Thursday, December 18, 2008

... ntah apa-apa ...

Memang skarang nie keje melambak tul...dah expecting to be bz sampai bulan april next year..fenin fenin..ditambah plak ada 'titik2 hitam' yg harus i tangani, bertambahlah ke-fenin-an nie...dah sebulan lebih boleh dikatakan 3-4 hari seminggu i balik paling awal kul 7.30 malam...work is never ending kan..


Most of the time lunch hours i tak kuar... stay kat opis, samada kengkawan tapaukan ... takpun, i kuar lunch lewat dlm kul 3.30 camtu ... dah jadik cam anti-sosial lah plak...tak join gengstarz i for lunch or outing pun... sib baik i now dah ada companion, Ima my teman se-opis... kalo tak lagik lah i lone ranger...


Today, i thought nak bekpas sandwich nie... masuk2 opis, terus keje...now dah kul 12 lebih baru terasa lapar...terus lah i ngap nie...dan yg paling i suko sangat, big boss bagi kat i nie...wuhooo save $ i nak topup kan my precious kids nye kredit! i loike....buat2 lah slalu boss...nghehehe

Disbbkan ke-bz-an inilah gak, i nye n3 stori pun ntah apa2...blog hop pun as and when i ada masa terluang baru leh...bila balik umah dah malas nak ngadap pc kan..nak ngadap family plaks kan...

Amende lah i merepek kan ni... sebenornya jez nak inform uols yg nowadays, i agak ke-bz-an yang ntah apa2..jadik if terlewat nak meninggalkan jejak kat umah uols ya ampon iye...kkdg tu i singgah, baca2 je, tak tinggal kesan pun, kkdg tu qada n3 lama tapi komen cuma kat n3 yg latest je... i know uols semua amat memahami and i thank you...take care tau....

13 comments:

a-as said...

rasp..me too..toward year end ni bz melampau..tak cukup kaki tangan kan!
tak rasa masa berlalu.
..adus..sabor je lah

lily lotus said...

erkk..gila dahsyat ur bos bg top up tu sume..huhu

Shopaholic Mama said...

Its oklah Sis pasal bloghopping & late or non commenting ni, we all understand coz we sometimes do it too:) Saling maaf-memaafi.

And work comes first of course, bonus nak dekat ni!

atty's said...

sedap nampak sandwich tu.

kalo tak bz nanti jenguk blog kty ye..hehehe..

bz gak

moralle said...

hehe, mari sama-sama joint club bz bziannnnnnnn....take care sis :)

ladyell said...

kesian u...tk pe,ell memahami org yg becarier nih.

jaga diri n kesihatan..*hugs*

sHwEeT ByAtcH said...

manyaknyer top up card!!

nak satu... nape ttba big boss baek ati ni.. jeles taw

rasp said...

a-as,
: tu la..if kita cam sotong, byk tangan mesti laju skit keje kan *ahaks* tgh dok bersabor...

lily,
: top up jet namanya..amik hati staff dia yg slalu balik lewat nie nghehehehe

SHM,
: thx for understanding...sronots nye org crite pasal bonus..w'ouls lum tentu ada ke tak :( but tanggungjawab tetap on!

atty,
: mmg sodap :D insyaAllah akan ku jengah & tinggal kesan...

moralle,
: nak kena isi borang membership tak :D u take care too sis!!

ell,
: makacih kerna memahami..i know u r very understanding!!!

u pun take care yer laling *hugs*

dilla,
: leh..meh sini i bagi kat u satu :D big boss tgh amik hati staff dia yg dah penat bekerja lebih masa tanpa claim OT gitu..

pearlEJ said...

x per... keje lebih pentingkannn... blog nih sampingan2 gitu...

eLLy said...

hu hu syok nye.. banyak tu,
jimat duit top up :)



selamat membizikan diri :)

rasp said...

ej,
: walaupun keje tu lebih penting, tapi bagi i blog pun penting..sehari tak ngadap cam tak complete je dunia ku ngehehehehe

elly,
: mmg jimat tau...soka i.. tq tq!

PerantauSepi1306 said...
This comment has been removed by the author.
PerantauSepi1306 said...

Hahahahahah sis ni, ai igt ai masuk website ratna plak tadi ekekekeke.. tu pasal delete komen tuh.. neway kije rajin2 tau.. nanti dpt bonus lebey... hmmm best nyer dpt top-up cenggitu banyak nak sket bleh.. ;p tp digi lah