Tuesday, December 2, 2008

... smiley face ...

Semalam uols tengok tak kat langit dalam kul 8 malam camtu... masa tu kan i tengah dok berangan kat luar rumah *ihiks* terpandang ke atas nampak nie..dah cuba snap pics tapi camera biasa2 je kan tak nampak pun clear camni, try camera hp pun tak nampak clear...

Tup tup tadi nampak pics nie...terus i cilok ...thanx iye 'berita harian online'... tapi betul tau..mmg nampak camni, cam muka owg tersenyum...subhanallah..begitu indah ciptaanNya kan...

Keajaiban bulan 'senyum':
Luar biasa. Kelihatan bulan sabit dan planet Musytari serta Zuhrah menyerupai muka orang tersenyum atau bulan 'senyum' yang boleh kelihatan bermula kira-kira jam 8 malam tadi. Kejadian luar biasa astronomi itu berlaku lima tahun sekali turut menarik perhatian ramai rakyat negara ini yang menyebarkan berita bulan 'senyum' itu menerusi khidmat pesanan ringkas.

~ catatan dari BH online ~

17 comments:

~Eila @ Along~ said...

sis, malam tadi eila ngan hubby dinner kat luar..sekali tu hubby cakap" tgk tuu..bulan senyum kat kite"..mmg indah kejadian Tuhan kan sis..subhanallah

rasp said...

eila,
: betul tu yang..mmg indah ciptaNya..

imz said...

smlm pon im perasan...mmg cantik kejadian Allah

mummysyafie said...

subhanallah...semua keajaiban-Nya kan

ladyell said...

apesal ell tk prasan ekk.agaknya bnyk pokok kot..kg kn..subhanallah..cantiknya..

eLLy said...

Emm semalam eLLy lepak kat umah mak, dengar org kecoh2 kat luar.. ingatkan bgadoh.. ghupe nye dorang tengah tengok smiley face..

cantik kan :)

Mommy Lily said...

ye ke..? cantiknye. mcmana mami blh tak tahu nie...frust

Shopaholic Mama said...

Alamak, I tak perasan lah!

Lagipun jarang jenguk kat langit. So thhe next one will be in few years' time ke?

moralle said...

Keajaiban Allha sungguh indah kan sis, di hening malam lagi :)

e_ja said...

rasp..eja x tau langsung pun..bila semlm dok baca blog org baru tau ada kejadian seumpama ini mlm semlm..

mmg cantik dan besarnya keajaiban Allah..:)

atty's said...

masa tu kty otw antar mak g klinik..
akak smpt snap..

Eya said...

cntek kan..kite pon da amik gn enpon
tp x clear,cume nmpk bulan je..

rasp said...

imz,
: cantik kan sis...

mummy,
: a'ah lah sis..

ell,
: aiseyman, nanti i suruh cik abe u tebang pokok tu ngehehehe

elly,
: sangkaan mu meleset skali ngehehe :D mmg cantik!

mami,
: iye ke mami..sayangnya..mami tgh busy dengan lily lah tu :D

SHM,
: according to ntah sapa, astrologi lah kot..5 tahun sekali, so probly in 2013..

moralle,
: true sis...mmg indah..

e_ja,
: laaa iye ke....a'ah sis :D

atty's,
: oh iye ke..sempat lah ek :D

eya,
: mmg cantik, hp mmg tak clear kan sis..

pearlEJ said...

mmg satu keajaiban... betul2 nmpk mcm tengah senyumkan bulan tu...

eedany said...

Wah!!! untungnya u sis nampak real one!

ai selalu berangan awan-awan kat langit kekadang ada macam rupa orang. Imaginasi gitewww...

:)

PerantauSepi1306 said...

yahhhh, i miss to take good picas of this sbb lotih baru balik pangkor.. indeed it smile the purest smile to us kan sis... aiman tunjuk kat ai.. lepas balik ngaji siap lari2 dia panggei saya tgk.. tak dpt dilupakan sungguh. subhanallah...

rasp said...

ej,
: a'ah sis, mmg ajaib kan..

eedany,
: wah suka berimaginasi ek.. :D

perantau,
: tgk ur program kat pangkor pun mmg terasa keletihan.. tapi mmg indah tul ciptaNya..