Monday, December 22, 2008

... nenas ...

How are you kengkawan...how's ur monday? Malas ek nak start keje...Me pun tapi takleh nak malas2 coz keje mmg byk...

Tadi ada kawan big boss dtg melawat... dia nie ada ladang nenas... dia datang bawakan 'hadiah' nenas for my big boss..katanya nenas2nye manis yang amat...tapikan uols i ni mmg tak gemarkan nenas..tak kisah lah nenas tu manis ke tak..coz lidah i ni cepat je terasa 'lidas' tu... i rasa org sebut lidas kan bila lepas makan nenas, lidah kita terasa semacam tu...



My big bos amik 2 biji je, lain dia bagi kat i... thx boss....uish byknya, leh niaga ek hahahhahaha.. tak lah, ni memang rezki my fwens lah..i akan bahagi-bahagikan, 1 plastik dah selamat dibahagikan, tinggal ni plaks nak bahagi baru teringat nak amik gambor *ahaks* ... kalo masak lemak ikan masin letak nenas or pajeri nenas sedap ek..perrrgghhh!!

14 comments:

ladyell said...

aduh! meleleh dh ayaq lioq ni sis..masak lemak ikan masin ngan nenas ekk.dh terasa2 kt tekak nih.

~Eila @ Along~ said...

sis..eila pun tak suke nenas..kalo makan sure batuk..so mmg ban le nenas2 ni..walau sesedap mana pun..tgk je la..merase tidak!

sHwEeT ByAtcH said...

tantek la plak cimbination kale nenas tu..

sis.. nenas mn erk yg kite mkn xgatal lidah?

rasp said...

ell,
: kalo ell masak lagik sedap tau :D

eila,
: i pun kureng sgt..semalam i bawa balik sebijik je coz cik abe suka..katanya manis tapi ya ampon i tak rasa laa...

dila,
: rasanya nenas sarawak kot...ke nenas dlm tin tu ngehehehe.. nenas sarawak tu kan.. yg bertabur luar plastik tu, yg dua kaler tu...tat is nenas sarawak..ni pun empunya nenas ~ kwn big boss i ~ yg ckp *ihiks*

pearlEJ said...

sama laaa kita.. me tak suka mkn nenas mentah jugak sbb selalu lidah rasa pelik...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

xsuke sgt nenas

eLLy said...

Nenas.. eLLy kekadang suka kekadang tidak ;)

ish eLLY tak tau la nak potong Nenas mcm mane ...

moralle said...

hmmm kalau buat juice lagi best, refreshing gitew...nak sikit, nanti I amik kat KL k, hehe :)

aFkaR'z said...

oh aku pun tak gemar nenas... tapi paceri nenas atau nenas masak lemak, i like!!!

rasp said...

ej,
: tu la kan laling..lepas makan nenas, if minum air rasa ntah apa2 kan :D

siti,
: kita srupa tapi tak sama sis :D

elly,
: me mmg kureenng nenas nie tapi potong tu blasah je asalkan buang 'mata'nya tu *ihiks*

moralle,
: ooooo u suka ek sis..jez like SH..slalu gak dia beli air nenas tin tu :D

Dee said...

sedap woo..suker mkn pajeri..

ザリア said...

uish..sdpny kalo nenas cicah kicap pedas sis.

mummysyafie said...

banyak² buah..buah nenas mmg bukan fav..hihihi..tak taw naper

rasp said...

dee,
: cuba u masak sis i nak rasa sedap tak ngehehehe

eya,
: u leh geng dgn my SH laa...

mummysyafie,
: me too, same same..me tak suka sbb lidah rasa 'lidas' lepas makan..