawan tapaukan ... takpun, i kuar lunch lewat dlm kul 3.30 camtu ... dah jadik cam anti-sosial lah plak...tak join gengstarz i for lunch or outing pun... sib baik i now dah ada companion, Ima my teman se-opis... kalo tak lagik lah i lone ranger...


Today, i thought nak bekpas sandwich nie... masuk2 opis, terus keje...now dah kul 12 lebih baru terasa lapar...terus lah i ngap nie...dan yg paling i suko sangat, big boss bagi kat i nie...wuhooo save $ i nak topup kan my precious kids nye kredit! i loike....buat2 lah slalu boss...nghehehe

Disbbkan ke-bz-an inilah gak, i nye n3 stori pun ntah apa2...blog hop pun as and when i ada masa terluang baru leh...bila balik umah dah malas nak ngadap pc kan..nak ngadap family plaks kan...

Amende lah i merepek kan ni... sebenornya jez nak inform uols yg nowadays, i agak ke-bz-an yang ntah apa2..jadik if terlewat nak meninggalkan jejak kat umah uols ya ampon iye...kkdg tu i singgah, baca2 je, tak tinggal kesan pun, kkdg tu qada n3 lama tapi komen cuma kat n3 yg latest je... i know uols semua amat memahami and i thank you...take care tau....

Wednesday, December 17, 2008

... award ...

Award nie i trima dari a special fwen of mine, bukan calang2 owg tau, royalty pulaks tu, dapat dari ladyell. sis dah lama nak tanya ni, dpt anugerah 'lady' tu dari negara mana sis *ihiks* gurau je ek, don't murka2 ya... Terharu banget i trima award nie, mmg ku appreciate it soooo much...tq sis. Me? Best blogging buddy ke... *ihiks* no lah..me biasa2an aja...ikhlas seikhlas2nye fwenship i ni tau...so neway seperti kebiasaan..wajib ada rules upon acceptance of the award kan...


1. Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language.

2. State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs.

5 jek ek...uish susah wei nak pilih2 coz semuanya to me semuanya best2... tapi akan ku CUBA follow lah rules nye..
~ Sis Moralle ~ she mmg best lah, caring, loving etc
~ Sis Mommy Lily ~ sis yg caring too & blogger yg tegar..hope this will boost u up
~ Miss Vogue Ej ~ she mmg very friendly, jovial, sincere..
~ sis Perantausepi ~ she is caring, concern, loving etc and i trully love her photo skill
~ Sis CT Elly ~ she very jovial, sincere etc

nak pass gak utk sis reena tapi sis ell dah awardkan kat u kan...nak pass ke cik puan ted ~ sis nie dah lama mendiamkan diri, but if u buka & read, sudi2 lah amik ek sis, same goes tu adik molek ditott n tauruzmama, sis ell dah bagi kat uols but niat di hati nie nak bagi so if they buka blog, this is for you too....oooopsss alamak terlebey sudaaaa *ihiks* typical me tak leh ikut rules kan muahahaha

3.Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award.
4.Show these rules…SIMPLE!

Tuesday, December 16, 2008

... pot luck ...

I ni sebenornya silent reader kat Red Diva... today masa buka her blog terbaca nie... and i rasa dia ada minta jasa baik untuk promotekan potluck with redmummy.com yang insyaAllah akan berlangsung pada :


Bila ? Sabtu 27 December
Waktu ? 4pm - 6pm
Venue ? Taman Putra Perdana Presint 1, Putrajaya

Fees ? takde sebarang bayaran dikenakan cuma mintak kerjasama kalau boleh satu family ke single family bawak boipren ke gf tuh leh bawak makanan lagipun kita buat konsep potluck.
Please email your attendance gak kat komiti yang bertungkus lumus untuk menjayakan potluck with redmummy.com nih yer coz depa nak kira kepala etcs:
potluck.redmummy@gmail.com.


dan jangan lupa bila you nak email to komiti redmummy.com (potluck.redmummy@gmail.com) , pastikan you state lam email you:
Name :
Url blog kalau ada :
Nick yang selalu diberi di dalam redmummy.com jika anda bukan silent readers:
Jenis makanan yang akan dibawa:
Jumlah kehadhiran: (kalau single nak bawak mak ke adik badik ke, yang kawan nak bawak berkawan2 ke ha gitu)
Mobile No:
Harap kita jumpa yer….insyallah!


So pada sesiapa yg free leh gi and give support for the pot luck..mesti besh & happening. mesti leh jumpa ramai blogger fwenz masa tu.. sayangnya, i tak dapat nak attend..hari tu i ada hal yg penting sangat nak diuruskan...

Monday, December 15, 2008

... layannnnn ...

Today, pepagi lagi di panggil oleh big boss untuk di'update'kan hal ehwal 'problem' dan yang sewaktu dengannya....adussss... ntahlaaa... malas nak amek pot tapi kesannya terkena gak kat i, mencik tul! disebabkan nila berkilo! *uhuks* put it aside, takmo pikior2... wokez... disebabkan ketidawarasan i today.. story simple je ek..layannnnnnn...

Sabtu dah kul 3ptg my SH ajak gi 'holiday' konon laaaa... hahahahahaha ~ gelak paksa nie ~ sebenarnya jez nak spend time out of kl je... ihiks..bukan holiday betul... so, pikir2 nye pikir...terus je dia ajak ke Genting.... ha! genting... confirm tak stay aaaa coz sunday SH ada 'hal'nye so jez gi cuci mata, cuci poket je lah *ahaks*

Dah lama tak ke Genting... best gak. tgk tu 'Statue of Liberty' pun dtg melawat tau *ihiks* tapi disebabkan my lil princess nie very the little gitu, byk lah rides tak leh naik...so i ni kes jenjalan sambil layan si kecik nie je lah.. kejap je gi pun tak gi main yang kat luar tu.. dalam kul 6.30 camtu, w'ouls turun balik ke kl......

Balik umah, buat apa yang patut then we went out for dinner... tak tau nak mamam apa, teringatkan plaks nak gi buat lawatan tak rasmi ke JJ yang baru di buka kat area setiawangsa tu.. sampai sana, jenjalan jap, gi sapedek kat wendy's, ada small musical fountain tu :D ... then off balik umah .. titon time :D

Sunday was spent at home, mengemas rumah, buat 'hal ehwal' baju and rileks time.. malam chat jap dgn my darling sis..... then zzzzzzzzzzzzz.....

Friday, December 12, 2008

... wohooo ...

WOOHOOOO! HAVE A GREAT WEEKEND EVERYONE!!
ENJOY UR WEEKEND AND DO TAKE CARE K!!!
SMOOCCHHEESS & HUGGSSS

... candle ...

I lum recover 100%, tapi syukur alhamdullilah trip ke toilet dah stop, cuma badan je yang terasa lemah lagik. But I dah kembali bertugas hari nie. Thanks for well wishes and pada yg tepon pun tenkiu! I really appreciate it tau!

I masuk ofis pagi ni, ada kezutan plaks. I dapat parcel nie..



and jeng jeng jeng...cantik kan kan kan


Sukanya i dapat this aromatic candle.. tahu plak sis i loike pepel karer ek... *ihiks* i loike, i loike, i loiiiiike banget..thanks sis perantau sepi, susah-susah je, this is sempena jawapan for kuiz-3 hari tu...again sis makacih!!!

Thursday, December 11, 2008

... mc ...

Today, i on mc...naper..kena food poisoning..uwaaaaa..mencik!! Semalaman tak dapat titon, asyik ke toilet je.. I & Ima had our lunch at 3.30 kat cafe bawah tu...I malas nak pikir nak makan apa, so i minta Ima order skali for me..whatever she is having, i'm having...so she ordered maggi goreng...

Today, both of us on mc.... dia pun kena gak..so my guess is confirmed maggi goreng tu lah...mencik mencik mencik....now still not well yet, perut still meragam nie, and i dah start feeling tired aaa, so if i tak blog hop today, malam ni or esok je lah iye...dah lah sakit muscle i lum recover ditambah plak penyakit baru...isk isk isk

Anyway, nie plak crite malam tadi... bukan apa pun, my lil' sapphire ni, tak suka and tak tahan if ikat rambut ke, pakai hair clip ke or pakai hairband...mau seminit dua then dia tarik..tapi last nite masa i amik dia from her babysitter, rambut seconet dia tu berikat stail 'pokok klapa'...hehehehe and 1st time bertahan lama tau...from i amik dia till sampai umah and lepak2 before i changed her into her pj... adalah sejam lebih dia bertahan .... not bad..leh le i bereksperimen lagi lepas2 nie, i loike...

Wednesday, December 10, 2008

... Mommy Lily ...

Entry ni khas buat mommy lily, dia tinggalkan kat my komen box, uols leh check out pasal email dari another blogger lain yang terkena masalah nie kat http://espritrasp.blogspot.com/2008/12/shred.html.... sedih sangat i terasa with what happened to her, gonna miss her stories, gonna miss this sweet lil' lily... it can happen to any of us... what should we do, huh..dah lah i nie buta IT..alahai...

Mommy Lily said...


hai sis

hari ni frust sgt bila found out that lilysafiyya.blogspot.com dah kena removed. (termasuk mami punya bisnes blog serisinggahsana.blogspot.com) mami tk tahu knp dan mcmana blh jadi mcm tu.

sedih sgt coz semua perkara yg berlaku dalam 1 tahun hilang begitu saje. diari pembesaran lily dah tk ada lagi. cerita daripada lily kecil hingga dah pandai berlari skrg hilang sekelip mata. feel like crying but i'm at the office. very down today.

please sis tolong sebarkan e-mail di bawah yg mami jumpa kt blgger punya troubleshooting. e-mail ni org hantar dimana masalah dia sama dgn mami. rupanya ramai sudah terkena.sebarkan supaya org lain yg sayangkan blog masing2 berbuat sesuatu segera spt back up blog, save copy atau pindah ke free blog host lain atau dptkan dot.com sendiri.

belum tahu lagi sama ada mami akan teruskan blogging atau tidak. Thanks mami menumpang di sini.kpd sesiapa yg masih ingin berhubung dgn mami bolehla e-mail me okey.

i sayang semua rina.sabree@yahoo.com

... shred ...

Semalam opis mate i, Ima bawa breakfast untuk w'ouls... sempena aidiladha..dia bawakan nasi impit, kuah kacang & rendang ayam... fuyoooo sedap hingga menjilat jari tu.. sebenarnya masa aidiladha haritu i teringin nak buat kuah kacang tetapi memandangkan sakit blakang makin terasa, i make simple dish je ~ sambal tumis ikan bilis ~ jadik bila rezki ada depan mata.... laju je lah i ngap...syukur alhamdullilah

Perut dah kenyang, big boss pun yyiieelek, i pun tarik bantal ....hahahahahaha.. tak lah.. i buat projek S.... projek shred .... bukan 'shrek' ye... i shred document yg confidential... dan hasilnya.. 4 karung plastik itam... pergh... dah lah mesin shredder tu zaman tok kadok nye, leh masuk 3-5 helai kertas je sekali gus.. sehari suntuk i ngadap mesin tu... ekceli mesin yg besar ada tapi kat tingkat lain la dan memandangkan document ni confidential, i guna jek yg kecil nie... slow & steady i ngadap benda, habis gak lah .... yippee...puas hati i!

Tuesday, December 9, 2008

... aktiviti ...

Sronotnya bercuti kan. I cuti, blog ni pun cuti. Tak sempat nak jelajah blog time-time cuti. Ada gak buka blog tapi tak sampai 5 minit off coz ada je keje nak dibereskan. So nie i jez update serba ringkas about my lovely wiken...

Aktiviti sabtu.. jez lepaking kat rumah, kemas2 bagai and oso gi jenjalan. I rasa pagi tu kan i kemas2 bagai, alih2 barang itu ini kat umah tetiba petang terasa cam blakang i sakit..lain macam sakitnya bukan kat tulang belakang tu, tak reti nak explain. Kids malam tu nak makan pizza, so before ke pizza, i gi clinic dulu amik ubat.. rupanya my muscle ~ ada muscle k, bukan lemak :D ~ yg kaput. it will take me bout 7-14 days to fully recover, alahai lama tul... i tak leh buat keje2 berat & oso no dukung2 my lil' princess, if i buat gak, lagi lambat i recover *uhuks* after ke clinic off gi yum yum pizza....


On Sunday, gi ke carrefour nak beli bahan-bahan nak masak, tetiba lak my kezen roger2 i kata besday hubby nye, so nak buat surprise. I ckp ok je, dtg umah, i belikan kek.... so lepas sopping mopping bagai.. balik rumah, gedebak gedebuk my kezen dtg SURPRISE then jez lepaking kat umah je lah... kezen i nie tgh sarat preggy 1st baby, sbb tu saja je letak kat kek hubby dia...Happy Birthday Daddy To Be..ngehehehehe...

Aidiladha...i bangun awal tul, kul 5am dah kelentang kelentung kat dapur... masak simple2 je, then tunggu lah tetamu/family2 datang..1st batch family sendiri lah kan ngap ngehehehe, 2nd batch, my aunt and kezen, 3rd my bro, 4th my PIL & SIL (my PIL titon umah doternye), 5th batch my BIL then selesai..syukur alhamdullilah food pun licin..tak membazir... malam kemas2 rumah till kul 12 mlm baru selesai and terus zzzzzzzzzzz....

~ The End ~

Friday, December 5, 2008

... aidiladha ...

Dah pun hari jumaat... syukur alhamdullilah.. mmg hari yang ditunggu2..nak nak kita kan bercoti till monday...

Sebelum terlupa... nak mengucapkan pada uols Slamat Menyambut Aidiladha...kalo nak balik kampung, safe trip tau.. ingat pada yang tersayang!!! I tak ke mana stay kat KL je, PIL akan naik raya kat sini... lega lah gak tak yah nak menempuh jam di highway :D



I am hoping to have a well rested wiken. Penat lah seminggu dua ni..keje menimbun... asyik balik lewat je.. hari tu stay kat opis sampai kul 9 malam, tapi hati nie dah ada kat umah, rindu kat family.. mmg looking forward for this long wiken!


Again, take care of urself and ur family & have a splendid time!!

Thursday, December 4, 2008

... petua 2 ...

Let me share set petua 2 with uols...

Halus Tapak Tangan

Tidak perlu risau, anda boleh melembutkan kembali tapak tangan anda. Gunakan semula hampas kopi atau teh. Gosokkan pada tapak tangan selama beberapa minit. Anda boleh amalkan setiap hari untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.

Mengelakkan Minyak Terpercik Ketika Mengoreng

Petua 1 : Masukkan sedikit garam kasar ke dalam minyak yang telah dipanaskan. Kemudian barulah menggoreng.

Petau 2 : Sewatu memanaskan minyak masak, masukkan sekeping asam gelugur lalu dibiarkan seketika. Keluarkan asam gelugur ketika hendak mula menggoreng.

Menghalau Semut Dalam Balang Gula

Setelah memasukkan gula ke dalam balang, masukkan beberapa batan kulit kayu manis dan bunga cengkih ke dalamnya. Semut akan sukar memasuki balang gula tersebut.


Good luck...slamat cuba try test :D

Wednesday, December 3, 2008

... my cakar ayam ...

I tau i mmg byk hutang & saman2 yg lum dijelaskan. I akan langsaikan satu persatu, slow and steady k. So let's start dengan my laling yang nun jauh di perantauan nie, halal ek sis my cakar ayam nie.


1-your name / username



2-right-handed or left handed



3-favorite letter to write

L ~ love.... love peace not war

4-least favorite letter to write

H ~ hate..tak suka mencik2 owg..

5-Write the quick brown fox jumps over the lazy dog



6-tag 6 people... mari menulis nghehehehehe


Kepada yang 'tercalon' if dah buat ignorekan, if malas nak buat pun leh ignorekan .. tapi if rajin, sudi2kanlah iye, thx...