Tuesday, December 30, 2008

... ferry ...

Lepas jumpa Ej, w'ouls plan nak naik ferry...hehehehehe konon nak layan Sapphire tapi i rasa more nak layan i kot :D Dah lama gak lah i tak naik ferry, rasanya since ada Penang bridge..

Syiok gak experience nie...Sapphire mmg excited tapi w'ouls tak bior dia jalan, dukung jek dia, agak risau gak nak bior dia jalan :D Memang tabik aaa kat pekerja ferry tu, sbb ada sistem nak naik ferry tu... bukan main naik sumbat je... mula2 kena q kat luar ~ time ni sapphire dah agak boring, mula lah main spek dia & mcm2 kerenah lah ~, then dia lepas row by row, q kat dalam skit jez before nak board ferry tu, then masuk dlm ferry tu row by row, bila dah pack quater way, dia masukkan plak yg bermotor...lebih kurang camtu lah...


W'ouls naik ferry "Pulau Angsa" tapikan i wonder ada ke pulau yang betul2 bernama Pulau Angsa ek & kat mana pulau nie...ermmm...

5 comments:

reena said...

skali-skala naik fery nih besh gak kan sis...asyik naik jembatan jek... hehehe

lady ell.. said...

aduih....best nye naik ferry.teringin sgt sebenarnya..tp takut mabuk coz dulu naik boat pn pitam.susah betul..

Dee said...

i kalo gi penang..pegi naik ferry balik ikut bridge..anywaylahkan..baru leh rasa dua2...sonoknyer..

rasp said...

reena,
: tul tu laling...:D

ell,
: ferry maybe tak mabuk kot coz besar, boat kecik gak kan...

dee,
: oooo camtu ek..gud gud..i kkdg tu malas nak q kat ferry tu yang laju je naik bridge tu..

PerantauSepi1306 said...

sis ai pun baru naik ferry tu jugak hehehe best kan sambil layan angin tgk laut dan jugak layan the scenery.. :D