Friday, June 27, 2008

... semangat ...

Yes! Friday is here... bersemangat ni...cuba lah kalo hari-hari lain pun bersemangat camni, kan elok..ini friday je terlebih semangat plak.... semangat nak cuti *ihiks*

Syukur alhamdullilah i am 100% ok dah... and the plans for this weekend is on! YABEDABEDUUUUUU! I am so sexcited gitu...ooopppsss ya ampun, silap iye .. excited! Btw, saya akan bercuti sampai hari Isnin k uols... eeeeee sukanya i... senyum tak kesudah! Tengah buat arrangement nak meet someone yang i tak sangka dapat jumpa secepat ini tup tup tup ada sorang lagi pun confirm dapat berjumpa2an...sukanya hati i lalalalalalalala....
Nanti kita story morry ok... Till then jaga diri baik-baik...have a wonderful wonderful weekend tau! Sesapa planning nak balik kampung ke gi holiday mana2 ke... drive safely ye semua.. don't drink and drive... stop kat R&R to drink....

Thursday, June 26, 2008

... Tagged by EJ ...

Getting to know me... hutang tag i selesai Puan Sri EJ iye!!!

1. Nama-nama timangan oleh org yg tersayang :-
: SH - ayang
: anak2 - ibu
: family - lulu (rahsia sengaja dibocorkan... pelik tapi benar iye)
: nephews/nieces - cik yang (makcik tersayang lah tu *ahaks*)
: blogger fwen - Rasp


2. Anda seorang yang :- (ada yg upkan diri takpekan *wink wink*)
: pemalu (naper tak caya ke?) tapi bila dah kenal very friendly...
: pendiam tapi bila dah kenal oklah leh le sembang
: sempoi
: very very camera shy!
: caring (eeee cam puji diri sendiri lah plak)
: i love my family & fwens so i love celebrating them..


3. Insan teristimewa, describe apa yg membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda :-
Hubby
: trima i seadonya, understanding, loving, peramah (loads of story for me to listen tu - i kan pendiam), ada kimia (chemistry) between the two of us...dah lah kot tu...

My kids,
: the world to me, they are simply my precious.. walaupun kekdg tu they bergaduh, bertekak (believe me they do) suka menyakat antara one another sampai ada yg menangis but they have their share of happiness, caring, loving, thoughtfullness.... a beautiful combination of sugar and spice...


4. Makanan kegemaran anda :-
: uish...byk nie... i enjoy food, semua yg sedap kat tekak i semua i suka... tapi more to spicy
kot...tekat org melayu kan...


5. Favourite colours :-
: Skarang nie purple/lavender/putih/black, tahun sudah, pink/white, tahun depan tak tau lah..


6. Favourite songs :-
: Hoq yg tak memekakkan telinga.... easy listening...laaayyyaaannnn..


7. Sikap yg membuatkan anda stress :-
manusia yg...
: penipu besor!
: suka tikam blakang, tak kira lah pakai ayat ke, pakai pisau ke, pakai pedang samurai ke....
: hipokrit ... blue hippo tak pe....
: suka melaga2kan kengkawan
: tiada perasaan perikemanusiaan
: self centered


8. Benda yg mesti ada dalam bag anda :-
: purse
: hp
: tissue
: compact powder/lipstick/lipgloss
: camera
: kunci2an
: kkdg tu binky Sapphire ... sah sah seorg ibukan...
: sweets


9. Kali terakhir anda menagis beriya-iya, kenapa? :
: oooppssss rahsia peribody...

10. Tag 5 rakan anda :-

1. Tauruz 2. Moralle 3. Ted 4. Ditott 5. ct elly

If uols dah buat..lupakan ajo k....

... r u lucky? ...

Baru jap ni i prasan yg i nye counter pelawat (mcm kat spital lak i rasa - ahaks) akan ke 5k... ermmmm... tq sbb uols slalu menjengah kat sini walopun crite-crite ku kureng meletops...

Neway, untuk menunjukkan 'ke-appreciate-tan' (ada ke bahsa ni, redah jer) i kat uols... sesapa yg dpt pelawat ke 5,000 itu, silalah print screen lepas tu email kat i tau, 1st email yg i dpt with the 5k tu is the lucky one k..... espritrasp@yahoo.com.. ok... sapa-sapa yang tak tau camna nak print screen gi lah tanya kat org yang tau sbb sebenornya i pun tak tau camne kahkahkahkah...

Isk isk isk mau i kena tunggu sampai hujung tahun nie *ahaks* takpe takpe...neway, hadiah dia takdelah seberapa kan.. tunggu and lihat.....siapalah si bertuah itu...jeng jeng jeng....

... parkinson ...

Dah masuk opis hari nie... dok dalam 3 jam, dah start parkinson balik... Nak mamam pun tak selera so makan nesVita je *uhuks uhuks*


Petang semalam dah feeling better, tapi lepas je wudhu utk magrib terus parkinson... cepatlah baik, nak on kan program weekend. If lum ok by friday plans weekend terpaksa off laa *uwaaa*


Neway, semalam i layan crite Jane Austin The Book Club... ok gak crite tu. Crite byk cakap, crite pasala few characters yg berhimpun to discuss on story books written by Jane Austin. & pergolakkan family & love story gak... ada masa i layan crite tu, ada masa plak crite tu layan i tido hehehehehehe...
Wokez lah uols.. otak ku ni pun dah start parkinson dancing.. can't think straight.. till then.. take care uols...

Wednesday, June 25, 2008

... melepaks...

I am feeliiinnggg so much better dah..

Memang melepak tul i today.. ni nak makan nie, then ubat then baring sambil layan one of the dvd... rasa cam yg jane austin tu kot... tak taulah crite apa tapi layan aja lah.....

... tag dek meen ...

This is for you my dear Meen......

Jom pancing...untung2 dalam zaman gawat2 nih...blh menang RM7 ribu...modal baru Rm50 satu joran...keterangan lanjut tel: 014 2359424 (Adi) atau 019 6222783 (Khairul)

Caranya senang sahaja...U oll kena letak poster tu kat blog u oll dan jawab soalan nih...Soalannya berbunyik begini...

ANTARA KAKI PANCING DENGAN KAKI BOLA MANA SATU YANG ANDA LEBIH TAK SUKA BUAT LAKI DAN KENAPA?

Very susah lah nak pilih coz dua2 pun i suka tapi kena pilih kan sooo, kaki pancing kureng skit coz my darling SH ni kaki bola dan dah jadi laki i pun, kihkihkihkih

... mc hammer ...


Hari i on mc... demam beb.. sebab tu agaknya semalam makan McD tak habis *ihiks*

After lunch tu i rasa seram sejuk, tanya opismate, setengah kata aircon mmg sesejuk embun pagi ada plak yang kata panas... tapi masa balik tu, i start jadi parkinson (mengigil) ... balik umah dulu amik Sapphire malam baru gi klinik... tup tup 39.5 degres ko... kena jab lagi tu uwaaaaaaaa .... dah lama rasanya tak kena jab ... hari ni lega banyak from yesterday slightly fenin2 & fever pun dah kurang rasanya... esok back to work *uhuks*

Tuesday, June 24, 2008

... mataku pewai? ...

Lunch hari ni gi makan McD coz fwen2 semua sepakat nak terjah kat situ... well layannn aja lah..


i confirm mesti order ini.. tapi why kali ni makan tak habis... ermmmm....

Neway, masa tengah mengorder McD, this girl kat kaunter masyaAllah... mencuka betul muka dia... nak aje i tanya dia, you ni apsal, tak leh senyum skit ke... coz i as pelanggan mula rasa cam nyesal plak nak makan kat situ... lepas dia amik order i, i tengok dia jalan slow & steady cam takde mood... lantaklah asalkan she got my order dah...

Sambil menunggu berjam2 (tak lah - exaggerate je ni) i potpekpotpek lah with my fren yg tengah Q dgn i... tup tup i tengok budak yang amik order i gi ke cashier sebelah, amik order org lain plak... uish tak leh jadi ni, nak aje i hangen tapikan, naper plak budak yang tu leh tersenyum2 ... apsal dia tak senyum kat i ha? muka i cam singa ke? rasanya tak..... masa i tengah dok layan persoalan yg bermain di kepala ku (ayat poyo ni *ihiks*) muncul budak yg muka masam mencuka kat depan i... opppssss... mataku dah pewai ke? terkezut aku ko.... pelanduk dua serupa ke oooooo kembar seiras rupanya...kehkehkehkehkeh...terus tak jadi nak hangen...senyum aja aku kat budak muka masam tu... lantak lah ko budak...

... EJ's Birthday ...


A special entry untuk EJ...Happy Birthday! Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki, sihat sejahtera, hepi2 sokmo dan diberkati Allah swt...

Monday, June 23, 2008

... summary ...

Ni summary story morry the morning glory utk wkend...
Sabtu... gi umah aunty, jumpa kezen yg lammmma tak jumpa. Dia tengah study break... Kirim dia belikan buku plastik nie utk Sapphire coz if she gigit or baling2 tak rosak... tup tup dia beli additional baju for Sapphire and for my kids yg dah besar semua dpt coklat yg they all habiskan sblum sempat i snap hehehehehe.. lepak2 situ till ptg..layan popia my aunt beli..yummy2...then ronda2 kl sblum balik umah...

Ahad, birthday Agate....she tak nak kuar so b'day girl wins..hehehhehe..love u! No go anywhere sbb kemalasan nak kuar. Rasanya for the past few weekends kuar je so ni mmg i tak nak kuar nak have a good rest kat umah plus i nak kemas rumah..... we uols makan nie .. sodap... murtabak d'raja.. pesan from my fren, dia beli kat kelantan.. sodap tau! tebal murtabaknya makan skit dah kenyang....the rest of the day, lepak2 kat umah...


Sunday, June 22, 2008

... Happy Birthday Agate ...

Haritu kan dah celebrate her birthday, so this is jez a wish from me to her...My sweet darling Agate.. Ibu doakan semoga Agate panjang umur, murah rezki, sihat sokmo, hidup diberkati Allah swt and all ur wishes come true... i am proud of you alwiz sayang...

Friday, June 20, 2008

... yabedabeduuuuu ...

Hari nie i tak bawa bekal. Agaknya penyakit M dah menjelma kot, errmmm...

Lunch tadi kuar gi beli hadiah..hadiah lagi.. bulan Jun & July ramai org sambut besday... bulan jun 20 org, bulan july plak 17 orang.. ha amik ko...haritu gi lovely lace dah rembat untuk separuh.. ni merembat lagi.. tapi i tempek 2 orang nie nye hadiah coz ptg ni dah nak gi bagi the gift so ok lah tu.. and i agak they all tak membaca blog i kihkihkihkih.... yang buku sudoku tu sungguh mengancam..i beli 2, satu untuk i satu as gift...

ni lah hadiah-hadiah i beli tadi...



Today i tak lunch... i makan nie jek.. pisang goreng & bread pudding... i peberet bread pudding tapi malas nak buat coz dalam my family i sorang je suka nie.. yang lain tu suka, tapi suka tengok je..uwaaaa .. so kekdahnya beli ajo...

eeee bestkan dah nak coti 2 hari, yebedabeduuuuuuuuu ......

Slamat berhujung minggu, beristirehat, berhoye-hoye, bersantai... jezzzz enjoy ur coti-coti okezz.. take care... ciao...

Thursday, June 19, 2008

... jom bekpas ...

Dah sarapan ke lum.. come join me.. Hari ni i bawa bekal lagi... nasi goreng udang kering... zaman berjimat cermat lah katakan skarang nie.. sampai opis i buat teh... perghhh... sedap.....jom bekpas dgn i...

Wednesday, June 18, 2008

... skodeng ...

Tadi pagi i skodeng orang-orang di bangunan2 berdekatan opis i...hehehehehehe.... ni ha, nampak tak mamat tu tengah berusaha mengeluarkan abjad tu...eeeee mengerikan kerja dia kan..eee gayat oooo.....


Lepas tu ternampak pulak orang sunbathing...syioknya they ols nie coti2 kan...nampak ke?


Then lunch hour tadi kuar gi KLCC. Gi beli hadiah boss si Teep nie.. i tak ikut Teep gi beli coz i ada agenda tersendiri... i bagi duit kat dia, i minta dia belikan beg untuk kasut golf coz she nak belikan boss dia baju & topi & glove golf... ok la tu, almost satu set leh dapat.... i plak merayau ke Lovely Lace.. shopping ala kadar untuk fwen2 tertentu... tak leh post gambar barang-barang tu kat sini nanti orang-orang berkenaan tau, tak best....



Balik opis kul 2.30, we tapau lunch je coz dah lewat. Sampai opis terus gi bilik boss Teep, nyanyi2 ala katak panggil hujan (sbb tu kl hujan hari ni ngehehehe), lupa lak amik gambar hadiah i beli, tapikan dah wrap so no point lah amik gambarkan...lepas tu i naik opis i, terus mamam...

snack plate hot & spicy & cheezy wedges... tapi habis makan last-last cheezy wedges yang tak bersentuh tu bagi je kat tea lady opis i..

sedang ku sedap menikmati makanan ku ini, dapat plak desert ni, rupanya boss Teep belikan w'uols kek SR nie.. alhamdulillah kenyang i today.....


Tuesday, June 17, 2008

... bekalan ...

I slalu sangat miss/skip lunch... disebabkan this morning i bangun terawal & terlebih rajin, i cooked extra to bring bekalan for lunch kat opis...


Ni bekpas i, karipap sardine.....


Ni lah makanan serba ringkas yang i bawa for lunch yang i makan pada pukul 3 tadi nie...


kubis masak lemak, tauhu sambal, ikan kering & nasi wajiblah kan .... skali skala macam camni best gak... i ajak Koala to join me...suka dia..

... psychopath ...

I dapat this email from my fren... hehehehehehehe...layannnnn


Read this question carefully, come up with an answer and then scroll down to the bottom for the result. This is not a trick question. It is as it reads. No one I know has got it right.

A woman, while at the funeral of her own mother, met a guy whom she did not know. She thought this guy was amazing. She believed him to be her dream guy so much, that she fell in love with him right there, but never asked for his number and could not find him. A few days later she killed her sister.

Question: What is her motive for killing her sister? [Give this some thought before you answer, see answer below]


















Answer:

She was hoping the guy would appear at the funeral again.

If you answered this correctly, you think like a psychopath. This was a test by a famous American Psychologist used to test if one has the same mentality as a killer. Many arrested serial killers took part in the test and answered the question correctly.

If you didn't answer the question correctly, good for you. If you got the answer correct, please let me know so I can take you off my email list...

Monday, June 16, 2008

... happy father's day ...

To SH and all the father, daddy, bapa, ayah, papa ...have a great fathers' day ya...

To Become A Father
Is Not Hard,
To Be A Father Is,
However...

Sunday, June 15, 2008

... nilai 3 ...

Dari subuh dah bangun... memang kena bangun pun sebab memang time tu Sapphire bangun tiap-tiap hari...My SH tanya Bonda nak tak pergi Nilai...ooooo... apalagi Bonda pantang di ajak...

So kul 8.45 pagi w'uols dah bertolak ke Nilai 3... singgah breakfast dulu jadi kul 10 lebih sampai nilai.. banyak gak kedai yang lum buka ... Bonda nak beli tikar kayu & toto kekabu kat situ.. Murah tul harga dia compare dengan kat kl tau... half price tu...


tikar yg Bonda aim bergantungan dan toto hijau belakang Sapphire Bonda rembat


Bunga tu benda wajib di beli...inilah bonda bersama Sapphire...


Tak ketinggalan barang-barang ini.. kewajipan for Bonda.. i layan je...inilah antara yang dirembat, ada lagi tapi i dah malas nak unpack and repack... hehehehehehe...


W'uols balik kl kul 2 petang...masa pukul 12 tu dah start terasa kepanasan kat situ... nasib baik Bonda pun dah dapat benda-benda yang di aim nak beli hehehehehehhe... Letih tapi enjoy...

Saturday, June 14, 2008

... jusco ...

Bonda i kan ada kat umah, jaga Sapphire til Sapphire dah 110% sihat...TQ Bonda..

So Sabtu i bawa bonda gi jenjalan & sopping kat Jusco.. Pergi bertiga je..Bonda memang peberet sangat ke Jusco tu....ada ada aje benda dia nak beli..tengoklah stroller Sapphire jadi mangsa...sebenornya Sapphire dah agak letih duduk dalam stroller, dimintanya untuk dukung so w'ouls pun letak je lah bebarang shopping tu kat dalam stroller..sarat kan..ni time nak balik dah pun...

Makan lunch kat sana.. bonda nak makan mee curry, habis dia makan tau :D, sedap katanya ke dia lapar sebenornya :) i makan nasi goreng .. tapi tak habis, banyak sangat nasi tu.. Sapphire masa tu sleep so selamat lah dua beranak ni makan dengan senang lenangnya.....burp

After Jusco gi umah one of my aunties, saja bawa Bonda jumpa adiknya.. kat umah dia ada benda nie, apalagi pucuk dicita ulam mendatang... layan lah kaki kami yang dah penat bersopping sakan tu.. fuuuhhhh best....



Friday, June 13, 2008

... new skill ...

Ni merupakan 'head banging' session bersama Sapphire.. new skill dia baru belajar... layannnnn

video

Thursday, June 12, 2008

... aaaccchhuumm ...

*brush brush* aaaaccchhhuummm *brush brush* eeeeee dah nak bersawang dan berhabuk dah blog i iye! *ahaks*

Syukur alhamdullillah, Sapphire getting much better! dan I pun dah dapat tido dengan nyenyaknya sebab i hati dah lega skit tengok dia...Bila dah sihat tu, start lah dia 'mengemas' rumah, aktiviti2 bersama family dan macam-macam lagi..tengoklah sendiri...layaaannnnn...

mari membaca...



sapa nak main congkak...



barney & me dalam baldi? uwaaaaaa



Makacih iye atas doa auntie2 & kakak2 semua!!

Wednesday, June 11, 2008

... ana sudah kembali ...

Ana sudah kembali laaa!!!

Sapphire tengah recovering.. bonda ana ada kat rumah take over kirja ana (makacih bondaku).. kalo ini kompeni ana yang punya, ana conpom coti lama-lama daaa...tapi ana makan gaji, kena la ana kirja *uhuks*

Mata ana banyak ngantuk sebab ana banyak letih jaga anak ana, tapi kirja ana pun banyak laaa sebab ana sudah coti 2 hari. Bila ana ada masa ana akan blog ya... jaga diri ente semua ya...

Sunday, June 8, 2008

... E.L ...

Sapphire demam campak.. cian dia. So i akan mengambil EL untuk 2 hari.. lepas tu bonda i plak akan take over. Thank you bonda, love u....

InsyaAllah ada masa i akan menjengah blog kenkawan dan update dari rumah gak.. Ciaoooooo....

... kezutan ...

Pagi semalam on the way ke Carrefour, i dapat panggilan hanget from my kezen tanya we all kat maner? Dia suruh join dia kat NZ highcountry kat situ.. canttiiikkkk, perut pun dah start berkeroncong... so we pun terus ke sana.


Bila sampai, mak aiii, ramainya, mau ada 30 org kaum kerabat i kat situ...rupanya they all nak buat kezutan sambut besday anak dara i, Agate..coz masa besday dia nanti, abangnya tak leh kuar asrama and a few of my kezen tak dapat nak datang for party yg i plan tu.. so ok lah tu... Agate hepi sangat, senyum sokmo.. She tak kisah, redah jer... dan i tak yah buat party tu..

kekenyangan...


Since dah celebrate besday tu, i tanya dia nak besday present skarang ke on her besday... of coz jawapannya NOW! So, i bought her these, dah lama janji dah pun...soka tak terhingga, senyum memanjang lepas tu.. tapi bersyarat ... kena blajar rajin2 lagi and kena berkerja keras untuk her own personal improvement...

Neway, happy early birthday sweet darling Agate...and untuk family i ...makacih buatkan majlis tu!

Friday, June 6, 2008

... mood weekend ...

Tadi kuar lunch lewat skit.. kul 1.45.. uhuks gerai-gerai kat jalan tengah tu dah nak start mengemas..tapi sempat lagi i rembat 2 tudung.. nak bagi kat babysitter Sapphire. Tukar arah i menuju ke Weld nak jenjalan kat situ pulak..

Gi ke kedai buku, tengok tu tengok ni, belek tu belek ni, last-last 'terembat' notebooks for my girls Emerald & Agate...

Then ke Guardian plak, ternampak EDT Adidas nie.. bau tester dia cam sedap je, merembat lah i untuk anak teruna i Aqua...hope he's gonna like it. Rounding punya rounding, tup tup tengok jam, ya ampun dah kul 3.30 ... opps bergegas balik opis... Mood weekend dah meresap dalam tubuh badan i dah nghehehehe!


To all, enjoy and have a splendid weekend....