Tuesday, December 9, 2008

... aktiviti ...

Sronotnya bercuti kan. I cuti, blog ni pun cuti. Tak sempat nak jelajah blog time-time cuti. Ada gak buka blog tapi tak sampai 5 minit off coz ada je keje nak dibereskan. So nie i jez update serba ringkas about my lovely wiken...

Aktiviti sabtu.. jez lepaking kat rumah, kemas2 bagai and oso gi jenjalan. I rasa pagi tu kan i kemas2 bagai, alih2 barang itu ini kat umah tetiba petang terasa cam blakang i sakit..lain macam sakitnya bukan kat tulang belakang tu, tak reti nak explain. Kids malam tu nak makan pizza, so before ke pizza, i gi clinic dulu amik ubat.. rupanya my muscle ~ ada muscle k, bukan lemak :D ~ yg kaput. it will take me bout 7-14 days to fully recover, alahai lama tul... i tak leh buat keje2 berat & oso no dukung2 my lil' princess, if i buat gak, lagi lambat i recover *uhuks* after ke clinic off gi yum yum pizza....


On Sunday, gi ke carrefour nak beli bahan-bahan nak masak, tetiba lak my kezen roger2 i kata besday hubby nye, so nak buat surprise. I ckp ok je, dtg umah, i belikan kek.... so lepas sopping mopping bagai.. balik rumah, gedebak gedebuk my kezen dtg SURPRISE then jez lepaking kat umah je lah... kezen i nie tgh sarat preggy 1st baby, sbb tu saja je letak kat kek hubby dia...Happy Birthday Daddy To Be..ngehehehehe...

Aidiladha...i bangun awal tul, kul 5am dah kelentang kelentung kat dapur... masak simple2 je, then tunggu lah tetamu/family2 datang..1st batch family sendiri lah kan ngap ngehehehe, 2nd batch, my aunt and kezen, 3rd my bro, 4th my PIL & SIL (my PIL titon umah doternye), 5th batch my BIL then selesai..syukur alhamdullilah food pun licin..tak membazir... malam kemas2 rumah till kul 12 mlm baru selesai and terus zzzzzzzzzzz....

~ The End ~

14 comments:

Shopaholic Mama said...

wow, that was a hectic weekend for you! Ada sesi masak memasak open house lagi!

I hope yr back will be ok soon. Even thou I dont do much housework cooking & dukung mendukung baby but I do get backaches too, maybe too much angkut-meng-angkut bags!

moralle said...

That was a splendid n penat wkend for you, but mesti enjoyable lah kan, cause ader tetamu yg di sayangi....hope u get better with that muscle prob.....take care, muachhhsssssss.........

pearlEJ said...

pukul 5 pagi dah bangun?? huhuuu... i still ada kat paris kot time tu... hehe...

a NuTty StuDent said...

salam raya jugak kat akak..wah masak apa ek raya?..mesti sedapkan..saya dok terkenangkan makanan kat Msia ni..hehehehehehe

PerantauSepi1306 said...

perhhhh manyaknye kije sis wiken ari tu.. btw, jaga bebaik muscle tu and avoid strenous job as per advised yek

and not too late to wish you Salam Aidiladha... :D

rasp said...

SHM,
: sis mmg very the hectic...

*ihiks* i think if backache coz of shopping bags, well i'd say it's worth it *ihiks*

moralle,
: truly a splendid wiken i had..mmg kena take extra care skit coz takmo suffer lelama *uhuks* smoocchhh..

ej,
: masa kat paris tu, sopping byk tak hahahahahhaha

student,
: salam raya sis! ala masak sempoi2 je.. asal leh makan ok lah tu.. nanti u balik mai m'sia, mau u qada makan :D

perantau,
: salam aidiladha tu u too sis..

iye sis..mmg cam tak cukup tangan tapi besh..tu lah, kena rest skit, si kecik tak leh dukung2 slalu lah..

eedany said...

Get Well soon sis. Jgn kerja berat tawww nanti lambat baik. Lebiu!

dulu ai pun pernah kena sakit belakang. terus jalan pun berbongkok2.

p/s : wah...pagi raya ada nasi impit. Fav. ai & AZ tu.... Apasal nama AZ tetiba kuar ni?

:)

rasp said...

eedany,
: i tak de lah sampai terbongkok2, jez terasa sakit je, thx for the wish..Lebiu too sis..

uiks..AZ? siapa itu AZ..majistret, lawyer, ahli muzik? ngehehehe..

IdaShah said...

tahun nih aku x beraya kemana pn gi jalan dgn khayra n hubby jer

reena said...

alahai siannye sis....dlm sakit2 pon bole msk2 lagik... take care taw sis....

p/s : tak ajk kite pon dtg umah...huhuhuhu...

rasp said...

idashah,
: jenjalan bersama family syiok oooo :D

reena,
: masak tu coz dah agak mesti my family yg tak balik kampung datang umah i...kalo ikutkan badan tak termasak :D

ala sis, if tau u kat kl i dah roger2 tau...

e_ja said...

rasp..nk tgk gbr u buleh x?? hehehe..

request sempena aidiladha yg mulia ini..:D

eLLy said...

I pun ada muscle okey..

Banyakkkk sangat ;p

mummysyafie said...

sama lah kiter sis..tak sempat nak buka blog kat rumah.

kecuali budak² tu tido je..tapi biasanya, kalau budak tido..mak budak pun tido gak..:)