Thursday, July 31, 2008

... jealous ...

Semalam i pergi berbuka posa kat umah my bro...sambil2 tu nak tengok the latest addition to their family...

Sampai umah my bro dalam kul 6.45pm..gedebak gedebuk kelentang kelentung tolong bonda kat dapur masak-masak bagai... w'ouls berbuka makan kari ikan (walla sedap beb), daging salai-masak lemak cili api (pergghhhh), sambal belacan, ikan goreng & ikan masin, kacang buncis goreng dan ulam-ulaman... tapi ya ampon tak sempat nak snap gambar...timing ngam-ngam je untuk berbuka...terus ngap..dah licin baru teringat tapi dah terlewat ooopsss...

Selesai kemas-mengemas i pun nak lah mengadap baby tu..ya ampoon tak boleh sebab Sapphire jealous bangat...sentuh baby Sapphire nangis, sentuh baby Sapphire nangis...last-last i cuma dapat dukung baby tu tak sampai seminit je, sebab Sapphire nangis beriya-iya...aduhhh...then w'ouls pun balik umah dalam kul 11.00 mlm and terus zzzzzzzzzzzzzzzzz......


my bro's baby boy diidam-idamkan selama 10 years...

Tuesday, July 29, 2008

... easy come easy go ...

Aktiviti hujung bulan, apa lagi kalo tak gi sopping stock up stock kat umah...Kali ni w'ouls ke Carrefour.. tukar angin..slalu gi Tesco..

Untuk Sapphire je - tepung susu dia 5 kotak, pampers 2 pack tu...tak kira lagi barang yang lain-lain tu...hehehehhe... easy come easy go (money lah tu :D)..ni gambar half of the groceries..tapi kali ni memang membeli barangan ikut list..tak de lak tersasar keluar list..bravo to my family *clap clap*

Lepas tu singgah ke Guardian jap.. ada aja barang yang nak dibeli kat situ... tup tup bayar2 adalah dalam RM90+ dapat percuma ni... i loike....letak kat opis je kan... bila tapau makanan, leh guna set sendiri, sudu garfu & chopsticks siap ada bekas tu..memang i loike...makacih Guardian..

Monday, July 28, 2008

... tolong translate ...

So all, amacam weekend? hope semua ok.....Ha! Sapa pandai, leh tolong translate tak nie...


hahhahahahaha! tak yah le..sesaja tu sebenornya ni translation dlm bahsa apa ntah cara-cara nak pakai benda alah ni....

Ni ha Cik Koala i nie, beli Olay White Radiance treatment mask baru-baru nie..konon-konon nak mencuba lah.. tup tup tak sesuai dengan kulit dia .. dia kata dia rasa gatal-gatal..so dia bagi kat i suruh cuba lak..coz dia tau i nie kulit tebal..tak tau malu..ooooppsss silap.. bukan itu iye... so far, syukur alhamdulillah kulit i not much problem, leh blasah pakai apa-apa jenama pun.. sebab tu dia confident nak bagi ni kat i... rezki jangan ditolak.. makacih iye Cik Koala ... smoooocchhhh!!!

Yang eye mo moist tu plak sebab i rasa cam mata i ni kering & letih.. so i testing nak guna ni...tapi apsal no difference pun, i baru je cuba nie...kena let give some time kot baru dia effective...kalo kat umah ni leh letak timun ke, tea bag ke kan.. ni kat opis mau orang geleng kepala kat i kan...tido bagus gak ni *ihiks*
Okez..take care iye y'ouls... smmmoooocchhhh!

Saturday, July 26, 2008

... pavilion ...

Opis i dengan Pavilion dekat bebenor... adalah dalam 5-10 minute jalan kaki...tapi caya tak..hari ni 1st time i menjejakkan kaki ke situ...naper i pergi gak last skali... stok compact powder, foundation & blusher dah habis.. so paksarelalah i meredah je ke situ untuk sopping mopping....


Sampai sana, i tak ke mana-mana pun... terus je ke Parkson and rembat ni...


Tapi yg best kalo beli Estee ni, insyaAllah if beli more than certain amount, ada dapat benda free...so i dapat ni.. lipstik pun dapat but i bagi kat bonda i since since color tu i dah ada, plus i tau i ni jarang nak makeup2 and lipstik-lipstik yang dok ada pun byk lagi...



eeeee i ni memang tak kuat iman kan... kata nak stop merembat tapi ada aja yang nak dibeli, ya ampon, pompuan-pompuan....wokey, lepas ni no more merembat...errmmm tapikan hadiah baby my bro lum beli lagi... hehehehehehe.. takpe tu hadiah..i tak nak merembat for myself for the time being.. nak semi colon jap - bukan fullstop iye :D

Friday, July 25, 2008

... gud news & bad news ...

Hari ni ada 2 berita ... gud news and bad news....

Kita story bad news dulu...tersentuh & menitis airmata i dengan kejadian ni...Jiran pakcik i meninggal malam semalam.. arwah ni ibu tunggal kepada sorang anak bujang tunggal, Si R. In fact arwah tinggal sebatang kara, tak punya adik beradik and parents dia pun dah lama meninggal dunia...So, we consider as our family. One month ago, arwah dimasukkan ke hospital..heart problem katanya. Seminggu after arwah admitted ke hospital, anaknya ditangkap polis - our guess is drugs lah...till today our guess is dia dalam penjara, which penjara pun tak tau...but if not in penjara we have no idea of his wherebouts...

My uncle & aunt slalu pegi melawat arwah kat hospital..i kkdg ikut skali... setiap kali i pergi mesti i sedih coz she used to say " Mana Si R ni...seminggu aje dia datang jengah aunty, lepas tu tak datang2 menjengah. Rindu sangat nak jumpa dia" ... my uncle & aunty tak sampai hati nak cakap yang dia kena tangkap polis lagipun they all pun tak sure betul ke tak info nie... tup tup semalam... arwah passed away and pihak hospital called my uncle & aunty coz w'ouls dah pesan to call us in case of emergency or anything....

I m soooooo sad coz i tau she had gone thru hard times ... and when she passed away she was alone with strangers.... After some arrangement, tadi arwah dah selamat dikebumikan, attended by only my uncles, aunties, my family and jiran2, we did not manage to find Si R......Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas rohnya dan menempatkannya di kalangan orang-orang yang beriman.... Al-Fatihah.

And now the good news ..... ealier this morning, my SIL gave birth to a healthy baby boy... My bro dah ada 2 girls... been wanting to have a boy for the past 10 years... and syukur alhamdulillah his wishes came tru awal pagi tadi....

And to all of you! Slamat berhujung minggu...

The only genuine love worthy of a name is unconditional
~ John Powell ~

Thursday, July 24, 2008

... pamos amos ...

Thanx to honeylemon ... jom kita mempamos amoskan diri kita at http://www.photofunia.com/ bila lagi nak berangan kan *ihik*


... char kuey teow ...

Semalam i teringin nak makan char kuey teow yg best in the world tapi tak tau kat mana..KL ni susah nak dapat char kuey teow yg sedap tau... kalo kuey teow goreng leh le masak, char kuey teow, ya ampooon... i pun tepon my fren.. dia ckp ada budak ofis i buka gerai somewhere kat bandar baru ampang, dekat dgn spektrum...ok tu leh support business fwen2 kan..

My SH pun pegi hunt char kuey teow tu... and puas hati i ... mmg superlicious ..... rege pun ok..lenkali leh gi lagi lah..

Wednesday, July 23, 2008

... contest ...

Yesterday evening i kuar gi kat kedai runcit near my house .. nak beli 1, 2 barang then ternampak majalah-majalah kat situ.. i rembat je lah apa yang ada...

Dalam 1, 2 majalah tu i tengok ada a few pertandingan/contest... I tak pernah join benda ni, tapikan bila ada orang menang i rasa cam 'waaahhh! bestnye!' Masa tu cam berkobar lah nak join....haram sampai today tak pernah join *ihiks* uols pernah join or menang tak this sort of contest?

Pertandingan yang i love to participate (dolu-dolu before i had Sapphire) is treasure hunt! I rasa memang thrill. Walaupun i letih mentally & physically tapi puas hati..Dalam this pertandingan i pernah le menang... 1st place, 2nd place, 3rd place, 4 place...tak menang pun ada...But i truly enjoy it... Rindu nak join tapi lepas ada Sapphire ni, i resign 'sementara' kot... Probably bila dia dah besar cam her siblings, i might consider joining balik...

ni gambar lama with my kezen..ni w'uols masuk 'Putrajaya Walk Hunt' rasanya.. if i tak salah le, w'ouls dpt no.3...

Tuesday, July 22, 2008

... no story morry ...

Ya ampon, baru je dapat award "I'm a daily blogger" dari blogger gorjes EJ, tup tup hari ni got no story morry.

Hari yang gelap hari ni sebab hujan pagi tadi kan. Tapi i ada skit hangin kat dalam opis i ni hari ni....malas plak nak crite..i nak tunggu & lihat, then only i will take action if need be...

Bunga ni tak de kena mengena dengan story i... saja je nak letak..untuk hiasan semata-mata *ahaks* ni gambar bunga kat dalam opis i.. i slalu letak fresh flowers kat opis ni..kekdg roses, kekdg lily, kkdg gerbera, kkdg orkids..ikut suka i lah bunga apa i nak letak coz i loike ....

Wokez, take care uols... smoooocchhh

Monday, July 21, 2008

... boraque ...

Petang semalam, my SH check email dia.. someone email kat dia tempat makan baru if nak try, Boraque Kopitiam.. tengok-tengok tempat tu agak dekat dgn our house.. so wouls pun ke situ kat Taman Melati..oppss silap.. kat Danau Kota.. ya ampooon..

We all makan asam laksa, garlic bread, mee bandung muar, minum white coffee hot & cold..



Food dia ok ... price pun ok... yang penting sungguh mengenyangkan...

Sunday, July 20, 2008

... asam pedas ...

Saturday morning i gi jenjalan ke Ampang Point... singgah ke kedai CR ... terbekanan kat handbag nie so dah ter-rembat... i have to stooooooppp my rembating ... or perhaps not to harsh.. lessen it *ihiks*


Tengahari pergi rumah aunty kat TTDI. My uncle tak brapa sihat so gi melawat lah.. sampai sana potpetpotpet, makan-makan sedar-sedar dah kul 5.30 petang.. So i pun balik umah coz malam ni ada appointment with TED!!! the forever jorges mummy blogger from JB!!!

Lepas maghrib dalam kul 7.50 camtu wouls pun bertolak ke JW Marriot, Putrajaya.. Ted in KL sebab Tod ada kursus..Dalam kul 8.30 amik them kat JW Marriot & we gi makan kat Bangi..Disebabkan all of us tak familiar dengan Bangi, my SH ajak je makan kat Restoran Asam Pedas kat situ sebab tau ada cawangan dia or HQ dia kat Jelatek...leh tahan masakan asam pedas dia & dishes lain...


Ned & Sapphire

Wouls tak amik gambar byk pun sebab masing-masing dah lapar kot & baby (Ned & Sapphire) masing-masing restless & sleepy.. so lepas makan we send them balik as Ned said "rumah Ned" - JW Marriot lah tu*ihiks*


Walaupun tak dapat spend time lama and 2nd time meeting, i got to know her slightly better now! I respect tabik spring *tooiiinngg* kat this petite, soft spoken lady! Seorang wanita yang cekal, gigih, tabah dan seorang ibu yang penyayang. A lady with a heart full of love!! lepas tu gorjes & vogue pulak tu... Ni yang dikatakan beautiful inside out kan..



Anyway, i nak ucapkan tq ssssooooo much for the birthday present! SSSSuuuuukkkaaa bangat!! Ted next time naik kl, kalo tak serik jumpa i, roger2 lah iye! safe trip back to JB... take care laling...

Saturday, July 19, 2008

... Happy B'day Sis Moralle ...

Kenal dia tru dunia blog and met her once.. tapi she is one fantastic woman whom i respect and admire..she's supportive, kind, owns a heart of gold, understanding, honest, strong willed, gives good advices, loving mom/wife and a great friend...and i wish that she'll have a spectacular day today and a great year ahead...

To My Dearest Sis Moralle,



glitter graphics

Semoga dipanjangkan umur,
dimurahkan rezki,sihat sejahtera,
diberkati Allah swt selalu
& i do hope that your wishes comes true
take care dearie... smmooooccchhhh!


This is something that i wish to share with uols...someone dedicated this quote to me a few years back..
Your life is a gift from Allah swt..
Your gift back to the Creator is what you do with your life...

Friday, July 18, 2008

... pecah dara ...

Tadi i beli this chocolate cake.. choc cake ni memang sedap...saja untuk makan2 kat umah for this weekend...siap potong tu... senang keje i...hahahhahaha


Then Ima bagi kat i ni..kuih pecah dara...ha! mesti baca tajuk tu tadi pikir yg bukan2 ek! hahahahaha... makan kuih ni dgn sambalnye... sedap gak...

Jap lagi i nak kuar ke klcc, nak membeli hadiah for someone yg nak jumpa tis weekend...eeeee tak sabarnya nak tunggu esok..harap2 tu jadiklah berjumpa...malam ni nak gi tengok opismate i kat spital..dia buat operation for her sinus...

In case tak sempat nak update petang nie..slamat berhujung minggu & have a great time with ur family!

Thursday, July 17, 2008

... mainau ...

Ni crite dolu2 tau... crite lebih kurang 10 tahun sudah kot..

Yang boleh i buat topic ni sebab tadi i singgah umah my aunt... dia ni suka sangat2 1 jenis bunga ni lah... dia dok crite kat i pasal bunga yg merah ni amik kat mana, hoq putih amik kat mana, yang curi2 amik pun ada.. tapi otak i dah merewang kat zaman purba i *ihiks*....tapikan i malas nak pi selongkar gambar2 lama i.. so i cetak rompak amik kat internet gambar-gambar nie...layannnnn...

Once upon a time *ahaks*

Dolu2 i pernah pi Germany.. i pi dok kat Konstanz (Constance) kat Lake Bodensee.. i dok situ 2 minggu.. ada keje skit masa tu.. tempat ni bandar kecik ja tau (masa tu aa) then kawan i orang sana lah. Mr Pagel ajak i pi Mainau coz dia perasan i sukkkaaa bunga - suka tengok je sebab kalo i tanam mau mati pokok tu ..ooopppsss...

ni gambar kat Konstanz

Mr Pagel ni kata kat i, Mainau ni pulau...Island of Flowers coz kat sana semua jenis bunga all over the world ada... kalo pi sana pagi, leh bawa kete masuk pagi je - memang ada bridge lah kat situ.. tapi if pi petang kena jalan kaki kecuali if nak pi makan kat the one and only restaurant kat pulau tu... so i kata ikut suka dia lah... kat pulau tu ada 1 istana... Ada skali tu ada dalam satu crite hindustan pernah keluar scenes kat pulau tu & kat konstaz..tapi tak ingatlah crite apa...ni gambar kat pulau tu...

Tup tup one saturday w'ouls pun ke mainau..Mr Pagel buat booking makan kat restoran tu.. i tak suka sgt coz apa yang i leh makan kan...tak pa lah asal dapat pi tengok tempat tu.... btw, malam tu masa dinner kat situ i makan smoked salmon (yucks i tak suka) tapi yang i lagi nak uweks sesangat kan ... jelly asparagus ko .... eeeeee ooo tidak... lepas tu i makan salad, fruits & roti je lah...

Cantik gila babeng tempat tu... masa i pi musim tulips... ckp lah nak warna apa semua ada... lalu kat rose garden tak berbunga dia kata bulan julai saja rose kat situ berbunga... dia kata the rose is from all over the world... lepas tu dia ajak i pi tengok i unik flower, asal mana bunga tu dia tak tau... katanya kat island tu (masa tu lah kan, lani tak tau lah kan) flower tu ada 1 pokok ja and dia tak tau samada dah berbunga ke tak, dia pun lum pernah tengok bunga tu... if we are lucky dapat tengok the wonderful beautiful flower... i pun excited lah kan sbb nak tengok bunga yg unik tu....

Sampai kat tempat tu, takdak bunga, dissappointed la i... tapi i baca kad nama pokok tu..nak tau apa.... wait aaa.... i cakap kat dia... Mr Pagel... bunga ni ekceli kan kat Malaysia senang sangat nak cari...in fact bunga ni merupakan our national flower... hibiscus ko, inilah juga bunga peberet aunty i tu... tapi rasa bangga beb masa tu... hehehhehe...

Tu la kita ni kan, kekadang benda depan mata we take for granted sedangkan orang lain bukan main appreciate lagi...yang kita buat dono ja....isk isk isk

Wednesday, July 16, 2008

... monkey ...

Petang semalam SH mengajak pergi rounding kat Taman TAR tengok monkey... kat sini petang-petang ramai yang gi jogging tau.. tapi wuols hehehehehe pusing naik kete je...

Ha tengok orang-orang yang berjogging..best kan..


Tengoklah si Sapphire punyalah khusyuk dan tawaduk dengan monkeys tu *ihiks* Gambar-gambar ni amik dari dalam kete iye, sebab ibu mereka ni takut nak kuar kete....ya ampon....