Wednesday, April 30, 2008

... love tag from Moralle ...

Got this love tag from Moralle(selesai iye yang) ... simple jek so here goes:



(Note: Some of the links were lost before the tag was passed on to me. Sorry, but you can google the name of the blogs if you're interested to find their links. Thanks!)

Cut and paste the following starting here.

I have randomly selected 5 of you below to be tagged and I hope that you will similarly publish this post in your blog. You will have to tag 5 other bloggers and just keep adding on to the list. (Do not replace, just keep on adding! Yes we hope it will be a long list!)It’s real easy!

Tag others and see your Technorati Authority increase exponentially! The benefits of Viral Linking:

- One of the fastest ways to see your technorati authority explode!
- Increase your Google PageRank fast
- Attract large volume of new traffic to your site
- Build your community
- Make new friends!


The Strategist Notebook, Link Addiction, Ardour of the Heart, When Life Becomes a Book, The Malaysian Life, Yogatta.com, What goes under the sun,Roshidan’s Cyber Station, Sasha says, Arts of Physics, And the legend lives, My View, My Life, A Simple Life, Juliana RW, The Callalily Space, Petra Summer in Blue, Confessions of an Army Wife Bless’ Sanctuary Happy Life, http://bless519.bravejournal.com/, La Place de Cherie, Chez Francine, Le bric a brac de Cherie, Little Peanut, Pea in a Pod, The Creative In Me, Me and Mine, Pinay Mommy, Expressions from the Heart, TeacherJulie, Sweetbites by Bang, Paul, Toni and Lance - Bridging the Distance, Our Growing Family, The Uncensored life of me, My Untamed World, Something Purple, A Detour, Something Purple, Wifespeaks, Changing Lanes, Bits and Pieces, My Chocolate Coated Glasses, God's Gift, Through the Rain, My Small World,My Life, My Hope, My Future,Nyumix's Blog , The Lings, , Life In Secret City, Gateway City Window View, This is My Life, moralle, Ripples of Rasp


Now I am passing this beautiful Pink Heart Tag to:

1. Tauruz 2. Viruspadu 3. Nazasfrog 4. Ted 5. Mieza

... RED tag from ted ...

Ketika ku berjalan-jalan di dunia pem-blog-eran dan menghinggap ke blog ted aku di 'ter tag' pasal RED RED wine.... eh tak..pasal RED..and here goes .. tadaaa...

1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if u hate wearing red. If u cant find one, u still have an option. Either post ur significant other's photo or your child's photo, if u have one. Of course, they should be wearing red.

2. Let us know the reason why u were wearing that particular day. Was it ur birthday? Is red ur fave color or was it the shirt that u first saw in ur closet that day?


ni RED lipgloss, i tak suka red lipstick, so i use gloss jek..



ni RED heart mug from my 3 Precious for my birthday yang ke *ehem ehem*..




ni my dear Sapphire yg letih tido pakai RED pj



RED frame from my sweet precious Emerald

brooch RED matching-matching dengan baju RED i



RED watch nak match with baju oso






RED mug yg slalu i guna.. very the penting one,
kalo takde mug ni, kehausan lah i...


hok ni"bendera jepun" satu kemestian untuk setiap wanita nghehehehe



So now, i nak tag ajelah sesapa yg baca blog nie, silent reader ke, loud reader ke, reader digest ke.. kalo lum buat, silalah buat iye, kalo dah.. sila abaikan...tq uols...

and to my dear fren Ted... sekian makacih.... ooohhh... SELAMAT BERCUTI uols....

... merajuk ...

At this time semalam, barang - barang semua dah siap


terus check in kat sini


my baby Sapphire pun dah kepenatan



Meeting kat opis abis semalam dalam kul 7.30 mlm, i sampai umah kul 8 malam. Tengok-tengok bag masing-masing dah di pack.. uiks.. wassup? Cuti? Mana i ada apply cuti... merajuk ke family i with me? Suspen je ...

Heheheheh.. ekceli my darling darling SH kata dia cian tengok i. Nak holiday, keje banyak then bila balik umah cam lipas kudung tak tau dok diam and dia tengok i cam exhausted sangat ...So dia buat surprise kat i. Rupa-rupanya dia dah book dok kat hotel till friday so that bila balik from opis i leh rileks skit...i loike loooovveee surprises!!!!

Love u lah SH... buat-buatlah surprises slalu * wink wink *.. tq..

Tuesday, April 29, 2008

... gigit ...

Tetiba rasa letih..why aaa?

Today keje banyak sangat.. now jam dah kul 4.15pm and yet i lum lunch...oooooo banyaknya keje... bila baca story morry the morning glory of bloggers yang gi holiday cam best jek... Confirm nak gi cuti ni... Truly tired.

Yesterday masa i masuk jek nurseri Sapphire, the caretaker terus cakap sorry kat i. I ask dia, why? She said that Sapphire digigit oleh 1 child nie lah, si Z. Hangen nye I!!!! This is the 2nd time dia kena gigit tau tak. Nak marah si Z tu, she is just a baby too, 2 yrs old. Tak kan nak marah. I pun lodge complaint to the Principal.. Nangis u i tengok tangan Sapphire. Emerald pun telenovela dengan i...

ni kesan gigitan tu... susah nak amik gambar coz dia tak tau dok diam

I sedih sangat and cam tak leh nak accept why she kena gigit because Sapphire is jez gonna be 8 months old. Dia mana lah tau nak gaduh-gaduh, rebut-rebut toys, tarik-tarik rambut.. so there is no reason why si Z ni nak gigit dia. Her hobby kot gigit budak-budak nie so dia rasa dia leh gigit sesapa pun.

Then malam semalam around 9pm, the Principal datang rumah i. She said actually inclusive my complaint, it is the 9th complaint bout si Z tu gigit the kids kat situ. So as Principal she dah banyak kali tegur bonda si Z tu pasal her child's habit. After our house dia ke rumah si Z tu nak jumpa her parents and try to work something out..

Tup tup about 20 minutes later, Principal tu call i ckp parents si Z tu nak kuarkan anak dia coz dia tak tahan with all the complaints...am i happy? yes coz i know now bila i antar Sapphire ke nurseri, tak de orang akan gigit dia... kesian pun ada..kesian kan si Z.. why entah laa..i pun tak faham myself...

Whatever it is, i am seriously feeling exhausted!!! Looking forward for this Thursday, Labor day!! Cuuuuutttiiii!!! Yippee




Monday, April 28, 2008

... lunch with edel ...


Edel, member lama i datang masa lunch tadi ajak kuar lunch...

Memandangkan jam dah kul 1.30pm baiklah gi makan kat McD coz confirm cafe-cafe kat sini semua full house....

McD i apa lagi.... makan nie lah tapi fries dia i tak leh makan laaa... masin nye.. budak nie berangan nak kawin ke letak garam terlebih
...



Lepas tu, I ajak Edel teman i gi belikan birthday gift for Anna (opismate) since birthday dia jez round the corner... nak beli aper ek... ni okay kot..

Anna i hope u gonna like this..ur fav color...


Rasa cam nak bercuti laaa... lamanya tak bercuti but keje tengah heavy flow... camne ek... tak shuka camni aaa uhuks uhuks.... confirm tak leh cuti nie... uwaaaaa!

Saturday, April 26, 2008

... NZ ...


NZ bukan untuk New Zealand ye.... untuk Restoran NZ...ngheheheheheh


Went there for breakfast untuk family get together and also utk my precious Emeralds birthday.. Since it was for breakfast.. tak leh le nak potong-potong kek.. pagi-pagi tekak nie cam tak leh masuk je kek-kek nie... so instead of kek, cupcakes leh...
cupcakes ni i beli last minute, ternampak masa nak gi lunch on friday
ni antara presents yg my darling Emerald dapat.. the musical box is from me... dia buka kat rumah coz dia tak sangka yang we all nak ke NZ High Country tu is actually my Plan B for her...
cupcakes lagi dan lagi... lepas habis makan...nampak pinggan kosong tu...


We had a blast... sronok gak kekadang ni bila buat last minute plan... My Emerald was very happy!!! I loike... Mission accomplished...

Friday, April 25, 2008

... D'Tag dek Mieza ...

I d'tag oleh Puan Sri Mieza, tag pasal "1st time"... crite 18sx tak leh crite kan...kang kena gam plak.. nghehehehehe.. Crite ni adalah 'the whole truth nothing but the truth' ye ye ooo je..... zzzzzasssss

Syarat wajib dipatuhi:

Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag.

1. Pertama kali (dan kedua, ketiga, keempat kalinya).. melahirkan my Precious four... semuanya pengalaman yang berbeza... (leh tak nie cover sampai no 4.. heheheheh) 'kenangan terindah'

2. Pertama kali melahirkan anak kedua i kat umah ye, saya ulang RUMAH, my mum jadi 'bidan' terjun.. syukur alhamdullilah semuanya selamat...cik kak tu tak sabar-sabar nak tengok dunia (awal 3 minggu from due date). This year she is gonna be 14 years old...

3. Pertama kali membeli rumah ku syurga ku dan kete ku dengan titik peluh ku sendiri..... yezzer! yezzer! satisfaction guaranted beb!

4. Pertama kali ku lawan pencuri ... masa tu form 5 kot... tak ingat dah.. gila ko, pencuri tu besar and tinggi, i plak nak jadi heroin tolong my aunt.. lawan lah dgn dia.. ntah langkah apa lah i buka... tapi last2 pencuri tu blah but sempat lah tangan kanan i kena pisau dia tu.. kena jahit WITHOUT bius tu... 5 jahitan.. gila sakit tu tapi heroin macho lah katakan..meleleh air mata je..sib baik tak terpekik melolong sepak terajang doktor bengap tu...hehehehehe...

5. Pertama kali berblog...23 Nov 2007... gatal tangan nak start blog but i get to meet sooooooo many wonderful frenz/fellow bloggers....


So kena tag 5 org... cukup ke kwn bloggers i seramai 5 org...

1. Moralle
2. Mommy lily
3. Arianna
4. Eedany

last but not least... 5. Meen

Kalo uols dah ditag..sila abaikan... tak ku sangka, cukup gak 5 org ek nghehehehehe...Puan Sri Mieza, langsailah hutang i kat u.....

... terharu ...

Semalam father jiran i meninggal dunia, dah tua orgnya..innallillah.. so as jiran we tolong2 lah they all.....

Dah selesai semua tu.. i balik umah, exhausted.. but a change of event at home caused me to have tears in my eyes...

Sepatutnya Saturday nie i buat makan-makan for my darling Emerald, sempena her birthday. But semalam dia cakap tak perlu i buat makan-makan tu. Dia rasa "tak bestlah" (her exact word) sbb Aunty R(jiran i) tengah bersedih, kita nak bersuka-suka pulak but she asked me to still order the 'bee hoon goreng' untuk Aunty R for her majlis tahlil... Terharu i rasa..she made me proud...Hilang terus letih i semalam... one of my proudest moment!!!

So, tadi ni I cancelled the whole plan..but being me, i made Plan B... i jemput my relatives to join us for breakfast at NZ High Country. It will be a surprise for Emerald and i'm sure she's gonna be thrilled...

Kekadang tu, I as a parent tak tau samada cara I bring up my children ok ke tak...but when incidents like this happens, i know i did something right...

Wednesday, April 23, 2008

... tergeliat lidah part II ...

Ya, kengkawan.. hari tu kan kita dah tergeliat lidah dengan pelbagai bahasa untuk 'i love you'... ni sambungan dia... good luck and have a good laugh too.


Arab - Ana behibek

Afrika - Ek fhet jou lief

Albania - Te dua (hehehe bunyi cam teh dua kan)

Cambodia - Soro lahn nhee ah

Hawaii - Aloha wau ia oi

Ireland - Taim i'ngra leat

Mandarin - Wa ai ni

Morocco - Ana moajaba bik

Iceland - Eg elska tig

Greek - S'agapau

Poland - Kocham ciebie

Taiwan - Wa ga ei li

Vietnam - Anh ye'u em (utk pompuan)

Vietnam - Em ye'u anh (utk lelaki)


Enjoice ........

... buat hal lagi ...


Aargh! Kenapalah buat hal lagi nie. I dah jaga, belai pun nak buat hal ke...Ni bukan kali pertama. Rasanya ni kali ke empat kot. Bagai tak keruan dibuatnya.

Nak tak nak terpaksalah I berbalik pada yang lama. Nasib baiklah yang lama tu masih setia. Nak buat camne, dah nasib ku macam nie.

Bukannya aper, my hp rosak lah... Bateri baru jer tukar, ni buat hal balik. Jap jap off, jap jap off. Nak kena antar gi klinik lah nie... uhuks uhuks...



yang merajuk



yang setia

Tuesday, April 22, 2008

... cuba try test ...

Tadi gi jenjalan ke blog EJ... syiok plak nak gatal tangan try nie... leh tahan lak kegatalan jari jemari i ni *ihiks*.. sat gi i try lagi lah... nak try break my own record.... sesapa nak try... sila lah cuba try test.....enjoice...

You type 355 characters per minute
You have 62 correct words and
you have 0 wrong words

--------------------------------------------------------------------------------
62 wordsShow your friends how fast you are and include this code into your website:62 words

Speedtest

... Happy Birthday Emerald ...

My Princess Emerald....

Happy Birthday sayang... As promised this weekend kita celebrate!!!! Yeah yeah!!! Muahzzzzz ... Always and forever love you!!!

Monday, April 21, 2008

... flower and love ...

Today I tak kuar lunch.. Manyak keje oooo.. So i minta lah cik Koala tapaukan i lunch... dah tak tau nak mamam apa minta dia belikan i sandwich je...



By the way Yeppi Yeniberseri (seri) to my darling SH!!!!

Tq for the flowers... Love, love, love, love them and you...



For SH...

Love. A word that is dear and cared by all. A word that brings tears to the eyes. A word that makes us smile. A kind word, a caress, a gentle eye, a helping hand, a patient ear, a generous smile… these are acts of love.

I believe that the love you choose to give freely, returns to you freely to live deep inside your heart. Don’t expect anybody to love you but you loving someone. And don’t expect anyone will ever love you back in the way you need to be loved… just love.. love without expecting love in return.

In time you will find the love that’s meant for you. The kind of love where you can just sit there and never need to say I love you, not uttering a single word because you both could feel it, and know it’s true.
For now I have found mine.…

Dearest SH, I love you and appreciate you for standing with me, through this journey of doubt and joy, through loss and elation. Your love has helped my heart believe in me more that I could ever tell you. Thank you....
- rasp -

Sunday, April 20, 2008

... kain oh kain ...

Opis i ni now dah nak mengikut kerajaan... Thursday - batik dressing. Ramailah tokoh-tokoh YB yang tak jadi, muncul hari Khamis lepas..hehehehehe...


I apalagi, selongkar almari lah ... Erm, ada 5 pasang baju batik.. tapikan still rasa cam tak cukup, opps. I pun ajak lah my SH gi shopping (borong). Yang best tu, dah beli dah (nasib baik dah beli) my sweet sweet darling SH cakap, "Luv, kain yg banyak-banyak kat umah tu luv tak buat-buat pun lagi, nie dah tambah lagi kain ni ha..." opps... ingat lah pulak dia ek...


Kalo uols nak tau... ni ha kain-kain i yang ada yang lum buat baju... bukannya apa.. sebenarnya malas nak ke tailor la...hehehehehe ... guilty as charge!
yang baru dibeli
yang baru dan lama

Saturday, April 19, 2008

... Bonjour from PARIS ...

Eiffel Tower

Beg semua dah siap...tunggu cab jek nie.. PARIS, we are coming !!!

Cab sampai tapi lewat 15 minit.... off tu KLIA... Aduih, rasa cam nak kata, meh i drive leh... Slownye pakcik nie drive. Sabar, sabar, sabar..... sampai gak kat KLIA. Terkejar-kejar lah kita orang nak gi check in, SH tiket please. SH seluk poket jacket dia...ARGH! dia cakap dia tertinggal tiket....oooooh tidak ....Uwaaaaaaa, Emerald nangis.... uwaaaa.. uiks makin kuat anak i nie melalak...

Tersentap i... aiseyman tersedar i dari tidur... Rupa-rupanya i bermimpi.... sebenornya Sapphire yang tengah menangis nak milk...

Ni lah yg i mimpi semalam... uhuks uhuks...Tak pe lah Paris.... next time i mimpi i sampai lah pulak....


... songlap ...

Yesterday, dah siap nak balik umah kul 5.30pm... diriku diterjah kengkawan...

Story morry dia camni.....Ekceli, they pernah ajak i join them for Secretaries' Week Luncheon, saja untuk hoye-hoye tapi i terpaksa decline sebab 1) hari tu ada meeting peennttiinng sesangat 2) big boss i pun ada... so tak dapat den nak nolong...


Pada 15 April they all pun gi lah ke PNB Darby Park for the luncheon... artis Shiela Majid & AC Mizal... they left at 11.30am sampai lah kul 5pm baru masuk opis balik...Amboi, amboi, amboi korang lupa dunia nooo... terseksa lah bos-bos korang yang tak ikut tau..hahahahah...


Disebabkan keje i yg melambak, tak dapat i nak bertanya berita syiok ke tak gi function tu & gossip-gossip lah khan... but yesterday masa ke KLCC one of them ikut i... i tanyalah how was the show... katanya the food was delicious, and the artist were great ... ok lah.. then dia tanya " Eh! ada tak Miss1 dtg jumpa u after that day?".. erm.. tak pun.. but it was probably because i bz dan buat-buat bz kot..Naper ek... "tak de apa-apalah" katanya. Wokey lah, ingatkan kot-kot ada gossip hangat or nak tunjuk gambar they all kat sana...


Tup tup before balik semalam all the PA's terjah i... Miss1 cakap she was on leave till semalam lah.. Rupanya they all dah songlap ni kat sana and nak bagi kat i.... To my dear dear frenz... Miss1, Teep, Lalat, Etot danke shen for your sweet sweet thoughts.... susah susah je menyonglap (lain kali leh buat lagi) nghehehehe... love you guys...

barangan yang di songlap... goody bag


Friday, April 18, 2008

... hasil rembatan ...

Lunch tadi ke KLCC....

Tak merembat banyak pun... tujuan ke sana jez nak beli birthday kad for my darling Emerald. Her birthday jez round the corner.. and oso hehehehehe *blush blush* beli aniberseri kad for my SH. Dah alang-alang kat sana menyinggah kat Marks & Spencer belikan shower gel SH yang dah nak abis tu and oso refresher oil for my opis... tu je... Tak makan pun coz dah kenyang ...

Ni lah hasil rembatan hari ni....
the cards
shower gel & refresher oil
Looking forward for the weekend... HAVE A GREAT WEEKEND EVERYONE!!!!!

Thursday, April 17, 2008

... mendung ...

Cuaca kat luar skarang nie mendung....Semendung dengan berita-berita yang i trima..


Mendung 1

Bacakan crite kat blog Tauruz pun dah menyedihkan... Tapi tadi nie memanglah i mendapat crite yang amat mengejutkan....

view from my ofis window


Mendung 2

I call kawan i *Peah nak minta no hp hubbynye... bersangkutan dgn kerja SH i lah... alih-alih si Peah ni cakap, "Eh! Hubby? Mana ada... dia bukan hubby i"... hehehehehe i ketawakan dia.... "Peah, jgnlah main-main"... then Peah pun cakap kat i "Kak Rasp, si *Polan tu dah ceraikan i" MasyaAllah.... terkezut i.


FYI, Peah & Si Polan tu baru setahun lebih kawin and dapat baby yg sekarang ni berumur 3 bulan...Peah is a very soft, sweet, humble beautiful young woman... tapi sememangnya si Polan tu bermasalah...Kawan my SH pernah nampak si Polan berhoye-hoye kat Hard Rock beberapa kali dah, dikelilingi jelitawans (yang sebenarnya tak jelita pun) yang tak dikenali....My SH pernah gaklah nasihatkan si Polan but rupanya nasi telah menjadi bubur.....


Sedihnya i.... bertelenovela lah i lepas tu terkenangkan anak mereka .... eeeeeeee geram lak kat si Polan bodoh tu.... tak faham tul... apa lagi yang dia nak hah? Ntah lah...


Mendung 3

Pagi tadi a close fren of mine datang nangis2 kat i.... Apsal lah plak ni...

I close my ofis door, tanya wassup?.. Father dia ni mmg ada masalah kewangan... tup tup semalam dia dapat tau father dia gi pinjam duit kat ALONG & now dia dah risaukan keselamatan her parents.... Dah tak byk hutang dia nak pay off... tapi right now father dia tak de duit dah nak langsaikan hutang tu... dia dah buntu... Sib baik lah i have some simpanan... so i tolonglah apa yang leh i tolong.

Kenapalah manusia nie tak reti-reti lagi padah meminjam duit kat ALONG. Macam-macam kes dah kita dengar and yet masih ada lagi yang gi meminjam....I no understand laa

Don't know what to say anymore ... all i can do is to save a prayer to them and all my frenz....Amin.....

* names have been changed to protect privacy

Wednesday, April 16, 2008

... Selamat Menyambut Hari Kelahiran !!! ...

Semalam birthdays the best SIL in the world and my good fren Koala. Ni i nak tujukan kat both of them...nyanyi BM versionlah...

Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan my dear SIL & Koala
Allah Selamatkan Kamu....
Amin....

my darling SIL's gift...
Koala's gift...
hope both of you liked them... Semoga panjang umur, sihat sejahtera, murah rezki dan diberkati Allah s.w.t...

Tuesday, April 15, 2008

... menyondol ...

Tengoklah aksi-aksi si Sapphire menyondol i semalam nak ajak i kuar...
last-last she gave me a kiss and berjaya lah misi dia, i bawa dia jenjalan...heheheheheh

... tiada hala tujuan ...

Ni stolly molly, the morning glory je, no pic2, jgn boring ya...

Friday nite, i kena gi Penang, naik lah i on the last jet plane... ada urusan tak rasmi kat sana...kali nie no JJCM... apa2 food yg ada REDAH JERRR... So Saturday selesai urusan i yg tak rasmi tu, terus naik flight petang ke KL balik..tak nak lengah2 coz malam nak buat konsert eh..silap tengok konsert AF....Rock, tq for the help...

Sampai KL, my laling SH amik then terus cari mamam... then balik umah untuk tengok konsert AF.... rasa kali ni nye konsert cam tak happening lah.. fenin ada lah... sib baik lah ada Nadia.. kira berbaloi lah I menyekang mata yang dah nak zzzzzzz tu...oh! not forgetting stacy too... not bad!

Sunday.. ingat nak bangun lambat, niat tinggal niat aje.... Pepagi lagi my precious semua dah bangun... so lepas solat subuh, masak nasi goreng for family tersayang... upah untuk dia orang tolong i kemas umah... selesai je kemas umah, petang tu we ronda-ronda kl... pusing sampai ke shah alam... inilah rupanya manusia yang tak de hala tujuan..hehehehehhe... Pusing nye pusing nye pusing last last gi makan dinner kat kedai tom yam dekat dengan rumah je.. hahahahhaha...

Inilah weekend i yg tiada hala tujuan.... but again, spending time with family is worth every moment.....

Friday, April 11, 2008

... Tagged by Mommy Lily ...

I've been tagged by Mommy Lily...


So I pun stop jap buat keje tadi nie, took some pictures of my workplace and ta daaaaa..... alamak, semaknya meja i ni, blasah je lah....



ada pashmina kat kerusi tu.. kekadang bila kesejukan pakai tu.. bawah pashmina tu plak ada jacket..

ni plak, gambar dari tepi, if tengok luar tingkap tu leh nampak klcc... if tension-tension tengok klcc then berangan gi shopping hilang tension..hehehehehehhe



ha, ni i dah siap buka my blog, lepas nie terus leh tempek gambar nie...



ni lah khazanah yg slalu i guna... the pencils, dictionaries, calculator (kira hutang *wink wink*) etc..

So Mommy dearie, lupus hutang i k.... Nak kena tag org lain ek... well, i tak ramai frenz blogger so i tag :


1. Arianna

2. Addriana

3. Meen Zuleyka

4. Tauruz Mama

5. Moralle

6. EJ


Dears, if leh buat, buat lah ek... tq...

HAVE A WONDERFULL WEEKEND!!! I know I will.....

... MV ...

"Gi Mid Valley nak?", soalan from my SH. Apa lagi MV, here we come!

Perghhh! Apsal ramai nye manusia beratur nak ke Sushi King ek, mesti ada promo ni..sib baik tat's not the menu for tonite....tak kuasa i nak beratur lelama camtu....
Nak carikan hadiah for Baby Reen's birthday (opismate i)..after dah beli, teragak lah plak nak makan laksa kat Jusco.... ermm sedapnya... Lepas tu we pun tawaf lah MV.. lama gak tak ke sana...


laksa yang begitu yummy yummy...


Menyinggah pulak kat kedai 'tit bits' nak memuaskan 'nafsu-nafsu' yg nak makan tit bits tu... i tak suka makan the candy but i loike the colorfull arrays of candy displayed... my SH cakap, "Amik punya amik, masa nak bayar mesti terkezut, mesti rm10 kan"...hehehehehhe. Amik ko, bukannya RM10, RM25.35 hahahahahha.. kan dah kata!!! Takpe, asalkan bahagia, hehehehe!


Then we head for home sweet home...zzzzzzzzz