Wednesday, December 31, 2008

... hobby ...

Nie i nak story pasal hobby...tapi bukannya hobby i tau, hobby bonda i... bonda i pandai menjahit tau...sewing is her passion lah... baju, langsir, manik, beg, quilt apa2 aje, dia leh jahit... tapi now dah kureng skit kot sbb mata dah kureng skit kan..

But she oso love to garden... so ni i amik gambar bunga2an yang ada kat laman umah tu... terselit gak lah gambar my lil princess yg dok kat buai nie....

Ha, ni pun dia suka... dia suka kumpul teko ~ cuba sebut teko byk2 kali, laju2 18sx :D ~ tak kira size lah, besar, kecil, leper, semua dia suka... ni i snap skit je, sebab i dah malas nak amik dlm lemari..yg i snap nie kat showcase dia je... most of it, i lah yg bagi kat dia tapi ada gak yg dia beli masa dia pi mekah & oversea dolu2....


Ha tu la antara hobby bonda i.... i rasa kalo teko2 nie ada kat umah i, leh wassalam kot *ihiks*

9 comments:

ratna said...

hm..satu hobby yg bagus.

Dee said...

wau..cantekknyer..u x minat ke?

atty's said...

wah rasp..beh ar..unik & classic..

Zanna_MamaBatrice said...

sis...bagus ler your mum sis
sama cam my mum....menjahit dari bujang sampai now...tp kira untung kan...coz' kalu nak jahit baju...x yah antar kat org lain dah....dah ada personal tailor...zana x pernah buat baju dgn org lain b4...bila dah duduk jauh nie & dah kerja baru ler berani nak try antar tailor lain ..hik hik hik

cute2 ler teko tu

tauruzmama said...

Hi lalink..windunyerr..cihat ker..

eedany said...

Cantiknya semua collection your mum. Suka...

:)

rasp said...

ratna,
: tq sis..

dee,
: i kureng skit tapi i minat belikan for her :D

atty's,
: itulah dia bonda i nye minat :D

zana,
: tul tu zana, i pun dolu2 minta my mum jahitkan baju tapi now antor tailor je..cian kat dia plaks :D

tauruz,
: kita pun wiiinnndddu kat awak tau..

eedany,
: nice kan sis..i pun suka, suka tengok.. :D

reena said...

tanteknye teko... *eh.. btol kan ejaan ku ini* nak satu sis... ekkeke

rasp said...

reena,
: tul tu.. nak satu!! tu kena ask from my bonda :D