Sunday, August 31, 2008

... Ramadhan ...

Kengkawan, i ingin memohon maaf seandainya tanpa disedari, i terkasar bahasa dan terlanjur kata..

Marilah kita bersama-sama mengerjakan puasa di bulan Ramadhan dengan kusyuk dan tawaduk...
Selamat Berpuasa, Slamat Beribadah, Slamat Bersahur dan Slamat Berbuka...

... Happy Birthday ...

Yup...hari nie birthday Sapphire... she's a Merdeka Babe! *ihiks* ni barulah leh kata truly proud to be a Malaysian kan...

For info, i tak mintak special delivery for this date tau.. she's 2 weeks early... 30th August dah ada contraction, gi check up dah ada opening.. so next day 31 August at 11 am, my lil' missy was born....

Darling Sapphire... ibu doakan u grow up to be anak yang solehah, beriman, beautiful person inside and out k... semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki dan sentiasa diberkati Allah swt...
Love u sayang...smooooccchhh!

... merdeka! ...

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Kepada semua rakyat Malaysia...
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 51!
Proud to be a Malaysia!!!



Friday, August 29, 2008

... happy wiiken!! ...

Sronoknya this wiken... Loooong wiken! Sapa tak suka kan... i sebenarnya no story pun.. jez pesanan penaja skit nie ha...

Esok i ada date with my jorges fwen... tak kesabaran nak jumpa ... xsited sampai sejuk tangan2 tau! Nanti i story morry k..Ada short-short post yg i dah auto pulishkan ... wait & see k...

Wiken uols nak ke mana? Enjoy dengan family & fwens... uols take care! If nak travel mana2, drive safely...don't drink & drive..berhenti if ngantuk k...

If lepak2 kat umah... enjoy ur time!!! Till then...ciao... tunggu i story morry nanti ya...

Happy Wiken!!!


... birthday wish ...

Sis, got to know today is your birthday!! Nak wish a simple birthday wish to you..

Happily Ever After
On your birthday, special one,
I wish that all your dreams come true.
May your day be filled with joy,
Wonderful gifts and goodies, too.

On your day I wish for you
Favorite people to embrace,
Loving smiles and caring looks
That earthly gifts cannot replace.

I wish you fine and simple pleasures.
I wish you many years of laughter.
I wish you all of life’s best treasures.
I wish you happily ever after!
Happy Birthday Sis SHM!

By Joanna Fuchs

... friendship gift ...

Petang semalam dah dekat timing nak ciao, my opis boy tepon kata ada parcel.. i cakap kat dia today je lah i amik.. coz iyelah kan time tu dah nak balik and i pulak fikirkan parcel tu for my big boss... esok esok ajelah continue keje hahahhahaha...

Pagi tadi opis boy tu pun datang antar kat i, MY parcel... OMG!!! so unexpected sangat...

Dapat nie...


Buka kotak nye ada nie...


terus melaram tau... i loooooove it soooo much!


*To whom it may concern(identity dia minta "biorlah rahsia!").... tq tq tq... i memang tak expect apa-apa langsung... i soooooo looovvvveee it... susah susah aje giving me this lovely lovely friendship gift!

Yang i bertambah terharu ni sebab si dia took time buat homework, check out my blog to see what i like...i am soooo touched! Therefore, I would also like to take this opportunity to thank YOU for reading my blog, leaving positive & encouraging comments and thank you for taking me in as your friend!

Smoooochhhhh!! May Allah Bless This Kind Soul Alwiz Alwiz...

Thursday, August 28, 2008

... interview ...

Ah Beng went for an job interview for a sales job.
When the manager saw Ah Beng's colourful attire, his mind screamed, "Not this man!!"
Nevertheless he still had to entertain Ah Beng.
So he told Ah Beng, "If you can form a sentence using the words I give you, then I will give you a chance!"
"The words are "Green, Pink, Yellow, Blue, White, Purple, Black".

Ah Beng thought for a while and said "I heard the phone go green, green, and then I went to pink up the phone and said Yellow. Blue's that? White did you say? Aiyah, wrong number. Don't purplely disturb people and don't call Black, ok?"

Ah Beng got the job.

... malaysian tag ...

I LOVE MALAYSIA !!
*begin copy*

1-Add your site(s) to the list if you're a proud Malaysian Blogger!
2-Pass this tag to as many Malaysian Blogger as you know, or if you're interested but nobody tags you, just include yourself volunteerly. Show some patriotism!
3-Once you've done posting this tag, leave a comment HERE! and you will be visited by a Malaysian local fruit, Mangosteen by the name of Mango! and added to the Master List.
4-Update list regularly to ensure every Malaysian Blogger gets equal link benefit.I am a proud Malaysian blogger


1. mangosteenskin - Saya anak Malaysia!
2. Life is too short to be ordinary - Malaysia Tanahair ku!
3. Sha's Love & Passion - Aku Anak Merdeka
4. A room of crazy scrapper - Merdeka!Merdeka! Merdeka?
5. Fliffy - Aku Patriotik, Sayang Malaysia !
6. Rizal-Malaysia Ohh Tanahairku!!l
7. haniz - Merdeka Forever!
8. Prozak Nation
9. CarolPinky - Proud Malaysian!
10. Mariuca - I heart Malaysia!
11. Emila’s Illustrated Blog - Saya Anak Malaysia juga
12. Simple Life - Sam - Saya Anak Malaysia
13. Shemah's My Sweet Escape - Live, Enjoy and Love.. MALAYSIA!
14. Mariuca's Perfume Gallery - Made in Malaysia!
15. Yani-Tennitodoku-Proud to be a Malaysian-MERDEKA!!
16-Me,HubbyNKids-Hidup Malaysia !!
17- In Person..Zahiela Online- M.E.R.D.E.K.A!!!
18-sweet life of ladyell -Selamatkn keMERDEKAan Malaysia..AllahuAkbar!
19.~ripples of rasp ~ - Here In My Home, Malaysia.

*end copy*

n this goes out 2:


dila ct elly ayu eedany honeylemon perantau sepi arianna

... cantik ...


Makacih iye Puan Sri EJ sbb memberi blog i award ni... Blog Cantik...cantik ke? sempoi ada laaa... tapi apa-apa pun, i yeppi terimanya .. makacih...

Ni i nak share dengan 5 org fwen2 i... 5 je ke...lebih tak leh ke? aiseyman.. very the susah nak pilih lah coz semuanya deserve it... i nak break the rules leh kan..lagipun i dah tempah award ni banyak2 buat apakan...hahahahahampes tul i... korang kalo i tak letak nama korang tak amik kan... ha nah, i letak nama semua-semua... mai amik... rules nye korang amik kat bawah ni ek..i pun malaih nak type balik... lai lai lai...amik ini award...




sekian... makacih..

Wednesday, August 27, 2008

... nose ...

Lunch tadi ke Sg. Wang, Ima ajak gi coz dia nak beli kasut...wokey lah i temankan aje (leh caya ke ni, teman je)..

Sampai sana w'ouls terus ke Vincci.. dia pun capai 1 kasut..then w'ouls gi lunch ke McD..lepas lunch dia ajak i ke Nose plak.. i pun on je...

Masa kat Nose mula-mula i belek2 je kasut-kasut tu.. buat-buat tak nampak tanda-tanda sale bagai tu... tapi tetiba tangan ni tercapai sepasang kasut dan ternampak rege dia RM10 je... tanpa ku sedar (iye la tu) terus try size, gi ke counter, bayar... ooopppsss ter-rembat lah plak.. sbb RM10 kan.. ada yg lagi lawa..kalo ikutkan hati tu mau capai yg lain tapi disebabkan i pakai blue blouse today, cam matching plak dengan kasut tu, nampak sweet je kasut tu...hahahahaha.. ok kan rege dia RM10 je ~ ayat penyedap hati ~

... model ...

Sempena ramadhan kan inilah wajah terbaru ku *ihiks*

Bila ada kakak, yang paling bongsu lah jadi bahan ujikaji/model ... tengoklah Sapphire nie..Emerald memakaikannya tudung mengaji nya... hehehehehe.. sekejap je bertahan, lepas tu mem kecik tu pun tarik lah ..

... senang ...

Ya betul ladyell ...ni lah tag yg teramat senang... Tag sempena menyambut Ramadhan...


Lets tag 5 bloggers and let them know...

tauruz

ditott

idashah

... vote ...

Comey tak si Nisa nie... comelkan.. jom lah kita mengundi dia...


Jenjalan kat blog mamanya... ghupanya nisa ni masuk pertandingan so mama dia minta jasa baik uols vote dia... i dah vote, uols? Dia kat page 7.. click kat undian tu banyak-banyak kali tau... the more the merrier... tapi dia tak straight away update your votes.. ambil masa 20 minit baru dia hapdet k...

Takde hadiah apa-apa tau, tolong menolong sesama bloggers apa salahnya kan plus nisa ni super duper cute walaupun comots *ihiks*....TQs uols...

Smoooooccchh.....

Tuesday, August 26, 2008

... kuih ...

Ni bekpas i untuk arini... sedap

Lontong, dibelanja oleh Teep and Etot sempena naik pangkat..makacih darlings & congrats..u guys deserve it...

Then tadi opismate i datang jual kuih nie... i order for raya! Sedap... kuih sugee..one of my paberet kuih... dah start lah orang menjual kuih muih untuk di order for raya.. yesterday ada opismate jual bermacam-macam jenis keropok, kerepek, maruku... i tak order plak coz tu SH i akan order from his fren... Maruku, kacang & rempeyek memang kalo start makan nak stop nye susah skit kan...
Last year i ada gak buat biskut raya tapi i rasa tahun ni 'kuih tunjuk' je le... if Sapphire behaves probly 1 or 2 i buat kot, ntahle...shall wait & see je lah camne...

... vidaylin ...

Lepas keje semalam, bawa Sapphire for her 1 yr old nye injection.

Masa kena cucuk dia nangis tapi kejap je, jarum tu kuar je dari peha dia, terus diam... not bad huh! Tahan lasak tul my lil' missy nie! I ask doc can i start bagi kat dia multivitamin.. the doc says ok and dia prescribe Vidaylin for her...

Syukur alhamdullilah, today i tengok dia tak demam pun coz of the injection, lega hati i... Gud girl, Sapphire! Smooochhh

Monday, August 25, 2008

... broker susu ...

Maaf gambar ni tak jelas, coz cameragirl amateur yg amik, jgn fenin iye..miss Emerald... kerenah Sapphire jadi broker susu ke broker pampers ke nie :D

video

... birthday ...

Sunday gi birthday party my niece...

Happy birthday sweetie pie...smoooch

uiks...main course ke nie ~ sapphire ~?

Sunday, August 24, 2008

... carrefour ...

Sepatutnya, i pick up Agate kul 6, then ustazah dia call, minta permission for her to stay till after maghrib....oklah. My doter ni memang baik dengan famili ustazah nie.. i pun kenal gak coz i pun mengaji with her, nak betulkan my tajuwid kan...life is a learning process...

As promised, lepas magrib, i amik dia & terus ke Carrefour...membeli ration for Aqua & ourselves..masa nak kat cashier nak bayar tu, ada kejadian...

Tepi lane cashier w'ouls tu is the express lane, to pay for 10 item below... kat situ ada one family nie, Mr A, Mrs A & Miss A.. i tengok trolley dia banyak gak lah barang tapi Q kat lane express! So bila turn family tu nak bayar, cashier tu tengok trolley tu, cakaplah.. tak boleh coz, tu express lane kan..memang betul kata cashier tu, clear cut kan..

This Mr A kata, items tu ekceli barang 3 of them separately cuma share 1 trolley.. so cashier tu start punch in the items. I rasa about 5 barang camtu, tetiba, dengan suara lantang Mr A kata kat cashier tu continue key in kan the rest of the things dalam trolley tu coz dia nak bayar for all.. Cashier tu cakap tak boleh le coz mmg tu express lane, not fair for the rest...

All of sudden Mr A tengkingkan cashier tu... Dia cakap, cashier tu bodoh lah, it all actually sums up to the same lah, bukan dia tak de duit nak bayar lah, macam-macamlah... terkulat-kulat lah i tengok cashier tu..kesian tau... cashier tu jez diam je... seriously, i kesian tengok... orang ramai kat situ pun dah pandang-pandang..

My blood dah start boiling dah... i baru nak say something, tetiba terkezut beruk i coz i terdengar suara someone familiar cakap kat orang tu... " Encik, saya tau encik leh baca ni lane express kan.. encik tau encik dah memang buat salah nie, janganlah pulak nak marah orang nie.. dia hanya menjalankan tugas... encik jadilah orang yang sivik! encik kan orang yang berpelajaran!" Mr A tu muka dah merah padam... tapi disebabkan orang-orang keliling dah pandang2 & i rasa dia pun dah malu... terus dia blah tak bayar sesen pun & tinggalkan barang-barang sambil mulut terkumat kamit bebel ntah amenda lah ...

Tapi uols jantung i ni memang luruh masa tu... i nye blood yang go upstairs pun merudum turun.. nak tau tak... orang yang cakap to that Mr A is my precious gem... Aqua!!! I tergamam & terkedu... is tat my son! cam tak caya je.. my SH pun terdiam tapi masa tu i noticed he dah jalan towards Aqua..agaknya incase Mr A angkat tangan ke apa kan.. seriously, i cam tak caya je with wat jez happened! :D

My Precious ni at times memang buat kezutan kat i tau! But i love each and everyone of them soooooo much and i am soooooo proud of them!!!


Smooooooch!!! My Precious!!!





... sogo ...

Pagi sabtu me kezen ada ajak gi teman dia sopping at sogo... pucuk dicita ulam mendatang laaa... akak sokaaaa....tapi i tak leh lama situ..kul 1 nak kena anto my doter Agate..her ustazah ngaji ajak dia ke rumah...

Janji jumpa depan sogo kul 9.45am ... kul 10.00 aje, pintu buka, apa lagi amazing race laa... masuk sogo Emerald kata rasa cam royal family ..coz ada lagu playing masa w'ouls walk in tu and pekerja2 kat situ berdiri greet kita pulak *ihiks* perasannya anak i ni....

sementara waiting nak masuk sogo, Emerald bagi teka teki

Kat sogo, w'ouls pun tolong lah my kezen tu kan... cari baju baby dia, tapi ya amppooonnn... i pulak yang asyik ter-rembat je tau... ha amik ko... adui.. takpe lah rezeki anak-anak ~ alasan semata-mata..

muka Agate yang berpuas hati dengan hasil rembatan ibunya!

Masa w'ouls
nak ciao kul 12 tu, i tengok makin ramai orang kat sogo ... pergh sib baik wouls buat sopping marathon, sampai awal & ciao awal..tak le ramai orang sangat masa time nak bayar tu..but i rasa if by 2 onwards confirm, bila nak bayar Qnye dah panjang!

Pukul 12 before antar Agate, sapedek dulu, then i send her... i told her dalam kul 6 i pick her up coz nak ke Carrefour pulak..nak sopping barang-barang Aqua. He kan nak masuk kandang (asrama) balik hari Ahad..

Friday, August 22, 2008

... wonderful ...



HAVE A WONDERFUL SPLENDID WEEKENDS U'OLS!!!

TAKE CARE TAU!!!

SMOOOCCCHHHHHH!!!

... olimpik ...

Uols tengok tak olimpik? I ada gak layan olimpiks nie..

swimming


high jump

gimnastik

volleyball


ni bukan dalam sukan olimpik, tapi ni game peberet my 3 precious ... chess

and when the going gets tough... the tough goes to sleep :D

... sempurna ...

Sempurna
~Gita Gutawa~

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan slalu memujamu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

*Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Reff:

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku,
kau begitu
Sempurna… Sempurna…

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Back to *

Uiks! Apsal lirik lagu ni ada kat sini..... lagu ni di dedicate oleh someone special to me... I love him will all my heart!!! Dia kata dia loooove bangat this song so dia nak dedicate it to me.. He is non other ... my 1st precious.. my darling son ~ *sambil geleng kepala* sejak bila lah anak teruna i ni jiwang karatz :D ~ ... hahahahha wat suspen je ek.... tapikan, bila dia dedicate lagu nie tetiba all my precious pun nak dedicate the same song to me...


Tq sweethearts! thanx for ur lovely thoughts! berbunga-bunga hati ibu tau...smoooch...

Thursday, August 21, 2008

... tak sedor diri ...

Hari ni ke-bz-an skit...ada meeting...tu yang lambat hapdet!

Dalam meeting tu ada refreshment skit, tapi i tak mamam coz posa...last day ganti .. sebulan tau kena ganti..iyelah dalam pantang masa tu kan... syukur dah selesai ganti.. Neway, disebabkan i ni kan baik hati dengan semua orang ~ ayat tak sedor diri~ maka Kak M (kakak tea lady) tu siap tapau kan untuk i kuih *ihiks* untuk berbuka katanya..aiseyman..rezki jangan ditolak kan.. Syukur alhamdulillah, makacih Kak M, buatlah selalu iye :D

Tapi ini lagi mak sookaaa bangat!!! Dapat memo mengatakan bulan posa leh balik kul 4 petang.. walaupun kena masuk awal.. i tak kisah sangat, memang i slalu masuk opis awal pun, pekerja contoh lah katakan ~ aduh! lagi ayat tak sedor diri kan ~ :D yippeeeee, aku bahagia...

Suka dapat balik awal, coz hopefully takde lah stuck dalam jam kan. Opis i ni kat 'Golden Triangle' kawasan jam tahap dewa! If lewat balik, samada berbuka dalam kete, tak pun i sampai umah lewat... mau terkangkang nak siapkan lauk berbuka..nanti jawapannya tapau je.. tak suka sangat tapau food bulan-bulan posa nie..prefer masak sdn bhd kan...

Tu lah kan.. tak lama je lagi nak berpuasa, how time flies... rasa tak sabar je nak menyambut Ramadhan :D

Wednesday, August 20, 2008

... Konnichiwa, ogenki desu ka ...

Ini merupakan kes tag dek blushwax... sis i dah buat! Kepada sesiapa yang nak buat, silalah..jangan shy shy cat :D

This is a very simple tag and it doesn't takes long to get it done =)
You can tag six of your friends to do this... have fun!
For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below.

A - ka
G - ji
M - rin
S - ari
Y - fu
B - tu
H - ri
N - to
T - chi
Z - zi
C - mi
I - ki
O - mo
U - do
D - te
J - zu
P - no
V - ru
E - ku
K - me
Q - ke
W - mei
F - lu
L - ta
R - shi
X - na

TRANSLATION:

1. OSWALD - moarimeikatate (sounds like america and states. har…. har… har…)
2. CHLOE - Miritamoku — Um…think I still prefer my given name, ha ha
3. GENG – Jikutoji — Actually, I think its cute sounding. Arigato gozaimasu!
4. CONSTANCE - Mimoto arichi katomiku — WOW! Does it sound like an authentic Japanese cuisine? YIKES! I broke it up cos it was quite a mouthful!
5. DORA - Temoshika – Sounds pretty good huh?! Does it mean beautiful woman?
6. Sting - Arichi Kitoji - Sounds like a guy's name but at least it rhymes! LOL!!
7. Amidrin - Karinki Teshikito (I was deciding between Karinki Teshikito or Karinkites Hikito. LOL... still the english name sounds much better.)
8. Osindak - Moari Kitotekame (I sound very Japanese! LOL)
9. Blushwax - Tutado Ariri Meikana (Wow! Uber long! Sounds like very new age Japanese name.)
10. Rasp - shika arino (cool :D)

... Rat Race ...

Masa balik semalam..i nampak ramai orang berlari-larian...ooooo ada Rat Race...


yg pakai tie & ada no kat baju tu, participant lah tu..gambar tak clear maap, sambil drive & snap

I tak kose masuk Rat Race ni tau.. if tak silap i lah, they all berlari dalam 4 - 5 km..and kena berpakaian opis..mak aiiiiii.... tapi ada plak yang pakai custome-custome bagai tau ....

eeee kalo pakai ala-ala exercise gear ok lah kan..ni baju opis..rasa cam rimas laaa... tapi wa salute uols lah sanggup berlari berpakaian gitu...

'Maju Sukan Untuk Negara' heheheheheh iye ke ni?

.. confuse ...

Caller: Hello, can I speak to Annie Wan (anyone)?

Operator: Yes, you can speak to me.

Caller: No, I want to speak to Annie Wan!

Operator: You are talking to someone! Who is this?

Caller: I’m Sam Wan (someone) and I need to talk to Annie Wan! It is urgent.

Operator: I know you are someone and you want to talk to anyone, but what is this urgent matter about?

Caller: @#$… just tell my sister Annie Wan that our brother Noel Wan (no one ) was involved in an accident. Noel Wan got injured and now Noel Wan is being sent to the hospital. Right now, Avery Wan (everyone) is on his way to the hospital.

Operator: Look, if no one was injured and no one was sent to the hospital, then the accident isn’t an urgent matter! You may find this hilarious but I don’t have time for this!

Caller: You are so rude! What is your name?Operator: I am Saw Lee (sorry)!
Caller: Yes! You should be sorry. Now give me your name!!!

Tuesday, August 19, 2008

... meratah ...

Hari ni i tak posa...1 hari je lagi nak kena ganti...hari Khamis ni lah insyaAllah..

But masa lunch tadi i tak tau nak mamam apa...nak jalan gi makan kat komplex, malas...so tapau je food kat gerai2 bawah ni...pusing pusing pusing, telek telek telek..still tak tau nak makan apa...last last i amik lauk je & meratah..tak de selera lah plak kan... i amik tempe goreng, ikan keli goreng cili & terung masak sambal.. ntah iye ke tak nama masakan tu... bedal je lah labu... not so yummy lah...asal kenyang dah!

Lalu kat kedai mamak ternampak plak buku nie.. amik je lah..sambil mamam leh belek2 kan... ok la tu...

... berbuka ...

Semalam i posa & no idea nak berbuka apa... balik umah my SH ajak gi berbuka yong tau foo Ampang..cantik tu, eeee yummynye... tapi tup tup dalam kul 6.30 dapat call dari kawan SH nak jumpa nak bincang something plak and tukar venue ... He nak makan kat Old Town kat Ampang Waterfront tu... ok gak tu.. itu 'hor fun' memanggil-manggil namaku :D

Lepas maghrib, berbuka ala kadar kat umah, terus w'ouls gerak ke situ..cantik lah kawan dia lum sampai & my SH suruh i order & makan dulu seblum i parkinson kelaparan...



Memang superlicious laaa itu 'hor fun' ... maap iye, gambar snap blur2 je, tangan dah parkinson tengok food...*ihiks* elok-elok i habis, SH pun order mee curry dia plus roti kaya for me to jamah-jamah, kawan dia pun sampai..terus no more pics...i malulah nak snap-snap bagai..kang kawan dia ingat i ni jakun plak kan.. *ihiks*


Tapi i puas coz menu berbuka yang amat sodapppppp.....

Monday, August 18, 2008

... 5 ...

I telah ditag oleh adik molek ditott ... so darling, langsai hutang k...smoochhh!

what were you doing 5 years ago?
Menstabilkan ekonomi i! Strenghten my life! Owned a house & car! - something like that kot..

what were the 5 things on your to do list today(18 August, 2008, Monday)?
not in any particular order iye!
: keje
: update blog
: makan
: spend time with family
: tidor

what are 5 snacks that you enjoy?
: ice cream
: kacang
: corn in a cup
: lays
: ermmm nachos ...

what are 5 things that you do if you were a billionaire?
: langsai hutang
: mengerjakan haji with family members
: bersedekah
: travel
: of coz..wajib ingat ... sopping mopping till i drop....

what are 5 jobs you've had?
& still doing tau...
: cleaner
: chef
: nurse
: storyteller
: above is only part of it when u r a MOM!

who are 5 person you want to tag?
: ted
: ninie
: honeylemon
: cb
: ayu

kepada
yg sesapa rajin nak buat silalah, sesapa yg malas dan dah buat..abaikanlah iye..tq

... let us spread the love ...


Skarang ni memanglah musim awards kan... but bila dapat tu rasa terharu coz diingati!!

First and foremost
, I would like to say tq sssooooo much to this lovely lady, mom-to-be, tya for this award! Tq, i soooo love it and love you... i'd be praying for you dearie!

This award is for those bloggers who are nice people; good blog friends and those who inspire good feelings and inspiration also for those who are a positive influence on our blogging world. Once you’ve been awarded please pass it on to others who you feel are deserving of this award.

Therefore, to my frenz, moralle, shopaholic mama, tauruz, ted, ej, eedany, mieza, mommy lily dan semua yang ada dalam list kat sebelah tu please please please amik award ni coz you guys ROCK!!! You're good fwenz, you've inspired me, you've supported me and i jez truly love you guys!!!!

Let us spread the love....

... letih ...

Hari Sabtu malam, SH cakap "Esok (ahad) kita keluar rumah awal tau! Nak gi MV..tak lah jam kalo keluar awal".. i no halnya coz my precious mmg bangun pagi... so semalam kul 9.45am, lepas bekpas, w'ouls dah kuar umah... Sampai MV dalam kul 10.30...best pagi2 tak ramai orang, senang dapat parking.

Bersopping mopping skit for raya untuk all my precious... tawaf MV, gedebak gedebuk tup tup tengok jam dah kul 2pm... lama nya... fuhhhh patut perut dah berkeroncong, and dah terasa letih...

Gi ngap kat McD kat MV tu then 'check out' terus balik umah... mandi manda, rest2 jap...layan olympics...then petang gi umah my bro.. sronok gi sana sbb ada baby.. w'ouls suka tengok baby ... minum petang jap kat sana..

Otw balik umah, SH beli dinner, dia kata tak yah masak coz dia tau i dah keletihan.. balik umah serve dinner then lepak depan tv layan olympics ~ badminton half way.. disebabkan dah dapat agak keputusannya.. i pun layan crite CSI je... hahahahahahah... plus the rest semua dah zzzzzz keletihan tu... i ask SH camne dia agak i letih... jawapan sempoi nye "ayang tak amik gambar pun for ur blog today..so i guess samada ayg letih or malas" ....hahahhahaha leh gitu!! tapi betul lah i no take pictures *uhuks*

Saturday, August 16, 2008

... deco bersama ...

Dolu2 rumah i, i yang hias, ala-ala kadar je..tapi baru-baru nie rumah i lagi cantik dihias coz i baru je amik penghias dalaman yg begitu pamos amos sangat-sangat...tengoklah hasilnya...




hahahahaha! my buku2 & my momentos semua telah di angkat dan disimpan/sembunyi coz cik mek Sapphire ni suka menghias..ha ko tengok tu... toys & books dia je penuh kat situ... tak kisahle, asalkan dia bahagia *wink wink* deco bersama Sapphire!!! kelazzz tu!

Friday, August 15, 2008

... pengsan ...

Today i keluar lunch lewat. Ima plak ajak ke Sg. Wang, temankan dia membeli hadiah for someone. Ok lah tu kan, leh menjamu mata.

Masa kat stesen monorail tu kan, we stood dekat this 'emergency phone' booth.. it was ringing, but not one staff yg ada kat situ & angkat... dari mula w'ouls sampai till the train sampai, it was ringing... Jokingly, i told Ima, what if i angkat and say 'wrong nombor' ok tak... but actually i was jez trying to figure out, what if it was an emergency of some kind but no one was answering.. errrmmm neway, memang tak de sesapa yang angkat the phone even though masa tu ramai gak passengars kat situ and by the look from their faces.. they too are confused!


Off we went to Sg. Wang.. Ima membeli apa yang patut... pusing-pusing tak tau nak lunch ape.. i bought this almond pretzel...sweeett bangat, so i share with Ima coz if i makan sorang, confirm tak habis.. this is my lunch.. i tak diet tapi malas nak pikir nak makan apa dah :D



Kat lobby Sg. Wang tu, they all buka blood donation counter. I tengok ramai gak orang yang menderma darah .. i cakap kat Ima, normally, bila our office organise i will derma but i rasa i won't do it during sopping mopping time.. iye lah mana nak tau..tup tup i pengsan ke kan..

So w'ouls pun naik escalator nak menuju ke station monorail ... suddenly i dengar cam kecoh je kat bawah tu... si bz body dua orang ni pun carilah tempat nak skodeng ke bawah.. rupanya ada sorang lady yang baru selesai menderma tu jatuh, pengsan.... by the time i kuarkan my hp nak snap2, they dah angkat dia & letak kat the seat tu lah.. and this nurse/organiser yg pakai baju biru bertudung pink was attending to her... didn't wait to see what happens next coz masa tu dah pun kul 3pm, need to get back to the ofis... Hopefully, that lady is ok lah.. cian pulak kan...

Well, it's friday.. and the weekends is here! yabedabeduuuu!! I wish uouls a great wonderful weekend!!! Take care tau!

Smoooccchhhh!