Wednesday, December 10, 2008

... Mommy Lily ...

Entry ni khas buat mommy lily, dia tinggalkan kat my komen box, uols leh check out pasal email dari another blogger lain yang terkena masalah nie kat http://espritrasp.blogspot.com/2008/12/shred.html.... sedih sangat i terasa with what happened to her, gonna miss her stories, gonna miss this sweet lil' lily... it can happen to any of us... what should we do, huh..dah lah i nie buta IT..alahai...

Mommy Lily said...


hai sis

hari ni frust sgt bila found out that lilysafiyya.blogspot.com dah kena removed. (termasuk mami punya bisnes blog serisinggahsana.blogspot.com) mami tk tahu knp dan mcmana blh jadi mcm tu.

sedih sgt coz semua perkara yg berlaku dalam 1 tahun hilang begitu saje. diari pembesaran lily dah tk ada lagi. cerita daripada lily kecil hingga dah pandai berlari skrg hilang sekelip mata. feel like crying but i'm at the office. very down today.

please sis tolong sebarkan e-mail di bawah yg mami jumpa kt blgger punya troubleshooting. e-mail ni org hantar dimana masalah dia sama dgn mami. rupanya ramai sudah terkena.sebarkan supaya org lain yg sayangkan blog masing2 berbuat sesuatu segera spt back up blog, save copy atau pindah ke free blog host lain atau dptkan dot.com sendiri.

belum tahu lagi sama ada mami akan teruskan blogging atau tidak. Thanks mami menumpang di sini.kpd sesiapa yg masih ingin berhubung dgn mami bolehla e-mail me okey.

i sayang semua rina.sabree@yahoo.com

13 comments:

a-as said...

Kesian kat mommy lily..
if happen to me..meraba2.
I pon buta IT...benda complicated lagi lah tak tahu.. isk2..

Honeylemon said...

hrp mommy sabar jer yer... me pn syg mommy ngan baby lily gak...

rasp said...

a-as,
: mmg kesian lah kat dia, sedih i rasa...kita serupa lah sis..buta IT!

honey,
: tu lah kan sis..w'ouls semua love her!

moralle said...

sis I read kat Redmummy blog n also she ade leave same comments at my blog....baru teringat nak blog about it, but its good u dah do it for all of us so we all kenek lah berhati-hati.....may b we should consider having our own dot.com :)

eedany said...

tumpang sedih ngan Mommylily. Tapi kan sis...perasan tak kekadang kalau dah ada domain sendiri pun problem tetap ada kan? Tapi at least tidaklah hilang macam tu jer...

apasal blogspot/google tetiba blocked blog theyols tuh. Takut gak kalau2 blog ai pun kena nanti...minta2 janganlah...

rasp said...

moralle,
: kesian tul kat dia sis... tapikan if i nak consider dot.com tersendiri, hancus rasanya..manalah i nak tau buat tu semua, me very the IT blind ;D

eedany,
: iye ke sis, if domain sendiri pun prob..isk i blur lansung pasal domain2 ni..

i pun don't know why it happens..doa2kanlah mommylily nye leh on balik and kita nye terselamat dari ni semua kan sis..

lily lotus said...

ishk2 tetiba jer kan..ape reason sebenar agaknya??

mummysyafie said...

sana sini org bercerita pasal kes ni..takut nya..camne leh jadi gini erkk

IdaShah said...

cian mommylily..
aku pun x tau sgt pasal menda nih
x tau camne nak tolong mommylily

harap mommylily terus berblog

rasp said...

lily,
: ntah la..i pun tak tau...

mummy,
: a'ah sis..takut gakkan terkena kat kita nanti..ish, jauhkanlah...

Mommy Lily said...

thanks sis rasp coz sudi meng entrykan masalah mami pula dlm blog u..

terharu ngan kawan2 yg bersimpati dgn mami ni. ada lg 5 kwn kita yg mami kenal terkena juga so kena hati2 la

sis, mami ada bukak blog utk lepaskan geram dan gian nk blogging ni. mgkn utk sementara atau smpai bila tk tahu lagi.

jgn lupa mengunjungi ai di sini ye. rindu la ngan u all semua w/pun baru sehari tk blogging

http://lilysafiyya2.blogspot.com

rasp said...

mami,
: byk sabar tau...mami continue lah blogging coz sedih la if tak de.. i rasa cam kehilangan tau if u takde..cubit peha kiri, peha kanan terasa.. be strong ya...

PerantauSepi1306 said...

hmmm cian kat mommy lily.. hmmm yep bukak blog ni kena bukak byk cawangan gak... cuma nak maintain tu yg agak kejong gak tangan nak abckup sana sini.. hmmmm tq mommy for sharing and oso is rasp for sharing the news to us..