Monday, March 31, 2008

... Tag ...

Disebabkan kebuntuan melanda, tq to my dear EJ, i leh buat this simple tag ...

~~Begin Copy~~

This is the easiest and the fastest way to :

1. Make your Authority Technorati explode.
2. Increase your Google Page Rank.
3. Get more traffic to your Blog.
4. Make more new Friends.

Rules :

1. Start copy from "Begin Copy" until "End Copy" to your Blog.
2. Put your own blog name and link.
3. Tag your friend as much as you can.


1. Picturing of life.
2. Juliana's Site.

3. Shower Your Child With Love - The Right Way
4. Life's a journey, not a destination
5. Simple Life
6. Life is beutiful; Life is love
7. Lovely Mummy
8. Lemonjude
9. Faith,Hope,Love
10. Newife Blog
11. Good things in life
12. ...the Guru-Guru life...
13. Ezooone
14. mangosteenskin
15. restnrileks
16. Nikli
17. pearlej
18. rasp

~~End Copy~~

I ni tak ramai kengkawan bloggers, al-maklumlah baru nak berjinak-jinak dengan dunia blogging, so i tag 2 org je... if rajin and ada masa sila lah buat k...Sukacita dimaklumkan anda telah ditagged...


1. Tauruz mama
2. Mommy Lily

Thursday, March 27, 2008

... aduh ...

Aduh duh duh duh duh....

Tak de feeling nak menulis, mental block... sebab demam... Since Monday petang tu sampai hari nie feeling down.

Ubat batuk dah nak habis ku telan tak de changes pun.... Selsema pulak tu, berat kepala jadiknya... nasib baik demam dah ok....

So till I recover .. you guys take care...

Monday, March 24, 2008

... J.J.C.M ....

Uwaaa dah start keje balik dah...Mulalah kemalasan tahap gaban nak start keje nie... Syioknye bercutiiii....

I was in Penang dari Thursday 20 Mac sampailah hari Sabtu 22 Mac... Thursday sampai je terus gi breakfast kat Subaidah..tak taulah samada I ni dah lapar bebenor ke apa, makan roti canai je tapi mak aiiii... sedap tak terhingga plak rasanya....hehehehehe. Lunch kat Kassim Mustaffa., apa lagi kalo bukan nasi kandaq...kat Penanglah nak dapat makan nasi kandaq yang waklu..yummy yummy... Dinner gi jalan2 kat Gurney Drive, makan rojak buah & pasembur... Malam tu gi Nite Market kat Batu Feringhi, beli t-shirt & beg utk kain sembahyang, then jumpa famili A.A makan tandori kat Kapitan kat Queensbay Mall.....

beg telekung

Next morning, gi makan kat Taman Tun Sardon... kat situ, macam-macam ada... akceli makanan kat situ sedap & murah-murah siot....we all makan bee hoon sup, sandwich ketam & daging, nasi lemak.. ooohhh yummy yummy.... then we ronda2 kotaraya... disebabkan kepanasan we stop minum air sirap & makan cucur udang kat Penang Road.... sedap beb!!






Lunch gi umah A.A. Dia masak kari ayam, sambal belacan, ikan kering & ulam-ulaman... YUMMY, YUMMY!!!!! Thanx A.A. for your hospitality... Bila you mai KL my turn plak... we go JJCM k... Dinner gi makan dengan Awie kat Nasi Kandar beratuq... sehingga menjilat jari .... Kecian kat SH I, dia gi order for me... try speaking Penang aaa...


SH : Nasi setengah, bagi ikan kuah campoq...
Mamak : ok...
SH : Bagi lada na..
Mamak : apa?
SH : Eh... chili...
Mamak : apa?
Awie membisik sesuatu kat SH....
SH : cabai....
Mamak : oooooo....


Hahahahah... Good try darling... Awie, tq luv, u come kl kita gi cari mamak kl plak...


On Saturday, breakfast gi makan dengan Rock & family kat Arafat erm kat Jalan Hutton kot rasanya... ekceli ntah tul tak nama tempat tu.. blasah je lah... makan roti bakar, telur plus kari tapi sedap siot....Tengahari plak last makan nasi kandar kat Restoran Kayu, Bayan Baru... fuyooo......Yummy yummy tul.....


Lepas tu... sob sob sob... balik lah kami ke KL pada kul 3pm... Leh katakan 80% perjalanan hujan....Tapi sempat lah sampai umah sebelum bermulanya AF...hehehehehehe... sempat gak tu....


Untuk sekarang nie, no komen lah... dalam ramai2 tu, setakat ni I loike Nadia... ada package...

To all yang dah melayan kerenah kami.. tq kerana telah berjaya menaikkan lagi berat badan kami... love you guys.... till then... ciao...

p/s: gambar tak banyak amik, sebab dah terlampau teruja tengok makanan, dah habis makan baru teringat nak amik hehehehehehe....

Wednesday, March 19, 2008

... Selamat Menyambut Maulidur Rasul ...

Kengkawan, thanx pasal last nite ek..hehehehehe...suka ahkak. Koala, nanti I cuti nie jangan naughty naughty.. jangan nak ngap2 sesapa tau... Maintain status kita heheheheheheh!

Btw, last nite went out with my family... gi makan kat Lemons. Food dia walla... yummy yummy. We all makan
nasi goreng thailand
tomyam seafood.
Lepas tu balik, then start packing coz gap gi lepas keje nak chow ke Penang!!!! Yippee!!! List JJCM kat Penang dah full..
So, uols, kita hiatus jap ya...
Till then.. have a great weekend and
Selamat Menyambut Maulidur Rasul!

Tuesday, March 18, 2008

... hangin ...

Lu bleh blah.... what goes round, comes round babe...

Nyesal turun lunch tadi.. Hilang selera!! Surat cinta tut tut aku kat ko coz aku tau ko baca blog aku nie.......

Wei Mrs Setan Biru, (you know who you are)

I don't disturb you, y must u disturb me? Ko jangan smpai aku buka vocab 18sx aku yang dah lama aku khatam ek.. Whatever ko nak buat ke, beli ke, tunggang terbalik ke.. aku tak penah nak amik kisah.. Apa kelas aku nak tau hal hidup ko! So plz babe, stay way out of my life!

Who are u nak komen pasal aku? Sapa lantik ko jadi juri tetap dalam hidup aku! No one babe !!! Ko nie mmg tak de keje lain sbb tu lah ko asyik jaga tepi kain org. Bukan aku tak tau pasal ko, Mr & Mrs Setan Biru... i know everything! So please jgn nak berlagak dengan aku. Dengan org lain leh le ko nak berlagak pasal ko nye harta benda, pangkat, membership apa ke jadah lagi, but with me don't you dare try... dari sumber mana ko dapat fulus tu pun aku tau...

Aku rasa dah cukup apa yg nak aku katakan di sini... If you nak leave ur comment here, please do so.. aku no hal. Aku tak nak turunkan taraf aku mcm ko, nak hangin sampai ke tua... I am a better person than you, pompuan..

and to my dear dear frenzzzz, tq darlings for your support... and sorry for my hangin story nie.. this is this most decent vocab yang I leh come up with....meh kita makan nie ramai-ramai untuk 'cool' kan balik keadaan yang pannnnaaaazzzzzz........



Monday, March 17, 2008

... capital 'M' ...

Semalam was officially declared Hari Malas Sedunia ...hehehehe dunia I je lah...
Too lazy to cook, nak mengemas pun malas so apa lagi... kuar cari food lah... Apa I nak makan... Can't think of anything... pergi Carrefour jap, beli barang rumah tup tup singgah beli ......

Sandwich Chick Mayo ...

That was meal of the day! Seriously tahap malas gaban nye ni... I didn't even have my dinner last nite. Apsal lah malas sangat nie.... Takpe skali skala bagus gak mendapat penyakit "M" nie...

Nasib baik today, even though it's a blue monday, my spirit went up balik... Yang syok tu went out belikan hadiah for my new niece (my sis's newborn daughter), a cute photo album... dah wrap, lupa lak amik gambar... dan seperti biasa bila dah gi shopping tu, terbabas waktu.. came back to work kul 2.30ptg. Nasib baik boss elek...

Talking bout my Boss, kesian kat dia, masih 'berkabung' dengan kekalahan masa PRU baru-baru nie. Tak masuk-masuk keje sampai lah today... Boss, I doakan the best for you lah boss...come to work laaa..

Well, that's life.. ada ups and downs.. We must pray for the best, prepared for the worst....


Thursday, March 13, 2008

... f.e.n.i.n ...

Ouch! Fenin kapla...

Noise pollution! Kena tolerate noise pollution ini tak tau brapa lama! Building sebelah ofis I nie dah dirobohkan & dalam proses nak erect another building.... Piling works tu... Ya Allah! Irritating tul. At times rasa bergegar ofis nie, suspen je.

view from my ofis, the construction site


ni plak a different view from my office, klcc yg sentiasa mengamitku

Tak cukup kat ofis, kat rumah pulak, developers dok naikkan new phase of houses, sebelah my phase. Bising tu satu hal. Habuk satu hal lain pulak. Inilah kota metropolitan...Pembangunan everywhere!

Bilalah masanya I nak dapat menghirup udara segar!!!!! I need a holiday! Bila ya nak pergi....Nak kena check calendar ni and mendoakan my boss would let me off....Leh le boss *wink wink* Matta fair pun dah start, leh le gi survey... yipee, holiday!



Tuesday, March 11, 2008

... empowered ...

Election day is over and I'd say that the results is very much unexpected. I pray that the candidates that was elected by the people would carry out their duty with the peoples' interest at heart.

EMPOWERED

The strength to rise from the pain,
to continue at all cost,
The strength to prolong all the shame, knowing that you've lost,
The strength to smile, when all you feel is anger,
To substitute bad days, for the best ones you can remember,
The strength to say 'I'm lost' when your pride has blocked your sight,
To say 'please love me', though I've never done it right,
The strength to say you love them, knowing there may be no reply,
To stay by their sides at times, when all they do is cry,
The strength to try again after many times of failing,
To finally open up after many years of waiting,
The strength to fall in love, though sacrificing your heart,
To keep a loved one close while knowing you've grown apart,
The strength to say ' I love you' when all else has gone wrong,
To keep on waiting for you..... regardless of how long,
- Phantom Anonymous -

Friday, March 7, 2008

... V.O.T.E ...

Tomorrow is the 12th General Election.

Proud to say that I'm gonna exercise my right to vote... Malaysians let us all vote.

Have a wonderful weekend and have a Happy Voting Day!!!!

Tuesday, March 4, 2008

... shop till I drop ...

What a way to greet March! Shop till I drop!!!

Been thinking how long have I not pamper myself. Can't even recall when was the last time that I did any shopping for myself. Self indulgence. Today I bought 3 shirts, 2 skirts and a pair of pants.

Yippee, I forgot how great it feels to shop..hehehehehe. Feels rejuvenated!