Tuesday, December 23, 2008

... homeopathy ...

Gud morning and have a great tuesday... yippee lagik 1 hari then cuti krismas .. *ahaks*

Yesterday, my darling SH mc hammer ... katanya sakit gigi. So yesterday morning dia off ke dentist..tak buat appointment, jez impromptu lah kan..ha ambik ko kul 3 petang baru leh jumpa..kesian kat dia..

Kul 3pm dia pegi sekali lagi tu dentist...check2 gigi semua ok..gusi nye je bengkak..since he was there, dia buat scalling and jeng jeng jeng.. the doc gave him ubat nie...

Wah, dentist pun guna ubat homeopathy kan... i ingatkan dentist will use something like listerine gitu lah kan... well, jez give it a try..mana nak tau kot2 it will ease the pain... tapi till tis morning, he said still ada rasa denyut nye tu... i doakan it will ease off before cuti krismas ...

12 comments:

moralle said...

cian nyer, hopefull yr SH will feel better before the holiday, kalau tak jalan ubat doctor, pakai traditional method jer sis, use air garam jer, mesti ok :)

rasp said...

moralle,
: semalam i dah suruh dia kumur air garam *ihiks* sib baik gusi dia jer so katanya tak lah berdenyut teruk sgt..if gigi mau meroyan je kejenye :D

lily lotus said...

lahai siannya..harap2 cpt2 ilang sakit tu..sakit gigi sakit kedua yg paling sakit lps sakit nak beranak..smpi kepala dia tangkap..adoi :D

Dee said...

siannyer..sakit gigi ni mmg seksakan?..rasp nti u ajarlah i camana nk minima..puas cuba dr smlm..xleh gak. Pehtu..mana alamat u..i nk pos adiah ni..xnk ke?

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak rose paling takut kalu sakit gigi, sakit mama, bercinta lak tu kalu nak boleh ke baik

sHwEeT ByAtcH said...

hopefully ur SH will recover soon.. skrg ni ramai dh doc yg suke guna ubat2 gini.,.. xde side effect katanya

arianna adrizal said...

org lain yg sakit, kita pulak yg terasa-rasa. hehe.

Mommy Lily said...

dokt pun kena pelbagaikan ubat ubatan dia utk meyembuhkan pesakit kan

UnGu VioLeT said...

slm kak.. ade tag mengena kat akak la... datang ambik kat blog mar yer.. salam sayang selalu dr Mar.. jumpe lg!!!

mummysyafie said...

sis..saya paling x kalau sakit gigi..mmg hazab kan

ザリア said...

skang bnyk gak klinik pakai ubt
homeopathy sis,br ni kite g klinik
pon dpt ubt herbe gak,habbatus sauda.

rasp said...

lily,
: tul la sis..leh meroyan kan :D

dee,
: sis, i tgk u dah managed to buat sdn bhd lagik bravo *clap*

cb,
: tul tu sis..mmg mencik sakit gigi nie..

dilla,
: oh iye ke sis...oooo baru i tau..

arianna,
: a'ah kan sis..terus kita check gigi kita :D

mami,
: doc global gitu :D

mar,
: ok..nanti akak transit..lap u too sis! take care!

mummyshafie,
: mmg azab tahap gaban kan..

eya,
: oooo i so far lum dpt ubat cam gitu..ni baru 1st time..ketinggalan gak i nie kan..