Friday, May 30, 2008

... tak hengat donia ...

Yippee! Friday! The weekends is here! Tiap jumaat, lunch hour, kat jalan belakang opis i, macam-macam ada.. leh shopping sampai tak hengat donia, manusia berduyun-duyun, happening and the pening...tengoklah sendiri ... jeng jeng jeng..










Banyak kan gerai-gerai.. apa you nak semua ada.. jual makanan, pakaian, bling2, buah2an, telekung, kain, beg even pokok dlm pasu kecik2 pun ada tau ... kkdg i soka gak jenjalan jamu mata.. tak leh slalu2 sbb takut budget lari aaaaa *ahaks*

Neway, enjoy your weekend everybody... mmmuuuaaahhhzzzz

... jepun mali ...

Semalam masa baca blog Mieza, dia tanya what to get from Jepun.. i suggest benda nie, tak tau nak panggil apa bende alah ni..... i soka nie coz bagi i very praktikal ...

U tak yah drill-drill dah dinding, leh lekat je... bila dah boring leh keluarkan... tapi benda ni skarang dah berlambak jual kat sini.. if beli batang (jgn pikir yg bukan2 iye..opss) dia aje dalam RM20 je kot... if beli sekali dengan kain dia dalam RM70 ke kot, tak sure on the pricing coz mine jepun mali...

Design kain macam-macam ada... kebanyakannya yg chinese design but still nice. Leh le kalo nak tutup ruang2 yang tak nak
di pamerkan... i put this kat kitchen entrance...

Thursday, May 29, 2008

... mak tim ...

Lepas opis gi makan kat Mak Tim's. 1st time cuba kat situ..masa kat majlis boss i tak dapat makan sbb buat-buat bz *uhuksss*

SH makan briyani daging, i makan soto ayam(sedap).. food dia ok ... but SH kata briyani dia kureng skit.. next time ke situ dia nak rasa food lain plak...




Nasi Briyani Ayam (SH) and soto ayam (i nye yg sungguh yummmy bila letak itu sambal)


Dah kenyang, terus gi Jusco, my nieces (2 org) and my fren's dother's b'day dekat2 so beli hadiah all 3 sekali sonang...lepas beli terus gi umah my bro, gi bagi kat the girls b'day presents .. Agaknya semalam merupakan hari b'day sedunia kot nghehehehe

hadiah-hadiah yg dirembat

Wednesday, May 28, 2008

... majlis ...

Ni majlis tadi nie, buat at the meeting room kat opis je and attended by the Senior Management.. takde amik gambar bebanyak tapi sekadar nak layan leh le....

makanan sblum diterjah

speech by Birthday Boy (yg pakai specs)

Birthday Boy potong kek

dan makanannya....
antara hadiah-hadiah yg Dato' dapat, suka lah tu *ihiks*....

itulah majlis yang serba ringkas... my boss looks happy and i rasa dia buat-buat surprise (hehehe) I am sure dia dah expect we to celebrate his birthday hahahahaha.. Makacih atas lakonan bos itu .. ada bakat terpendam rupanya...

... pewter ...

Today, big boss i nye b'day... Yeppi B'day Dato'...

So today i bz skit, keje tu tak yah crite lah kan.. ditambah plak nak arrange makan2 for Dato'.. opps cam tak ikhlas je *ihiks*

Mula-mula ingat nak booking makan kat hotel je tapi tak disetujui ramai so catering kat opis je lah... Nanti-nanti if i sempat and IF i RAJIN i snap-snap gambor, if tak, ya ampun lah iye...

Ni present i for Dato'... bos lelaki susah skit nak carikan presey..i bagi
kat dia pen holder and name card holder.. redah jer lah... if pompuan sonangkan, mcm-mcm ada...

Tuesday, May 27, 2008

... waris jari antu ...

Ha! Ni ha... waris jari antu inai... huhuhuhuuuuuuu

ni dalam proses


and the outcome... abaikan jari jemariku yg krepot,kuku ku yang tak cantik tat oso needs a manicure...

Neway, semalamkan i gi Tesco, biasalah hujung bulan kan kena stok balik makanan kat umah tu... sampai-sampai tengok ada ramai org kat entrace lepaks-lepaks cam ada benda happening... i pun mengepo lah kat situ...tau apa they all buat...

They all tengah merendam kaki dalam plastik pool yg agak besar and buat terapi ikan... ikan kecik2 yg gigit-gigit manja kat kaki tu...nampak cam best tapi geli pun iye... i pun apa lagi..cari lah hp nak snap gambar.. tup tup alamak hp tertinggal kat umah la plak... SH dah ntah ke mana, masuk ke dalam tesco le tu (dia tak kepo cam i) .. so terpaksa
lah i blah tanpa amik gambar *uhuks* Uols dah pernah try ke terapi tu? Amacam, best ke?

Monday, May 26, 2008

... bz ...

Hari ni i very the bz and buat buat bz leh *ihiks* Biasalah Monday, banyak keje! Tak sempat nak layan blues *ihiks* Weekend nothing much happen.

My BIL ada konvo, so my PIL is here. They stay kat umah i.. Sabtu, bawa my PIL gi shopping, beli kan baju for them. Then malam kena balik umah cepat-cepat coz my MIL tak leh terlepas tengok konsert AF final tu *ihiks*

Ahad they all gi konvo, i tak gi coz malas lah, nak bawa Sapphire kat hot sun tu, then confirm lewat habis...mmg lewat...they all sampai umah i kul 11 mlm.. I sempat siapkan gelas-gelas for the main table ... Yippee! Lega i!

This morning my fren yg gi umrah bagi kat i
nie... soka bangat i, 3 kotak plak tu... i tak suka ukir2, i suka pakai kat kuku then prasan cam pakai cutex .... nanti berprojek inai lah i... thanks dear!

Friday, May 23, 2008

... demam af ...

Ha! Ni pasal demam af... tengoklah aksi si Sapphire nie... gambar blur coz Emerald yg amik gambar, rasanya ni last week kot... hehehehehe kelakar i tengok dia...paham ke dia nie :D

Ekceli Sapphire akan terstop dan tengok AF especially bila terdengar suara 'Kutip'.. agaknya dia ingat kartun kot..hehehehehe



Ni plak, i nye cadangan for main table Liz yang i promise nak buatkan hari tu. Idea nie i dah guna masa kezen i tawin dulu, pun for main table.. then dalam gelas nie, we letak choc ferrora roche ntah le camne ejaan dia.. malas nak pikir lain.. ok lah tu kan...


... i'm back ...

Rasp in da house!!!

Yup! I'm back..slow and steady cam kura-kura kan but still i'm back... takes time and patience to settle whatever that's bugging me tapi here i am..standing strong and steady with my head held high with dignity...

My silence does not mean that i surrender ya! Kekadang lebih baik berdiam tapi berwaspada. Whatever it is, I'm prepared and ready to charge! If you want a battle, be prepared for war! But if you have any dignity at all, and rather settle it peacefully, i welcome it...That's all I have to say

Neway, thanx to my family and frenz for your support!!! No doubt some of you tak tau ekceli what is bothering me tapi u guys were there for me and that's what most important..thanx especially to Tauruz, Moralle, Ditott, Alin, Shopaholic Mama, Mamaranggie, Meen, VP and last but not least Idashah.. thanx for your concern...

Muuaaahhhzzz to all of you and have a splendid day and weekend...

Wednesday, May 21, 2008

... sowi ...

sowi

me no update

me a bit 'weng'

me a bit 'down'

me a bit 'upset'

me a bit 'hurt'

me don't wanna write

me scared me write something #%&*@#$*

so me want to shut up

but me go to me frenz blogs to read..

so till me ok

me say 'bye bye & have a great day'

Tuesday, May 20, 2008

... eerrrmmmm ....

Sedapnya mengeliat *ahaks* Dah cuti 3 hari memang malas nak start keje kan.. Enjin nak warm up tu slow skit.. tambahan kalo enjin auto pick lagi slow *ihiks*

Cuti yang di spend very leisurely, and today i barulah i prasan i tak snap satu gambar pun, lupa laaa *uhuks* so ni storytelling cam radio aaa, not tv *ihiks*

Sabtu ada 3 families datang umah i, stay kat umah i sampai ke petang... masak lunch cincai2 je..menunya masak lomak udang, daging masak blasah je ada kicap & black pepper (resipi sendiri, tak tau nama :D) goreng ikan & pekasam, sambal belacan & goreng sayur campur. Malam tu keluar jap beli hadiah for my nephew, birthday dia esok...

Sunday, pagi kuar breakfast. Lepas tu terus gi my umah kezen i, birthday anak dia.. stay there dari kul 12 tengahari sampai lah kul 6 petang... lama tu.. lebih kurang cam family gathering lah gak... sronok... food dia cater pun sedap, yang syiok tu ada pengat durian.. fullamak...yummy yummy sunnguuuhhh! TQ dear for the lovely party...

Yesterday is housekeeping day... apa lagi nak buat mengemas rumah le so my family makan nasi goreng tuna je laaa... petang kuar jenjalan jap... till today...

Had a splendid time with family...

Friday, May 16, 2008

... rezki ...

Hari nie, i masuk opis.. Sapphire dah beransur pulih, syukur alhamdullilah.. Suka sangat sbb minggu nie cuti sampai isnin so leh le tengok-tengokan Sapphire ni...hopefully she'll recover over the weekend.
Jez now my fren, Liz tepon, dia gi Perlis baru-baru ni and ada bawakan buah mangga utk i.. Bestnye, love u lah Liz, ingat u kat i ek.. tapi i suruh dia datang kul 1 coz masa tu confirm boss i dah chow waktu tu... Jumaat sebenornya my lunch hour is from 12.15 - 2.45.. syiok kan.. leh merewangkan.. tapi slalunya i tak dapat nak rewang-rewang sangat...*uhuks*


So Liz sampai sini kul 1 siap tapaukan i nasi... uiiihhh... syiok camnie... nie lah rupa lunch i hari nie.. tak abis makan, sayangnya...

Bab nasi tu satu hal, ni bab mangga plak, bukan sebiji 2 yang dia bawa, ko dua kotak tu beb...nak suruh i niaga mangga ke yang.. *ihiks*... no prob, dapat i distribute kat kengkawan kat opis nie...murah rezki ko Liz...




Ha! rupanya tujuan Cik Liz ni datang sebenornya ehem ehem nak menjemput dan minta tolong i... Cik mek nie nak tawin rupanya.. Oh! iye lah... dah nak coti skolah kan ... musim mengawan pun iye ooppsss... Dia nak minta tolong i buatkan something for the main table sebab dia tahu i minat buat benda-benda ni semua... insyaAllah nanti i come out with something... dia nak dalam 20 pieces... sib baik 20 kalo 200 mau i backhand dia...last-last minute camnie....



nilah di antara hasil-hasil kerja merapu i... amacam ok tak..hehehehe, nie stok lama for my kezen dolu2.. ada lagi ntah maner i letak...

Nampak gayenya weekend memerah otak leeeee ... ermmmm.... best gak lama dah tak buat benda-benda nie semua..

Slamat bercuti kepada semua and kepada hok sambut Wesak tu.. slamat menyambut hari Wesak... enjoice... Yippee coti 3 hari...

... award ...







An award for me!!! Makacih, makacih...Very unsangkarable... Rasa cam dapat Grammy Awards lak.. nak dengar speech tak? *ihiks* Ekceli the award was given to me by Moralle.. tq sis. Friendly, me! eee cam tak caya je..


Neway, i nak pass this to the rest of my frenz Moralle (i tau u dah dpt tapi jez nak include gak)Tauruzmama, EJ, Arianna, Meen, Mieza, VP, Ted, Nasaz, Shopaholic Mama, Mommy Lily, Eedany, Ditott, Mamaranggie, Idashah, Alin, Blushwax, and Adrianna...coz this friendship happens in a special way and special moment, in a way that we reaches out to one another, with friendlyness, trust, comfort and believe in one another... its a special kind of friendship that is valuable to me... and to all the other bloggers and non bloggers who are my frenz.. i wanna thank you for being there...


Fullamak terover lah plak, jiwang karatzz ko...ahaks...have a splendid day uols...

... happy teacher's day ...

To :

All Teachers Worldwide, My Sis & BIL (who are also teachers) dan cikgu2 i yg sabar mengajar I dolu-dolu, tq for your knowledge and wisdom and patience... jasamu itew dikenang .... a job well done! Bravo!







Thursday, May 15, 2008

... under the weather ...

Tengoklah si Sapphire... still lum sihat from her demam gigi..So, today sebenornya I amik Emergency Leave dok umah jaga dia... Doakanlah dia ok... Ni dia tengah tido so i berblog lah jap..

Ubat Sapphire & tengoklah dia tido...cian nye...





Neway, uols take care iye... till then.. have a great day!!!

Tuesday, May 13, 2008

... Tauruz's LOVE tag ...


L.O.V.E

What that means to you? Everyone interpret it differently.. How you define love?

1. What does true love means to you?
: Cinta Sejati ek.. wujud ke? ntah le... Love pada yg Maha Esa yes, tat's true love...

2. How do you know you're really in love?
: Tidor tak lena, mandi tak basah, tapi makan mesti kenyang nghehehe....

3. How many times in your life have you fallen in love?
: 1x1=1, 2x2=4, 3x3=9 ... eh, tu times table ek.. ooopss silap *ihiks*

4. Have you ever fallen out of true love because you were mad at the moment?
: I lum ada record kat tanjung rambutan... not mad enough kot... hahahahaha

5. Do you feel love and physical attraction are the same thing?
: Spelling oso vely diffelent alleady maaaa where can same one...

6. If your true love became ill or disfigured would you continue to love them the same way?
: Ill? disfigured? need Doctor tak.... soklan utk Doc Cinta nie... sila jawab Doc...

7. Should anyone else be able to tell you who to love or not love?
: It's for me to know and you to find out... ok tak jawapan nie *conpious*

8. Do you believe people that ended up divorced were ever truly in love?
: Soalan nak kena saman nie... takut nak jawab...

9. Would you give up something you want for someone you love?
: If That's What It Takes - cam lagu Celine Dion ...nie ayat poyo je *ahaks ahaks*

10. If you truly love someone do you feel it should be unconditional?
: Unconditional ni adik beradik conditioner, kezen dia air-condition tu ke... *ahaks*


Fuyooo.. dah selesai jawab soklan preksa masuk tadika nie.. lulus tak? confirm fail ngehehehe... Tauruz, pass ke fail nie *ihiks*
and the recipients of my L.O.V.E jeng jeng jeng :-

1. Idashah 2. Blushwax 3. Alin 4. Viruspadu 5. Mamaranggie

Sesapa yg dah buat, abaikan aje iye..... let us all sing....

L is for the way you look at me

O is for the only one I see

V is very, very extraordinary

E is even more than anyone that you can adore

... zzzzz ...

Me very the sleepy and 'lem' today.. rasa pewai skit...berjaga semalaman.

Si Sapphire demam so dia meragam semalaman.. dah bawa gi klinik. Syukur alhamdullilah pagi nie dia dah up and about. Nak tumbuh gigi cik adik nie, alahai cian kat dia. Tak menjadilah niat nak hentikan dia nyoyot binky dia. Tunggu dia sihat skit leh le sambung balik niat tu :D

Nak update pun otak tak leh nak generate..hehehehe tahap 'lem' yang maksimum.. Till later take care uols....
Muuaaahhhzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz opps cam nak sleep jek..

Monday, May 12, 2008

... ibu's day ...

Semalam kan hari ibu...so no work for ibu iye!!! Bestnye!

My darling SH belikan sarapan pagi for us.. nasi lemak..then dia kuar coz ada keje...so tinggallah w'ols kat umah... gifts of love from them :
it's a footstool

a plaque


i am sooo blessed with this family of mine... syukur alhamdullilah... they are the best gift i could have ever asked for!!!

Saturday, May 10, 2008

... binky & sushi ...

Let's recycle... gi antar suratkhabar lama ke


Lepas tu gi Jusco... saja jenjalan plus nak kena belikan si Sapphire binky dia....




I nak tanya anyone tau tak camna nak hentikan dia dari hisap binky dia nie... anak-anak i lain tak hisap kecuali dia nie.. so i tak tau camna nak stop kan dia hisap binky nie... tak suka laa.. dia start hisap pun sebab masa baby asyik nak nyonyot ehem ehem and kuat melalak... so bonda i belikan dia binky and till now lah dia hisap... i want her to stop... dia this month 9 months... ada nasihat/petua tak stop kan dia nie .. makacih...

Then i beli sushi.. lama tak makan..so had sushi for dinner... let's sushi..

Friday, May 9, 2008

... as ...

My fren emailed me this, silalah layanzzzz :-


EMPAT "AS" KENAPA ISTERI TAK CARI LELAKI LAIN:

AS PERTAMA:
Mesti ada beras, maknanya mampu sara anak isteri, makan minum pakaian dan seumpamanya.

AS KEDUA:
Mesti waras, maksudnya sihat dan berakal - supaya anak-anak yang lahir menjadi cerdikpandai dan sehat wal afiat.

AS KETIGA:
Mesti cerdas, maksudnya licik dalam mengharungi hidup yang berliku seribu satu macam tipu daya ini. Bila berada di kalangan BN macam orang BN, bila di kalangan Pakatan macam orang Pakatan.

AS KEEMPAT:
Mesti mampu keras, yang ni tak payah cerita banyak le Beb! Kata kawan saya, biar kurang beras, jangan kurang keras.. ;D


Have a wonderful weekend with ur family & frenzzzz.........

... gifts ...

Baru balik shopping at KLCC....

Went out lunch late dalam pukul 2.00 so terus pergi belikan Moralle hadiah nye... Hope she's gonna like it...Waiting for her to give me her address! Moralle...i'm waiting..hehehehehe...

Then beli a few other gifts for my 2 other frenz... lupa nak snap pictures sebelum di wrap. Apa-apapun, I hope they will like it.... siapa mereka? Tuuunnngggguuuuuu.....They will know who they are!!!

Yeah! Jap lagi dah nak balik and it's the weekend... Bestnye!! Yippee!!!

... Mother's Day ...

To all my dear frenz, mums and mums to be, i wish you all....


... jawapan 'teka' ...

Frenz, tq atas segala tekaan awak semua.... but ... " closing date Friday, 9 Mei pada kul 4pm or bila ada jawapan yang betul, whichever is the first ".... soo...

dibawah muncungnya....

underneath it untuk masukkan pepper/salt...
Congrats MORALLE !!

It is a pepper & salt shaker ..... nanti u email kat i ur address k, i will send you the prize... the rest tq for trying and if ada lagi teka teki, cuba lagi k...

Thursday, May 8, 2008

... teka ...





Leh teka tak amenda nie! As wedding gift okay kan... ekceli it's a very useful item ..
1st person yg teka betul i bagi hadiah.... dateline Friday 9 Mei kul 4pm or i stop once i tengok ada the right answer k whichever is the first...... jeng jeng jeng....