Monday, December 15, 2008

... layannnnn ...

Today, pepagi lagi di panggil oleh big boss untuk di'update'kan hal ehwal 'problem' dan yang sewaktu dengannya....adussss... ntahlaaa... malas nak amek pot tapi kesannya terkena gak kat i, mencik tul! disebabkan nila berkilo! *uhuks* put it aside, takmo pikior2... wokez... disebabkan ketidawarasan i today.. story simple je ek..layannnnnnn...

Sabtu dah kul 3ptg my SH ajak gi 'holiday' konon laaaa... hahahahahaha ~ gelak paksa nie ~ sebenarnya jez nak spend time out of kl je... ihiks..bukan holiday betul... so, pikir2 nye pikir...terus je dia ajak ke Genting.... ha! genting... confirm tak stay aaaa coz sunday SH ada 'hal'nye so jez gi cuci mata, cuci poket je lah *ahaks*

Dah lama tak ke Genting... best gak. tgk tu 'Statue of Liberty' pun dtg melawat tau *ihiks* tapi disebabkan my lil princess nie very the little gitu, byk lah rides tak leh naik...so i ni kes jenjalan sambil layan si kecik nie je lah.. kejap je gi pun tak gi main yang kat luar tu.. dalam kul 6.30 camtu, w'ouls turun balik ke kl......

Balik umah, buat apa yang patut then we went out for dinner... tak tau nak mamam apa, teringatkan plaks nak gi buat lawatan tak rasmi ke JJ yang baru di buka kat area setiawangsa tu.. sampai sana, jenjalan jap, gi sapedek kat wendy's, ada small musical fountain tu :D ... then off balik umah .. titon time :D

Sunday was spent at home, mengemas rumah, buat 'hal ehwal' baju and rileks time.. malam chat jap dgn my darling sis..... then zzzzzzzzzzzzz.....

13 comments:

sHwEeT ByAtcH said...

tak pernah lagi gi genting.. brapa kali dah plan nak g.. tapi xg pon lg..
tahun dpn mesti gi gak!!

rasp said...

dilla,
: tul tu sis, wajib gi *ihiks* itut leh? :D

moralle said...

sis, dah lama i tak naik genting, hmmmmmmmmm bilakah agaknyer :)

mc ta said...

mm..genting?? best kan??
Kita kalau pi skrg pun tak leh enjoy the rides since kita punyer princess pun the very lah little :).
Sebut wendy's , teringat tag line dia "fresh food, made fast " tapi tak pernah lak makan situ. Ok ke?

ladyell said...

sabo je la sis...keja ni mcm2 hal.betul,jgn pikir sgt..

a'ha!..genting..we'ols pn lama dh tk kesitu..dh 6 tawon rasanya..

a-as said...

bestnyer gi genting..insyallah kalau menjadi i pon ke sana next month, ada course.
Ok tak JJ baru kat setiawangsa tu? nak kena gi buat lawatan gak ni..bila ntah la...

Shopaholic Mama said...

Thot of going Genting too if kids come along but since diaorang takde, so apalagi, shopping on 24hrs ajelah. Cuma tak suka part Genting ni, very long q kalau nak main games. Whole day there dapat main 2 or 3 only. I sgt sgt nak try yg that 'drop thing' - duduk kerusi then naik atas sekali lepas tu, terus drop ke bawah!

eLLy said...

Dah setahun tak gi genting .. :)

rasp said...

moralle,
: i pun dah lama tak ke situ..meh le kl kita gi sesama *ihiks*

mc ta,
: tu la.. i tak naik pun most rides, q dia pun pnjg malas..

SH & kids suka wendy's.. mmg rasa cam fresh jek food nye :D

ell,
: mmg kena sabor lah sis :D

uish lama tu 6 years...so plan lah ke situ plaks bila2..

a-as,
: wah course kat genting tu..best2. gi lah buat lawatan .. tgk camne ok tak jj tu :D

SHM,
: true sis, mmg q dia panjang, sbb tu w'ouls end up jenjalan je, malas nak q.. solero shot tu i naik 2 years ago kot..mmg best..

elly,
: jom gi genting *ihiks*

pearlEJ said...

skang musim hujan, mesti sejuk giler kan kat genting tu yang...

ザリア said...

wah..sakan jln..

ratna said...

meriah betul tgk genting tu.. anyway, best tak kak jusco au2 yg baru tu? saya tak pegi lagi wpun bole dikatakan dekat gak ngan umah.

rasp said...

ej,
: i tak keluaq sgt coz ada si kecik tu leceh takut hujan..so main kat dlm..panas gak kat dlm tu...

eya,
: melepaskan keboringan di hujung minggu :D

ratna,
: genting slalu meriah sis tapi yang syiok tu sbb christmas kan, byk lah lampu lip lap lip lap.. ok gak lah jusco AU2 tu.. besaq gak i rasa...